КНСБ с оценка: Скокък на цените ще изяде увеличението на доходите

Росица Макелова: Покупателната способност на населението намалява
21 сеп 2021 14:05, Красимир Ангелов
131

Скокът на цените у нас вече е забележим и с просто око, а от КНСБ прогнозират, че поскъпването на тока ще излезе от параметрите на социално поносимата цена. Това се очаква да се отрази и на бизнеса, а оттам и на всички останали продукти.

"Говори се за ново поскъпване на хляба и млякото. Очаква се и ръст на цените на ВиК услугите, товарният транспорт се оплаква от новите цени на горивата, очакваме ръст на цените на плодовете и зеленчуците. В същото време покупателната способност на населението намалява", заяви в студиото на "България сутрин" Росица Макелова от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.

Тя смята, че допълнителните пари, които се отпускат на пенсионерите, реално само ще компенсират поскъпването, но няма да доведат до по-голяма консумация.

"Увеличението на доходите ще бъде изядено от увеличението на цените. Помощите за пенсионерите ще компенсират очакваното поскъпване през зимните месеци. Не само пенсионерите са подложени на шоковото поскъпване. Има и едночленни домакинства, хора с по-ниски доходи, които живеят в лишения", добави Макелова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Данните показват, че до момента на годишна база минималната работна заплата се е повишила с 6%, а инфлацията, която НСИ отчита, е 4%. От КНСБ настояват за увеличение на минималната работна заплата.


131
Още от Коронавирус
Доц. Гломб: Безотговорността може да роди и български вариант на COVID-19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КОИ ДОХОДИ СА УВЕЛИЧЕНИ- МИН ЗАПЛАТА, СРЕДНА ЗАПЛАТА, КОИ? АХ ДА ИМАЛО РЕШЕНИЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ 120ЛВ КЪМ ПЕНСИИТЕ И ЗА ТЯХНОТО ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕ ОТ 25 ДЕКЕМВРИ- ЩЕ ПОЖИВЕЕМ, ЩЕ ВИДИМ, АЗ НЕ ВЯРВАМ. ЗА ЦЕНИТЕ- ТЕ ХВЪРЧАТ- КОЙ ВИНОВЕН- АМИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ- ВСЯКА НЕСИГУРНОСТ ДАВА СКОК НА ВСИЧКИ ЦЕНИ.
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ха добър ден , бабо Дуцке ! Открихте топлата вода ! Нали сте КНСБ - т.е. профсъюзи , какво направихте да защитите работещите ?! Едно голямо нищо - констатации , регистриране на събития и коментари в трето лице ! Всъщност - нищо ново : грижата за давещите се е грижа на самите давещи се !
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Затова ли свалихте Тодор Живков, Затова ли избрахте демокрацията и пазарната икономика, Затова ли ходите да гласувате последните 32 години?Да гладувате и да мизерувате.Ами всичко това е от акъла ви ***.Гонете сега дивото,защото питомното отдавна го изпуснахте.
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Идва глобалната инфлация.
113
2
 
4
 
! Отговори
Пловдив преди 4 седмици
В България хората от 1989г насам получават само и единствено подаяния за труда си.И това не е съдба.Зад всеки резултат стои дадено действие или бездействие.В случая е пълното бездействие на бг народ.Защото просто няма народ,няма единство,няма морал и ценности,няма цели.
112
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Върнете си царя - той че ви оправи за 800 дни ...
111
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Петков и Василев ще ви увеличат доходите двойно и ще намалят цените наполовина... Вярвайте им... Денонощно "мислят" за вашето благоденствие... Те са новите спасители на България...
110
2
 
11
 
! Отговори
Майстор преди 4 седмици
Чегъртайте,чегъртайте! Скоро юе чегъртате само загорялата кал на дъното на тенджерата! Имахме средна купа с вкусна манджа , днес вече само малко сос е останал на дъното, а от Нова година колкото и да чегъртаме , няма да има какво - ще сме на голо дъно !!! Е, пак гласувайте за недоразумението Фигурант !
109
3
 
3
 
! Отговори
ленин преди 4 седмици
ами те затова ги вдигнаха защото знаеха че след тях и потоп но понеже има избори малко да замажат положението до преизбирането им .Кога след комунисти не е имало криза.Идеята беше да се създаде хаос да може левите идеи популизъм да помогнат да влязат в парламента такива като ИТН *** Мая Нинова хаджи-баба и черепа.пак гласувайте за тези ама ако може този път с 140 депутата та да направят и супер инфлация да не влезем с еу зоната и да изхарчат квото е останало по харвардски на дедо цар лакейчета
108
1
 
9
 
! Отговори
абе преди 4 седмици
тия КНСБ още ли съществуват? Сега се сетиха ,че ще се изяде. То е изядено още от преди 5 месеца.
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Дост "Българският капитализъм е жесток!Затова обявиха комунизма за престъпен, за да не скочат пак хората на бунт !" . . по принцип капиталъзмът е много мил и нежен, но българския ни се падна да е жесток, ех, съдба, съдба...
106
0
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 седмици
Аз съм на работа в чужбина.Радвам се как скоро ще чегъртате тенджарите от много АКЪЛ....хахахаааа
105
1
 
6
 
! Отговори
Но не за всички преди 4 седмици
Много от нас не са получили увеличение на доходите, но за сметка на това получихме увеличени цени! Правителството като е тръгнало да компенсира, да компенсира всички, на които доходите не са мръднали, какво като сме в частния сектор (нали ние вадим реалните пари на държавата), да задели пари и за нас!
104
1
 
4
 
! Отговори
До 93 преди 4 седмици
Комунист и милиардер са оксиморон, но то толкова ти е акъла... важното е да се разпишеш.
103
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 4 седмици
На кой-са му се повишили доходите? Освен на всички хрантутници на държавната хранилка??? В частния сектор, който ги изкарва тези пари, повишение няма, от години....
102
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
моите доходи не са увеличавани, т.е. ще стана по-беден
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
очаквало се повишение на ВиК услугите ? че тука кубика е 4.50 лв , 10 кубика и 45 лв а това количество е нищо , айде честито на балъците .
100
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
97 Когато " падна" бай Тодор бях точно на 17 г. в 9 клас в една гимназия в 3 ти микрорайон Люлин, сега нема да и казвам и името понеже и до днеска си е там! Знам какво беше по онова време и добре че си замина безвъзвратно! Но за съжаление комунистите- Бкп не си заминаха, а продължиха да управляват като пребоядисани трошки Москвичи, с други абревиатури и като " капиталисти". Това е причината доходите тук да са несравними с полските примерно, или чешките, или унгарските, а от 2000 г. насам и с ру
99
0
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 4 седмици
Изобщо какво увеличение на доходи, заплатата ми не е индексирана от 2019-та година.
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Чрез увеличаване на пенсиите се вкарваме в един омагьосан кръг, който ако се задълбочи ще навлезем в голяма инфлация. По-нататък нне ми се мисли.