Прокуратурата сезира Комитова за водата в Копривщица

Жителите на града блокираха Подбалканският път
27 сеп 2021 11:28,
7
Прокуратурата сезира Комитова за водата в Копривщица
Снимка: Pixabay

Прокуратурата сезира регионалния министър Виолета Комитова за проблемите с водата в Копривщица. Тя трябва да предприеме конкретни мерки, обезпечаващи качеството и безопасното използване на водните ресурски на града.

Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, касаеща проблем с водопровода и канализацията в града, заради който жителите му излязоха на протест и блокираха Подбалканския път, уточниха от държавното обвинение.

„ВАП следва да бъде уведомена в кратък срок за взетите решения, предприетите действия и постигнати резултати, включително за случаи на констатирано неспазване на приложимите правила, за реализиране на конкретни действия за отстраняване на закононарушения и последиците от тях, за санкциониране на виновните лица, издаване на административни актове и др.”, поясниха от там.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
от години преди 2 години
много години водата из страната не става за пиене ,къпане ,готвене , А САМО ЗА ПОЛИВАНЕ ,но е скъпа и това не може сега да се стоварва върху служебното правителство . Къде бяха преди, тези от прокуратурата???? Народа дава по една заплата на месец за минерална вода - да готви ,да къпе децата си ,за пиене.
6
2
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
А за чекмеджето кога
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиите, защо пропуснахте от колко години е проблема? Много моля, бъдете обективни! Ако се инкриминират спестени новини, може и да започнем да ви четем....Хората ви казах от ГОДИНИ имат проблем, а не от 6 месеца......
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо сега излизат на протест? Казаха, че проблема им е от години, но никой не им обръщал внимание. В момента видяха едно работещо правителство след 30 години и всички излязоха. Не им завиждам на тези от служебният кабинет. Не знам как ще решат всички проблеми на Бойко....
3
1
 
1
 
! Отговори
Реалист 11 преди 2 години
На Живко от Варна не му отива да бъди пират, а владетел !
2
0
 
6
 
! Отговори
иван преди 2 години
До Анонимен - забележително чувство за хумор - но по скоро описвате бездействията на един футболист от Банкя
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше тоя Нищоправец ВдигниЮмруков да създаде този хаос живота в Копривщица щеше да е нормален.