Депутатите пак не успяха да се разберат за пенсиите

Отложиха финала на актуализацията на бюджета на ДОО за утре
97
Депутатите пак не успяха да се разберат за пенсиите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Депутатите отново не успяха да се разберат за пенсиите и по предложение на Йордан Цонев от ДПС прекъсната заседанието и оставиха финалната актуализация на бюджета на ДОО за утре.

Бюджетната комисия ще се събере извънредно днес, за да уточни всички подробности около това откъде ще дойдат парите за възрастните хора.

Още по темата

До ситуацията се стигна, след като вчера законотворците освен поправките на бюджетната комисия за актуализация на пенсиите, приеха и предложенията на ГЕРБ и ДПС за добавка съответно от 100 и 120 лева за възрастните хора. Предвиденото увеличение на приходите в бюджета обаче не стигат за всичко това.

След спешни консултации с финансовото министерство председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН предложи от 1 октомври пенсионерите да получават 120 лева добавка до края на годината. Обезщетението за втората година от майчинството да скочи от 380 на 650 лева също от 1 октомври.

От 25 декември 2021 г. минималната пенсия да стане 370 лева, а максималната 1500 лева. От 25 декември всички пенсии да бъдат и преизчислени. Увеличение ще стане през преизчисление с по-висок коефициент за всяка година стаж, който нараства от 1,2 на 1,35.

Дали предложението му ще бъде прието, ще решат депутатите на заседанието си утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2-*** българи се цензурира....особенно ***....хахахахах:))) Ей, взех ви акъла, сори за това.....хахахахаха :))) Добре, вече ще пиша 2, не 2-***.....хахахах :)))
64
0
 
5
 
! Отговори
1 политик по-малко= преди 2 години
1 хляб повече
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До коментар 41: татковците и работещите млади хора са на този свят, благодарение на сегашните пенсионери-техните майки и бащи, баби и дядовци! Учиш и работиш, благодарение на тях! Така че не бива да си не благодарен, защото и ти ще остарееш, евентуално.Светът не започва от теб!
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ние предлагаме в закона да се вкара текст, че ваксините срещу COVID-19 са препоръчителни и имат доброволен характер...", обясни Йорданов." Тошко уж хем е против задължителната ваксинация, хем ще пише в закона, че е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА! С една дума си прокарва текст, че ще насърчава пропагандата за ваксините, но иначе бил против принудата. Търси си гласове човекът. Предложението им за министър на образованието бе най-голямата ваксърка. Тогава не бяха против задължителните ваксини. Чудна работа!
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2лупРомеите са по добре от нас, щото съберат ли се 2-*** българи в Чужбина.......знаеш какво следва.....хахахахах :)))
60
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реформата в пенсионната система не се прави за един ден. Това е много сложна материя. Принципно в момента, един работник със своите осигуровки издържа един ученик, един полицай, един военен, един индиец, един депутат, един съдия и един прокурор. Изброените не внасят нито лев в осигурителната система и са на гърба на работещия. На всичко отгоре същите вземат най-високите пенсии при пенсиониране. Хайде, учениците ги приемаме, но другите? Е, кажете ми, как да стане реформата?
59
11
 
4
 
! Отговори
Не разбирам преди 2 години
Чакат от парламента да гласува бюджет, от който да получават компенсации за Ковид, а гонят депутати, които искат да говорят с тях. Прилича на гербаджийска постановка. Трактора и Пашата не се ли виждат в калабалъка?
58
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пенсиите не се разбраха, но за да си вдигнат заплатите бяха едино
57
4
 
15
 
! Отговори
2луп преди 2 години
Нещо за работещите освен терминал 2 ще има ли, или само за ромеите и пенсионерите мислим?
56
12
 
10
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Пенсионерите изгониха внуците си в чужбина, за да могат да работят за прочутите 610лв. на Тиквата. Пенсии + заплати за х,а,й,л,а,ш,к,а работа. Добре се живее в БГ.
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип, ако си мислите, че парите са от умрелата ни икономика, значи самите вие сте умрели.....хахахахахах :))) Та кой верва, че малкото работещи у БГ, плащат пенсиите, първо какво работят въобще, второ какъв бизнес въртят, трето, че никой не ги осигурява според заплатата, тоест все за минимална дава.....да продължавам ли с абсурдите.....хахахах :)))
54
2
 
15
 
! Отговори
Виж за преди 2 години
депутатските заплати как бързо се разбраха и за машинно гласуване дето нийде няма такова по мащабите си - световно машинно.
53
2
 
14
 
! Отговори
Нема начин преди 2 години
Парите за пенсии ги окрадоха дрогарето преди повече от 20 години, сега пенсии се изплащат от данъците на работещите. А ако съм умен млад човек, ще бегам оттука с 300, защото освен за трима пенсионери, ще трябва да бачкам.и за две ромски майки, демек правят ме работещ беден.
52
0
 
12
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Ако бяха тяхните, щеше да се разберат.
51
2
 
3
 
! Отговори
Нане преди 2 години
До вуте...вуте, я преди да станем Нане бех Вуте, ти чий го дръвиш тука...На баце ти е мек...Он само *** у барсельоната, та детето на бикини некъФ друг и го струпал...
50
1
 
9
 
! Отговори
С тоя бюджет преди 2 години
дето си е един предизборен ПР и едно пре е би другарче накрай ще стане като в приказката - И вълкът гладен и агнето изядено. Питам пак - кой малко умен реши да прави актуализации в това НС дето всеки ден някой забива нож в гърба на друг.
49
0
 
10
 
! Отговори
Рудолф преди 2 години
Ще чакаме Коледни чудеса?? Дали да захапем въдицата?Коледни празници- 24, 25 и 26 декември. Почива се от 24 до 28 декември включително.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми требва да питате мутрите, бюджета никога не е стигал за пенсии.....хахахах :))) Вземете от "ИТ-тата" в Днес, писаха, че взимат минимум по 50 бона на седмица, така че знаете откъде.......хахахахахах :)))
47
0
 
6
 
! Отговори
ВУТЕ преди 2 години
Нане, Нане пак си кръцнаал и по секторите и по кръчмите си има пари, няма пари за *** и кокорчо
46
1
 
10
 
! Отговори
хаха преди 2 години
ГЕРБ и ДПС имат 90 депутата. . .А ДПС като избраха Митева за председател на парламента, защо тошко не каза , че имат годеж с доган