След ареста Заимов обясни: Съветската армия не ни е освободила

Нямало как българският народ да е признателен
Обновена: 27 сеп 2021 10:04 | 27 сеп 2021 08:45, Камелия Цветанова
261

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Банкерът Мартин Заимов беше задържан за хулиганство, след като опита да заличи букви от надписа на Паметника на съветската армия.
Още по темата

Той обаче защити действията си с обяснението, че не само той, но и много българи са на мнението, че Съветската армия не ни е освободила и няма как българският народ да бъде признателен.

Вчера сутринта полицаи са го задържали, докато се е опитвал да замаже със спрей част от посвещението "на съветската армия освободителка от признателния български народ".

Действията му са били част от събитие, организирано от привърженици за демонтирането на паметника.

„Сюжетът на действието е много стар и трябва да бъде решен. Той не е само мой, а на много българи. Започнах да заличавам буквите и веднага се появиха две коли на полицията”, разказва Заимов пред Нова телевизия.

„Във войната армията се нарича „червена”, а не съветска. Това е идеологическа промяна“, настоя той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки има право на мнение, но преди всичко да прочете малко от надеждни източници, а не от интернет и да не слуша много, много съвременните политици... Ако ме питате мен, такава нужда имаме от едно Белене в момента......Факт е, че не се заключваше никой, приятелите бяха истински и хората в лошия комунизъм живееха до 90 години и бяха 9 милиона....Имаше производство, бяхме на 5-то място по образование, а сега от 140 страни сме на 88-мо. Преди да рушите, погледнете какво сте построили?
150
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно е да се види в Уикипедия чий внук и син е въпросния господин, както и да му се зададе въпроса защо не носи фамилията на баща си Голдсмит. Баща му също има интересна биография. А след като е такъв русофоб защо петни фамилията на предците си...
149
2
 
4
 
! Отговори
до Анонимен преди 2 години
като пишеш нещо поне си го прочитай, ако не на глас то поне на ум, необразованите хейтъри пишат ли пишат и то всичко срещу ГЕРБ, ноооо Мартин Заимов е член на ДСБ, той е ЧОВЕКЪТ НА КОСТОВ, както е и Иван Иванов, а ако Пеевски и Доган не бяха платили преди 5 години за избирането на румбата за фигурант, той СЕГА ЩЕШЕ ДА бърше някъде пода на селскостоанско летище
148
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този паметник фалшифицира нашата история
147
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банкерът Заимов си го боли главата и е един дребен хулиган! На мен пък утре може да ми скимне и на други българи, ако не им се даде банков кредит в размер на един милион, да драскам по банката. Тогава какъв съм? Защитник на дребния и среден бизнес, на който се отказва помощ, колкото и да са ти изрядни документите. Отказват ти, защото не си Пеевски или някой друг и не се е обадил за мен, някой от Герб и ДПС...Това какъв ме прави? "Възстанал роб"? или по закон:"Вандал"? Въпрос на гледна точка...
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този факт е достатъчен, за да е ясно, че комунизмът не си е отивал от България, само си е сменял цветовете.
145
3
 
4
 
! Отговори
ОФ-ето преди 2 години
най-много съм изумен от позиците, които зае Иван Костов, защото гнома наско не го броя за нищо, най-изявената АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА партия е ДСБ и сега се оказва, че подкрепят проекти на комунистите, ще гласуват за комуниста Радев, ще правят правителство с Корнелия Нинова... позор за десните антикомунисти
144
5
 
3
 
! Отговори
Ако не бяхме ние преди 2 години
До МарияАко не бяхме ние да не предадем хората освободили България на червената чума от изток през 1944 поколението на избягалите белогвардейци от царската армия на Русия, щяха да са ни благодарни, а сега хората проливали кръвта си за България дори нямат поколение, защото червената чума в лицето на Сталин ги е унищожило до крак още през 40-те и началото на 50-те години! Така че трябва да си посипем главата с пепел и да унищожим всичко съветско (не руско) останало в България!СССР са окупатори!
143
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само питамА ти сигурно си от ДПС! И следва въпрос:"Коя е твоята Родина-майка?'
142
5
 
8
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ.. преди 2 години
ЩЕ ДЕМОНТИРА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ...... САМО ДА МИНАТ ИЗБОРИТЕ....... САМО РУСОФИЛИТЕ ДА СИ ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО......ХА ХА ХА.... ВИНАГИ ПРЕЦАКАНИ..
141
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мария - То и сега може да отидеш в Афганистан..... Даже да пишеш на хартия няма да се налага, нежели в Интернет
140
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ги мразите тези руснаци, бе....Сега зимата ще се сетите от къде може да ви дойде топлото...Толкова *** на куп колкото има в България, няма къде да се видят!!!
139
2
 
0
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Мария - или както Апостола е искал, да започнеш сам да сваляш оковите. Но като гледам през главата ти и за миг не "минава мисъл" за това. Но по просто е до гроб да носиш оковите в сърцето си.
138
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен145Това е история! Не е нормално да заличаваш нещо, което е било и е имало хора, които са вярвали в някакви идеали, за които са дали живота си....За какво са дали живота си? Борили са се срещу фабриканти и беднотия. Но както и днес станахме свидетели на опорочаването на всичко, за което излизахме на улуците и крещяхме СДС....Само, че 30 години, това което искахме да се промени, не се случи...Сменихме едни с други. Паметниците не са виновни.Навсякъде по света се пазят паметниците...
137
3
 
7
 
! Отговори
КОМУНИСТИ преди 2 години
другарите Радев и Рашков са на противоположното становище, даже очакват всеки момонт СъвЦката армия да премине Дунав и да завземе офисите на ГЕРБ, А ПЪК КОСТОВ МАЙ ГИ ПОДКРЕПЯ
136
7
 
9
 
! Отговори
Въпрос към Заимов ? преди 2 години
Дали щеше да съществува ЕС и дали щеше въобще да го има господин Мартин или отдавна да е на ...прах за пране. Ако не беше Русия ?
135
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заимов винаги е бил не особено адекватен.
134
3
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До А бе - и още нещо - знещи друже! Съюзник или не, ние не сме изпратили и един войник на Източния фронт. Под Сталинград, само така - за твоя информация, над 40 % от пехотните части са румънски и унгарски. Не и български. Защо им е било на руснаците да ни смачкват? Ние не сме воювали ефективно. Освен това, идеята да решиш какъв си с ултиматума на Бекерле и немската армия на границата?! Тяхното "освобождение" с какво е по различно? И в двата случая всичко се свежда до липса на избор.
133
1
 
2
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До Анонименfashizum e imalo samo v italiya.v gemaniya rejimut na *** e sotcialisticheski narechen natcionalsotcializum.ma otkude takiva komunisticheski utrepki ,kato tebe she znayat tova.v of klubovete s drugo pulneha glavite na horata
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Мартинчо ли беше син на офицер от МИ-6. Какъв банкер е този! Незнайно защо цъфна като подуправител на БНБ, от чиято дейност нищо не разбира. Може би англичаните да ни го наложили.