Как да разпознаете преброителите? По картата и... маската!

От НСИ внесоха разяснение
19 сеп 2021 14:11, Александър Попов
27
Как да разпознаете преброителите? По картата и... маската!
Снимка: БГНЕС

Как да сте сигурни, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител?

Първо
– преброителят задължително трябва да се представи и покаже своята служебна карта, на която има негова снимка, трите имена и идентификационен номер, даден от НСИ.

Второ – преброителят трябва да ви уведоми ясно за целта на преброяването и да ви представи преброителна карта, на гърба на която има писмо от председателя на НСИ, в което са описани целите на преброяването.

Трето
– ако изпитвате съмнение относно легитимността на преброителя,  можете да позвъните на *2021, където да продиктувате имената и служебния номер на преброителя. Операторите ще извършат проверка и ще потвърдят дали преброителят във вашия участък се казва така.

Четвърто – всеки преброител има синя маска, на която е изписано „Преброяване 2021“.

Всички преброители са преминали предварителна проверка за чисто съдебно минало, навършили са 18 години и имат минимум средно образование. От вчера те започнаха обхода на разпределените им участъци в цялата страна. Преброителите ще преброяват само хората, които не са се преброили вече електронно или не желаят да го направят онлайн сами.

Към 6 часа тази сутрин през електронната система на преброяването са се преброили 1 471 382 души, които живеят в 646 077 домакинства. Най-много хора са се преброили електронно в София (столица), където и населението е най-многобройно. За второто място по брой преброени се борят Пловдив и Варна, следвани от Бургас, Стара Загора и Русе. Ако се сравни обаче делът на хората, които са се преброили спрямо населението на областта, на първо място остава област София (столица), следвана от Варна. На трето място с почти равни дялове са Габрово и Русе.

Напомняме, че чрез електронната система можете да се преброите само от български IP адрес. Ако по някаква причина в момента сте в чужбина, помолете близките си в България да ви преброят.


27
Още по темата: преброяване
Още от Коронавирус
Бременните не трябва да се притесняват от ваксините
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Преброител преди 3 седмици
Оставих си контактите на входната врата преди 3 дни, вече някой ги е скъсал, а аз не желая повече да стъпя там. И ние сме хора, и нас ни е страх от неадекватни хора, но сме длъжни да си вършим работата. Нито искаме документи, нито ще ги снимаме, ако кажете грешни данни си е за вас, ние сме записали дословно информацията. Като не искате да ви безпокоят се регистрирайте масово онлайн и да се свършва с тази мъка. Масово хората живеят в коптори и кочини, а третират преброителите като престъпници.
26
0
 
0
 
! Отговори
Преброител преди 3 седмици
Аз съм нормален човек с висше, но без работа, и за да изкарам някой лев се съгласих да броя. Преброителите нито влизаме, нито искаме да влизаме в домовете на хората. Досега видях единствено мизерия и нищета, да не говорим че мъжете масово излизат по бельо, а един тлъст дъртак даже чисто гол се яви да го преброя. Парите са мизерни, масово преброителите се отказват заради заплахи и подобен тормоз. Аз нося маска през цялото време, въпреки че съм ваксинирана, и стоя на 2 метра.Вече и аз няма да броя
25
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 седмици
До *** в блока. ---- И на картата трябва да има снимка с маска, на която пише "Преброяване 2021". Иначе картата му е невалидна, откъде да го знаеш кой е.
24
1
 
1
 
! Отговори
Селяк в блока. преди 3 седмици
Преди две години, ако ми беше дошъл някой такъв маскиран с карта, щях да извадя ръжена от кюмбето и две цепеници и щях да го налагам и с думи - сус ве вaмпир, и ша го налагам докат го укарам у НСИ-то. Докъде стигнауме - кукери да ни броят, ай сиктир.
23
0
 
1
 
! Отговори
Гном преди 3 седмици
до 17 Не се ядосвай за неща, който не знаеш. Щом си се преброил, не трябва да пускаш никой вкъщи, споко само. Остави бележката на вратата, ако няма единна система в която мога да проверят този адрес дали се е пребоил до сега.
22
3
 
