Депутатите пак не успяха да се разберат за пенсиите

Отложиха финала на актуализацията на бюджета на ДОО за утре
97
Депутатите пак не успяха да се разберат за пенсиите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Депутатите отново не успяха да се разберат за пенсиите и по предложение на Йордан Цонев от ДПС прекъсната заседанието и оставиха финалната актуализация на бюджета на ДОО за утре.

Бюджетната комисия ще се събере извънредно днес, за да уточни всички подробности около това откъде ще дойдат парите за възрастните хора.

Още по темата

До ситуацията се стигна, след като вчера законотворците освен поправките на бюджетната комисия за актуализация на пенсиите, приеха и предложенията на ГЕРБ и ДПС за добавка съответно от 100 и 120 лева за възрастните хора. Предвиденото увеличение на приходите в бюджета обаче не стигат за всичко това.

След спешни консултации с финансовото министерство председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН предложи от 1 октомври пенсионерите да получават 120 лева добавка до края на годината. Обезщетението за втората година от майчинството да скочи от 380 на 650 лева също от 1 октомври.

От 25 декември 2021 г. минималната пенсия да стане 370 лева, а максималната 1500 лева. От 25 декември всички пенсии да бъдат и преизчислени. Увеличение ще стане през преизчисление с по-висок коефициент за всяка година стаж, който нараства от 1,2 на 1,35.

Дали предложението му ще бъде прието, ще решат депутатите на заседанието си утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
13
 
9
 
! Отговори
Трошката преди 2 години
НИКАКВИ ПЕНСИИ. НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ НА ДЪРТИТЕ МУМИИ ЗАЩОТО НИ ОСТАВИХА В НАСЛЕДСТВО КОМУНИЗЪМ АМИ ГО И ВАРДЯТ И ГЛАСУВАТ. ДОКАТО НЕ СЕ ВДИГНЕ СТАНДАРТА НА РАБОТЕЩИТЕ НИКАКВИ ПЕНСИИ
24
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ако временното правителство до края на годината не краде, парите ще стигнат за 120 лв. пенсии, и за всички социални разходи. Като гледам как се кокори министъра на тези 120 лева, съмнявам се във временното правителство. ДБ се подмаза на Тошко.
23
6
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
Стига вече!Не може хората, които са работили честно цял живот да мизерстват с най-ниската пенсия в Европа. Тези, които са от различен етнос от българския са с по-високи пенсии без нито един работен ден.Спрете да затривате България!
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са на път да счупят държавата заради гласовете на пенсионерите и майките. Ясно е, че нито има пари да се плаща това увеличение в дългосрочен план, нито има идея от къде ще се вземат тези пари. Ние имаме едни от най-добрите условия за майчинство в света и въпреки това деца не се раждат, а само се реве за още пари. Ама парите са малко и не стигат за всичките ревящи, застанали на държавната ясла.
21
5
 
9
 
! Отговори
ИСКРА КЪМ РАДЕВ.... преди 2 години
НАИСТИНА ВОЕННИЯ Е БЕЗ ДУША... САМО КАРИЕРА.....
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно нямата нужните умения да са депутати, дори и в повечето фирми такива гофрени никой не би ги взел и търпял, само някой с връзки понеже те така са научени.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как бюджета не беше проблем като си гласуваха огромните заплати, а сега било проблем пенсиите да станели по 370 лева.
18
1
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Анонимен Днес мъчих да се преброя, сама профил направих. Нататък не работи.
17
8
 
8
 
! Отговори
Искра преди 2 години
Не вдигайте пенсиите, нито заплатите! Парите са грях и хората обезумяват от тях. По социализма нямахме пари, но бяхме хора, а сега какво е ? Само пари, пари, пари, навсякъде пари. И за какво ? Останахте без души от алчност.
16
2
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Dev Навън отиват не да слугуват а да се реализират нормално според способностите си.Не става въпрос за малограмотни мързеливи индивиди за които и на луната ще им е зле.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито! Сайта за преброяването отново не работи!!!!!!!!!???????
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя новинарски сайт е бетер вестник Чук Чук. Там има повече иформация
13
5
 
12
 
! Отговори
ГЛАДЕН НЕ СЕ ГЛАСУВА преди 2 години
ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ ОКОЛО РУМЕН РАДЕВ.......... ТИЯ МИСЛЯТ САМО ЗА КАРИЕРИТЕ СИ...
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да направят депутатската заплата колкото е минималната заплата в България и депутатската пенсия колкото е минималната пенсия в България.
11
4
 
6
 
! Отговори
BU jet преди 2 години
Ей, няма да харчите на Боко парите за пенсии и други глупости, на есен се връща на кон(Петър Стоянов).
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На гол тумбак чифте пищови, като слагаш така се получава хайдуци.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива некадърници е трудно да се съберат на едно място.Нали искахте промяна. Е напълнихте парламента с чалгари и безделници. Още първата седмица си гласуваха заплати по 10 бона и от тогава нищо не могат да свършат.
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя тая алтернатива на ГЕРБ как са я избирали да е толкова зле? Изобщо има ли някой дето не харесва ГЕРБ но да има някакъв акъл повече от на кокошка?
7
15
 
0
 
! Отговори
Dev преди 2 години
Цените е добре да се вдигат. Българина трябва да се отучи да спестява кеш пари. Като ги загуби няколко пъти с инфлация и други хватки, може да се усети, че не става така. И току виж започнал да инвестира. Но за жалост имат толкова малко ум, че си казват "Аааа тая държава не става" и отиват навън да слугуват, че пак да пълнят в буркани :) Лека полека ще се усещат, но и много много ще изгорят. Не, че е лошо де. Ако един загуби - друг печели. Нищо не се изпарява.
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зозо 1 да не се изнендаш , като го изберат за 2ри мандат .