В МЗ не знаели за уволнението на проф. Балтов, наказателна акция ли е?

Костадин Ангелов: Арогантна политическа акция
13 сеп 2021 17:00, Красимир Ангелов
168
В МЗ не знаели за уволнението на проф. Балтов, наказателна акция ли е?
Снимка: БГНЕС

В Министерството на здравеопазването не е постъпвала информация, че бившият директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов е бил уволнен от болницата, става ясно от позиция на здравното министерство, разпространена до медиите.
 
Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала, отчитат от здравното министерство.

Още по темата
От там допълват, че Министерството на здравеопазването няма никакво отношение по тези въпроси. Поради големия обществен интерес, министърът на здравеопазването е поискал информация за случая от изпълнителния директор на болницата проф. Иван Поромански, става ясно още по позицията на МЗ.

Казусът с отстраняването на Балтов бе коментиран и от бившия здравен министър Костадин Ангелов. Според него тези действия са "нищо повече от една наказателна и арогантна политическа акция".

"Какво ви пречи един добър лекар да практикува професията си на мястото, където е дал 21 години от живота си?! Жалко, защото губят пациентите на “Пирогов”, написа Ангелов в своя профил във Facebook и продължи:

"Уволнението е опит за сплашване на всички, които открито заявяват политическите си възгледи. Посланието - не си ли от нашите, премахваме те. Проф. Балтов не беше фен на служебния кабинет, но това няма нищо общо с лекарската професия, която упражнява!

Нима в едно общество не е нормално хората да имат различни политически възгледи и да не се страхуват да ги изразяват публично?!"

Както Dnes.bg съобщи, този следобед стана ясно, че проф. Асен Балтов е бил изненадващо уволнен от "Пирогов". Мотивът е, че новото ръководство на болницата не може да работи с него.

Самият Балтов също официално потвърди уволнението си във Facebook: "Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!", написа специалистът.

В последните дни името му се споменава като евентуален кандидат за президент на ГЕРБ, което той публично не е е коментирал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом са го уволнили, значи има защо :)) Дори политиците не премахват хора, които са им от полза, явно тоз е немал репутация на некакъв можещ лекар.....хахахаха :)))
12
8
 
24
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Така е със злобен фигурант за президент, само съскат и ни тикат в калта.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 "България загива идете вижте цели области са пълни с джунгали" Ти лично колко деца отгледа, та да не е такава ситуацията?
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 44та така са обяснявали как тези са врагове на "народа", избили са ги и са им взели всичко за да го "разпределят".
9
2
 
3
 
! Отговори
Сузи преди 2 години
До Неразумни юроде Вие наистина сте мразещи неразумни юди. Нека да има качествен материал, който да дърпа развитието на това балканско полуочовечено стадо!
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви комунисти какви гербаджийте ви гонят бе слепци България загива идете вижте цели области са пълни с джунгали Сливенска Казанлъшка Ямболска Новозагорска да не изброявам все едно си в Индия почти няма българи по селата особенно
7
6
 
19
 
! Отговори
Сузи преди 2 години
До време е ЗЛОБАРИ! За вас всички кадърни хора крадат. Е, те са различни от СТАДОТО Ви, защото са личности. А Вие сте просто мрънкащо, злобно стадо! Полуочеловечени! Затова мразите.
6
5
 
22
 
! Отговори
Неразумни юроде преди 2 години
Дано на изборите да ги накаже народа, ако излезе от заблуждението досега!
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То никой нищо не знае сега, само миячите и берачите ги разбират нещата как ще свялим Бойко и държавата ще блесне.
4
4
 
7
 
! Отговори
1 КРАЧКА ДО PAZCTPEЛ преди 2 години
НА ДР БАЛТОВ...........РУМЕН РАДЕВ ЩЕ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕДТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ.................... ИЗРИТАЙ ПРЕСТЪПНИТЕ CTAЛИНИСТИ...!!!
3
11
 
29
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Това е ''промяната'' на комуниста Радев. Уволнения....да нас обикновенните хора супер ни касае и ще промени живота ни коренно. Това ако не е реваншизъм , здраве му кажи. Впрочем има ли от всички слухчета и обвинения поне 1 доказано? Не само за Балтов говоря за всичко дето с еизля през последните 2 месеца ? :)
2
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахахахахахаа. Кацаров какъв лъжец е! Комунистите са толкова долни, че даже не смеят да си признаят какви ги вършат!
1
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набиваха ви в главите как по времето на ГЕРБ имало било страх и трябвало да ги сменим. Ами сега има страх, че кадърни лекари ги уволняват защото не са от правилната партия.

Спонсорирани публикации