2
 
! Отговори
do 20 преди 3 седмици
нищо съществено няма в МВР, по никой въпрос. Преброяването се прави за да се направи статистика, точно. Колко хора живеят под "санитарния" минимум и така. Познавам хора с Мерцедес S-class, но апартамента е пълна мизерия, защото за комплексара е много по-показно какво караш, това как живееш и се държиш с околните (морал 0 )
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Съществените данни за броя на населението ги има в МВР." - В МВР има само глупости. Там пише например че Хасан и Айше живеят в село Долна Гноеница. Там обаче не можете да ги намерите, от години Хасан живее в Германия, а Айше в София - Факултета.
20
2
 
13
 
! Отговори
2021 godina e преди 3 седмици
Съществените данни за броя на населението ги има в МВР. Но заради глупости от сорта на дали имам вътрешна изолация, дали имам дограма, се налага да се занимаваме с глупости и да харчим пари залудо. В МВР за всеки човек пише къде живее, кои са родителите му и т.н. С няколко клика може да се изкара целия доклад.
19
10
 
6
 
! Отговори
ТестКит преди 3 седмици
Коментарите на хората които искат да бият, да не отварят на преброителите, ДА СЕ ПРЕБРОЯТ ОНЛАЙН, нямате почва за обясненията ви.
18
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да направят и проверка в днес.бг за тези неща и половината мрънкащи тролове, които си мислят че всеки иска да му навреди и да го ограби (макар че няма какво да се открадне от такива хора, нито материално, нито интелектуално), да изчезнат от коментарите. Имаме епидемия от недоверие, не е Ковид, ако българина се доверяваше на науката и професионалистите, ще стигнете по-далеч.
17
0
 
21
 
! Отговори
ядосан преди 3 седмици
Да вземете да ни информирате на кой телефонен номер да си съобщим прословутия код и да не разговаряме за никакви преброители.Ако след електронното преброяване ще трябва да посрещаме поредните "инкасатори" у дома-какъв е смисълът?
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма нужда от тия убийци преброители не искаме и няма да ги пуснем у домоветеси айде няма нужда от вашите реклами
15
0
 
28
 
! Отговори
Въпрос преди 3 седмици
Цитат: Ако по някаква причина в момента сте в чужбина, помолете близките си в България да ви преброят.А защо ще броим хора, които от години не живеят на територията? Целта не е ли да видим колко хора има на територията на Р България, какъв състав са и т н. Ако ще броим деца на гастарбайтери, които едва мънкат езика на баба и дядо какъв е смисъла? Тогава защо просто не преброят личните карти, които са издали и да не ни занимават?!
14
4
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 3 седмици
Ако Бойко Мутрата не си напише доходите,имотите у нас и в чужбина,банковите сметки,пачките в гардероба и килата злато то броенето ви е напълно безсмислено защото е лъжа!
13
5
 
16
 
! Отговори
Брояч пиии пиии пиии преди 3 седмици
По разбитите носове ще ги познаем
12
4
 
23
 
! Отговори
Георги преди 3 седмици
И естествено, това ще бъде просто поредния терор на нормалните, етнически българи - заплахи за глоби, тормоз от разни ***, защото нормален човек НИКОГА няма да стане преброител и т.н. И естествено, абсолютно никой няма дори да си помисли да тормози ония от лилавият етнос със забраненото име, защото те имат топки и няма да се оставят да бъдат третирани като ***.
11
2
 
29
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 седмици
Ако искат да са поне малко по-коректни, то да сложат ден два по-рано известие на всеки вход, кога и в колко ще дойдат "преброителите", а не да ги чакам цяла седмица.... Жалкккари.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 6 Не. Те знаят, че я разнасят, но пр.осто демонстрират, че за тях правилата не важат.
9
3
 
34
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 седмици
И копие на карта се прави без проблем,за маска да не говорим. Златна мина за обирждийте.заради машинните решения няма да ходя на работа, да пазя майка ми,щото е на 65 и ще я пребият крадците, за да проверят какво има. Ромите как ще ги броите в махалата бе ***?по талашитените колиби ли ще ги търсите или по адресна регистрация, а като нямат документи?!? Кой ще брои братята роми е? Поредното наказание над изрядните българи, което се плаща с техните данъци.
8
1
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 3 седмици
Защото смятат, че ваксинираните не пренасят заразата.