След ареста Заимов обясни: Съветската армия не ни е освободила

Нямало как българският народ да е признателен
Обновена: 27 сеп 2021 10:04 | 27 сеп 2021 08:45, Камелия Цветанова
261

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Банкерът Мартин Заимов беше задържан за хулиганство, след като опита да заличи букви от надписа на Паметника на съветската армия.
Още по темата

Той обаче защити действията си с обяснението, че не само той, но и много българи са на мнението, че Съветската армия не ни е освободила и няма как българският народ да бъде признателен.

Вчера сутринта полицаи са го задържали, докато се е опитвал да замаже със спрей част от посвещението "на съветската армия освободителка от признателния български народ".

Действията му са били част от събитие, организирано от привърженици за демонтирането на паметника.

„Сюжетът на действието е много стар и трябва да бъде решен. Той не е само мой, а на много българи. Започнах да заличавам буквите и веднага се появиха две коли на полицията”, разказва Заимов пред Нова телевизия.

„Във войната армията се нарича „червена”, а не съветска. Това е идеологическа промяна“, настоя той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
3
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Ако не са били руснаците, сега щях да си нося любимите шалвари. Много ми харесват, и да си стоя вкъщи, а не да ходя на работа....
130
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименн 134"ограбвани и изнасилвани", това къде го прочете? В къщата на прабаба ми са настанявани и немски и след това руски офицери.....Това, което е разказвали винаги, че никой не е посягал на никого от домакините, напротив давали са им от собствените си консерви с храна....Жената, винаги е разказвали, че немците са били много чисти и спретнати и възпитани. Руснаците обаче са спечелили нейното сърце, топли, човечни, радват се на малките деца и помагат за всичко в къщата.
129
3
 
3
 
! Отговори
На ФБР номерата преди 2 години
Този га.лош са го включили на Синтетична Телепатия и знаят какво мисли, затова веднага идват ченгетата.
128
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заимов, ако бъде прегледан от психиатри, какво ли ще е заключението?
127
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой плаща заплатите на две коли с полицаи които денонощно дежурят пред паметника на пияните окупатори? КОЙ?
126
2
 
8
 
! Отговори
Пустиняку преди 2 години
Случаят с ген. Владимир Заимов е лесно обясним. Негова майка е рускинята Клавдия Корсак, а баща му е българинът Стоян Заимов. Предателство ли е да се стремиш да избегнеш война между родината на баща си и отечеството на майка си? В крайна сметка, със своята дейност и саможертва, ген. Заимов постига целта си. Неучастието на българска армия във войната на Хитлер срещу Съветския съюз спасява живота на десетки, ако не и стотици, хиляди млади българи, и освен това, запазва Южна Добруджа за България.
125
2
 
0
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До Ром"сdve godini savetskite piyni svini sa daeribeystvali v stranata ni.daje ima pametnik v burgas na ''geroyski '' zaginali saveski ***.zaginali v borba da izpiyat golyamo kolichetvo promishlen spirt.spirta e izlyazul pobeditel v boya sus soldatite.
124
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пекалено много живи комунисти и деца на комунунисти има в България. Затова и не можахме да направим политическа лустрация, като другите източноевропейски страни. Затова и не можем да махнем този паметник сега. Затова във властта са все едни и същи партийни хора.
123
5
 
6
 
! Отговори
рашков-оставка преди 2 години
Това е полицейски произвол. Надявам се, че при следващото народно събрание ще има поне едно заседание посветено на този ужасен случай
122
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените *** нищо не са освобождавали просто са нападнали България и са ограбили всичко.Не е тайна че руснаците са ползвали затворници от затворническите колонии и лагери в Сибир за да се бият на фронта.Крадци,убийци изнасилвачи,канибали изобщо от такива "герои" е заеисела съдбата на българите по онова време.
121
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е имало и Османско робство....Имало е присъствие... Да се махнат всички паметници. Няма друга такава нация, честно...Много жалко за хората, които са дали живота си. Левски е бил предаден, не, от турчин, а от българин, какво да говорим повече. Всичко, което ни се случва, си го заслужаваме..важното е кръчмите да работят и Алибегов да ви промива мозъците с фалшив алкохол!!!!!
120
6
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
този ке-леш защо не отиде да маже буквите на паметника в центъра на виенабил живял по чужбина и какво е научил за толкова години цър-ву-лът си оставатакъв до края на живота
119
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Справедлива ли е квалификацията "за хулиганство" за престъплението на Мартин Заимов? Вандалските му действия са били част от събитие, организирано от агресивна група фашистващи привърженици за демонтирането на паметника.
118
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че е много пари ще спестим, ако само сменим надписите.ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ
117
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фобията е страх, но цапането, излиянията с тролския речник и лъжите ви са омраза и то платена такава. Първо фашизъм в България е имало. Велинград е кръстен на Вела Пеева, партизанка загинала от фашисткия режим, както много други. Второ Левски никога не е казвал кой ще ни спасява и поробва. Гледам гафа на Плевнелиев още го повтарят разни гошовци. Трето ние сме съюзник на Хитлер и ако не беше Червена армия, Чърчил щеше да бомбардира всичко.Четвърто монархията пада,грантаджиите това не го осъзнават
116
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фобията е страх, но цачането, излиянията с тролсйия речник и лъжите ви са омраза и то платена такава. Първо фашизъм в България е имало. Велинград е кръстен на Вела Пеева, партизанка загинала от фашисткуя режим, както много други. Второ Левски никога не е казвал кой ще ни спасява и поробва. Гледамгафа на Плевнелиев още го повтарят разни гошовци. Трето ние сме съюзник на Хитлер и ако не беше Червена армия, Чърчил щеше да бомбардира всичко. Четвърто монархията пада,грантаджиите това не го осъзнават
115
8
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
До 129 А България е била окупирана ,тъй ли ?Съветска войска не е имало,както и съветски бази,както сега има американски бази...тъй че е пресилено и западно е да се казва,че е била окупирана България.Да,била е зависима(васал) на СССР,но сега мисля,че е по-голяма "окупацията" на България от САЩ ...щом всяка сутрин Роско ходеше сутрин на ул Козяк да получава инструкции ...затвориха бЕЛЕНЕ след идването на Хилари,Южен поток затвориха след идването на сенаторите ..това ако не е окупация..
114
3
 
8
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До А бе - и защо, като е по просто да те анексират безкръвно с Петата си колона - комунистите? Сякаш тея 40 и кусур години не са ни смачкали? И до сега не можем ад се отървем от това наследство.
113
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Окупирани, грабени и изнасилване. На този фон да има паметници с благодарности си е мазохизъм. Мазохисти ли сме?
112
5
 
8
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Съмнително е, защо да сме благодарни на Червената армия. Принципно, англичаните щяха да са тук по рано, ако в Ялта Европа не бе поделена като баница. Но, кой каквото и да влага, това е част от историята - добра или мрачна - кой както го приема. Историята не се пренаписва, претворява, преиначава - историята се помни за да не загубим идентичността си. Направеното от тоя е абсолютно *** и нередно.