Зов за помощ: Млада жена с тежка диагноз има нужда от спешно лечение

33-годишната Таня Чопаков е с остра миелоидна левкемия
11 сеп 2021 16:40, Анисия Иванова
38

Млада жена от петричкото село Ключ се нужда от помощ след поставена тежка диагноза. Шансовете Таня Чопакова да бъде излекувана у нас не са големи, но семейството се надява, ако събера достатъчно средства, тя да може да замине на лечение в чужбина.

Преди няколко седмици 33-годишната жена почувствала неразположение и потърсила медицинска помощ. След направени изследвания била поставена и диагнозата -  остра миелоидна левкемия.

"Всичко стана за много кратък период от време - както си бяхме на море – прибрахме се – в края на месеца тя се почувства неразположена с някаква настинка и бяхме решили  да си вземе болничен, за да може да се излекува. Кръвните резултати показаха че има 45 хемоглобин, а минимума при човек е 115", разказва съпругът й - отец Никола Чопаков.

"Слаба е, много е слаба - има инфекции в тялото, защото от болестта има странични реакции - от химеотерапията събира вода в дробовете. Не може сама да се храни, защото има абокати постоянно е със системи отвсякъде, на кислород е", споделя сестрата й Ваня Богданова.

На Таня е назначена скъпоструваща терапия, която семейството не може да си позволи..  

"От хора, които са се лекували в Германия, разбрах, че минимумът за лекуване на тази лоша болест, е било 120 хиляди евро – само трансплантацията на костен мозък, а отделно са другите разходи – квартири и т.н.", посочва съпругът пред Bulgaria ON AIR.

"Много добър човек, ако може би помогнала винаги – отзивчива, но за съжаление и с нея се случи както и с много други хора, болестта много бързо се развива – жалко!", казва Вили Илиева, приятелка на Таня.

В България лекарите не дават голям процент за успешно лечение. Необходима е трансплантация в Германия или Турция.

"Призовавам всички, които са вярващи да се молят най-напред пред Бога за Таня и след това, ако имат възможност, да дарят", апелира свещеникът.

Семейството се обръща към всички, които има възможност, да ги подкрепят в трудната ситуация.

Номер на дарителската сметка: BG97STSA93000028386558, титуляр на банкова сметка: Таня Пантева Чопакова
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
постфактум преди 2 години
Жената си е отишла, Бог да пази Душата й ! Остава един неизяснен въпрос , а беше ли факсинирана покойната за "цовид" ? Беше ли набодена с иРНК ? Ако някой знае, да каже...
24
0
 
0
 
! Отговори
15-20г въглехидрати преди 2 години
До cdsw......колко грама хляб ядеш на ден? Ако някой следи диалога, коментарът ми 8 вече е с номер 7.
23
0
 
0
 
! Отговори
sdsw преди 2 години
До 15-20г въглехидрати---Аз го опитах точно според инструкциите и се убедих че не работи. Няма режим на хранене или лекарство, които да възстановят настъпили мутации. Пробвах всичко за 1 година в търсене на избавление, даже драстични и крайни мерки спрямо сладкото - резултат почти никакъв. Добре че след цялата химия организмът ми издържа трансплантацията. Сега пак спазвам всички тия приказки за сладкото, куркумата, ресвератрина, маслото от канабис, кайсиевите ядки и всичко друго...
22
0
 
0
 
! Отговори
cdsw преди 2 години
До 15-20г въглехидрати---Милиони хора пробват всичко това и не помага. От време на време се появяват отделни раково болни с неагресивни и обратими форми на рак не специално заради някакво чудодейно лекарство или някаква тайна. Тук там някой от тях се пробват да изкарват пари на гърба на раковото болните като им продават лъжи и фалшиви неща. Не съм против надеждата и вярата, те са много важни. Но попаднах в този ужас и опитах всичко. Няма чудодейни лекове, има само чудеса по Бжия милост.
21
1
 
1
 
! Отговори
15-20г въглехидрати преди 2 години
Плюйте, плюйте! На около 10 болни съм опитал да помогна. Никой не ме чу, 8 вече ги няма, за 9-я казват: ми знаеш какво е след рак; отговарям: ми какво е? по-здрав съм от преди!?... Така че на никого не се моля, а си карам по пътя... Повече няма да Ви просветлявам. Хубав ден!......хайде малко отстъпка, защото не е човешко, дано не ми изтрият имейла, а той е на латиница: наистина ат йахоо ком. Благодаря!
20
0
 
0
 
! Отговори
cdsw преди 2 години
До 15-20г въглехидрати------------------------------Ще ти кажа само това - благодари на Господа всеки ден, че си прескочил трапа и за всеки един ден, в който ракът не се е върнал, защото всичко това, за което пишеш не може да помогне в действителност. Да не си мислиш, че си единствен открил топлата вода? Има милиони хора, които търсят избавление, а информацията затова е публична.
19
1
 
3
 
! Отговори
15-20г въглехидрати преди 2 години
До cdsw пиши си каквото искаш... аз обаче вече 4 години съм по здрав от преди рака, а докторът каза още преди 3 години: Чудо! Ти си здрав! Нямаш тумор!
18
0
 
0
 
! Отговори
cdsv преди 2 години
Няма никакъв смисъл жената да ходи в Германия. В Пловдив в отделението по хематология може да получи всякаква терапия за сметка на здравната каса АКО се е осигурявала обаче.
17
0
 
0
 
! Отговори
cdsw преди 2 години
Настъпят ли мутациите с никаква храна, диета или чудодейни билки не се оправят. Само чудо от Господа трябва. Аз изядох за една година 2 кашона ресвератрин, 2 кг. куркума+канела+ч.пипер , 6 опаковки витамин Б17, 2 килограма кайсиеви ядки, 6 опаковки коластра и какво ли още не. Напълно съм спрял всякакво сладко. Единствено химиотерапията и чудо от Господа ми помогнаха. Сега съм в 6-я месец след трансплантация и очаквам изследвания да видим как са нещата.
16
0
 
0
 
! Отговори
Вио преди 2 години
Надежда винаги има! Острата миелоидна левкемия е много коварна и се развива бързо. Първо абокатите не пречат на храненето. Това са едни тръбички във вената, за да може да се влива. Момичето не се храни заради химиотерапията. Присаждане на костен мозък има смисъл само ако се е стигнало до ремисия с химиотерапията. За съжаление само по себе си не е лечение, а е последваща стъпка. С присаждането се намаляват шансовете на болестта да се върне. И наистина струва в района на 120-150.000 евро.
15
0
 
0
 
! Отговори
cdsw преди 2 години
Правилният режим на хранене може евентуално да помогне за много неща, но не може да спре тумор ако в тялото вече са настъпили много ДНК мутации, които са причините за почри всички видове рак. Все повече лекари говорят за връзката на лошите и негативни емоции и лошотията за появата на рак. Затова интровертите и привидно тихите, които изживяват всичко вътрешно са много рискова група. Никакво ядене или НЕядене на каквото и да е няма да им помогне.
14
0
 
0
 
! Отговори
cdsw преди 2 години
Миналата година ми беше поставена сходна диагноза. От 2015г. в България са достъпни леченита за всички всички видове рак и имунни дисфункции. Трансплантациите се извършват в Пловдив или Варна. Опитал съм всички възможни алтерннативни лечения и мога да кажа, че това са лъжи! Не лекуват рак. Аз не вкусих въглехидрати 3 месеца и половина веднага след като ми поставиха тежката диагноза и това въобще не повлия тумора. Повлия само професионалното лечение.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калоян Янков при Сашо Диков - "Да се легализира ли конопът за медицински цели?"
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Схемите са 2 и както са сложни, така може и с няколко думи: 1. Ядеш не повече от 15-20 грама въглехидрати на ден и мазнини колкото искаш, за да умориш туморните клетки от глад, които се хранят с глюкоза от въглехидратите. Warburg е взел Нобелова награда 1931г. 2. За тревата масло с ясен и контролиран състав по схемата на един канадец. Помогна ми излекувал се човек от същия рак, интервюиран от Сашо Диков в нета.
11
2
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Напиши си схемата тук и други да прочетат. Да не ти пука, че някой ти слагал минуси.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз написах коментар 8. Хора, Вие съвсем не сте в час. Защо ми слагате минуси?????? АЗ НАИСТИНА СЕ ИЗЧИСТИХ ОТ ЗЛОКАЧЕСТВЕН ТУМОР КАКТО СЪМ НАПИСАЛ. Защо не прочетете защо още 1929г. д-р Варбург, мисля беше, е получил Нобелова награда; какво е кетоза; как помага срещу рака една трева, дето в БГ все още е незаконна за разлика от нормалния свят и даже С.Македония например? Тогава май ще си триете минусите... Препоръчвам на тези от Ключ вместо да гонят Михаля, да напишат как да ги намеря по интернет
9
2
 
7
 
! Отговори
До пияницата преди 2 години
Малко са хората с истинската вяра, а не по само по празниците, да се отчетем с една свещ.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проклетата химиотерапия съсипва организма и не му остават сили да се бори. Все пак докато е жив човекът, има надежда.Дано намери точното лекарство, каквото и да е то.
7
37
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Как се е случило това? Та тя има директна връзка с Господ, женена е за поп :))) Той що не поговори с шефа си да я спаси? Ахаааааа, аз отговора го знам, дано и разни дето ми се пишат вярващи осъзнаят, че даже и поповете като има дойде яйцето до задниka бягат при лекарите да ги спасяват, а не ходят пред иконата
6
6
 
26
 
! Отговори
православен преди 2 години
"В някое време и в ръцете на лекарите има успех; защото и те се молят Господу, за да им помогне да дадат на болния облекчение и изцеление за продължаване живота" (Книга Премъдрост на Иисуса, син Сирахов 38:13-14). Нека не обезкуражаваме съпругата на отец Никола Чопаков. Трябва да се моли на Бога и да се лекува. Хубаво е да се подложи на правилно лечение при ДОБРИ ЛЕКАРИ. Медицината е дълбоко свързана с вярата. Та нали свети великомъченик Пантелеймон и много други светци са били лекари?