Николай Младенов е вторият политик в „Досиетата Пандора“

Той регистрирал офшорка, но не декларирал пред ООН
Обновена: 7 окт 2021 12:43 | 7 окт 2021 12:27,
369
Николай Младенов е вторият политик в „Досиетата Пандора“
Снимка: БГНЕС

Бившият външен министър Николай Младенов е вторият български политик, чието име изплува в „Досиетата Пандора“.

Името му беше обявено преди минути от сайта Bird.bg.

По тяхна информация той е регистрирал офшорка без дейност, но не я декларирал пред ООН.

Фирмата на Николай Младенов се казва Afron Enterprises и е регистрирана на Сейшелските острови. Тя работи от 2013 до 2017 г., когато Младенов е на много висок и отговорен пост в ООН.

Той не е регистрирал фирмата си в декларацията, която е длъжен да попълва всяка година като високопоставен служител.

Младенов беше министър на външните работи в първия кабинет на Бойко Борисов. Преди това беше евродепутат и за кратко министър на отбраната.

Още по темата
През август 2013 г. е назначен за специален представител на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун за Ирак и за ръководител на мисията на ООН там. През 2015 г. Младенов стана специален координатор на ООН за Близкоизточния мирен процес и остана на този пост до края на 2020 г., когато се оттегли изненадващо.

Аферата „Пандора пейпърс“ беше разкрита преди няколко дни. Разследване на международен консорциум от медии разкри, че световни лидери и много популярни лица са криели богатството си офшорни компании.
В него се появиха имената на чешкия премиер Андрей Бабиш, бившия министър-председател на Великобритания Тони Блеър, йорданския крал Абдула Втори, певицата Шакира, Клаудия Шифър и много други.

В началото на седмицата стана ясно, че в „Пандора пейпърс“ присъстват имената на двама бивши български политици. Едното от тях – това на ексдепутата Делян Пеевски беше разкрито малко по-късно.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
5
 
! Отговори
Аз не познавам... преди 2 години
..по-прости и тапи медии от тези у България...! А, Вие ...ха,ха,хаааа....така , че ...нищо ново!
256
6
 
14
 
! Отговори
Миризлив Гербер преди 2 години
Типичен Гербер, гази не само българските закони, но и правилата на ООН, без да му пука. Този, Калинка, Кристалина и Буци сринаха тотално имиджа на България пред света
255
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уикипедия : "Николай младенов е бивш депутат от партия ГЕРБ ..." - Хайде бе , не може да бъде в никакъв случай от ГЕРБ - те са такива !!!
254
5
 
12
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Елена Йончева май наистина е забравила ,как тегли сума пари от офшорка на Карибите собственост на Цв.Василев ---ЗА ДА СИ ПРАВИ ЧАСТНО ТВ-СТУДИО ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ...??!....НИЕ ОБАЧЕ ПОМНИМ ...ха,ха,хааааааааа...! МОЖЕ ДА ПОПИТАМЕ НАПРИМЕР С КВИ ПАРИ СА КУПЕНИ ГОРИТЕ Й ..И КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ---от заплата или от офшорки..??!
253
9
 
10
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
ГЕРБ били партията на почетните. Ще падна от смях
252
5
 
6
 
! Отговори
истина преди 2 години
Елена Йончева евродепутат от БСП има действаща офшорна фирма и активна сметка с парични потоци. НЕизненадващо медиите мълчат като риби на сухо. Явно някой решава кой де е омърсен.
251
6
 
6
 
! Отговори
А , Фактите: преди 2 години
Когато продаваш "Техноимпекса" или правиш неизгодни сделки с Русия или с Грипени за да си осигуриш политическа подкрепа и защита.....КВИ СА..ха,ха,хааааа...??!
250
2
 
12
 
! Отговори
Как да вярваш преди 2 години
Човек да се пукне от смях! Вторият престъпник в държавата бил Никито. Имало и други, ама Пеевски и Младенов са босовете. Ако е вярно обяснението на Младенов, че по сметката му няма никакво движение, тогава това разследване по какви критерии ни вади информация? ***, че вярвай на разследващи журналисти, като Елена Станишева, пардон Йончева например, или Сашо Диков?
249
2
 
4
 
! Отговори
НИКИ МЛАДЕНОВ Е УМЕН преди 2 години
..ЩОМ СИ ДЪРЖИ ПАРИТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИЯ....ХА,ХА,ХАА ...ОБИЧАМ ТАКИВА ХОРА!КАКТО КАЗВА МАРГАРЕТ ТАЧЪР---"КОМУНИЗМА СВЪРШВА ---КОГАТО СВЪРШАТ ПАРИТЕ"...МИР НА ПРАХА И СЪЩО БЕШЕ МЪДРА ЖЕНА!!!!...ЗАТОВА ПАРИТЕ ---ВИНАГИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ КОНТРОЛИРАНИ!!!!!!!--ИНАЧЕ ИДВА ХАОСА И КОРУПЦИЯТА!
248
3
 
9
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
До Извинети ами.ТАКИВА ЗАКОНИ СИ СЪТВОРИХА герб , узаконена престъпност , не се ли вижда ,ЗАКОННО било , е да , ама не е МОРАЛНО - ЗАКОННО !Не се ли възмущавате от беззаконието и най-вече от ВСИЧКИТЕ доклади за България от ЕК на ЕС където само сменят годината но не и съдържанието , а именно :''СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА , КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ , ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ НА ВСИЧКИ НИВА '', и за капак , ''БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА '' !Това за хвалба ли е ?
247
1
 
12
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО 272.. преди 2 години
Нито "левите- са леви"..нито "десните --са десни"......ЩОМ МОЖЕШ ДА ПРОДАДЕШ ЕДНА ДЪРЖАВНА КОМПАНИЯ И ДА СИ ТУРИШ ПАРИТЕ В ДЖОБА -- А ПОСЛЕ ДА СЕ ПИШЕШ "СОЦИАЛИСТ".....ИЛИ ДА СЕ ПИШЕШ "ДЕСЕН"---АМА ДА ОРГАНИЗИРАШ "ДЪРЖАВНИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ", "ДЪРЖАВНИ БАНКИ" ИЛИ "ДЪРЖАВНИ МАГИСТРАЛИ"...ХА,ХА,ХАААА....НАЛИ ТАКА...??!
246
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пт офшорна сметка до офшорна сметка има голяма разлика В това разследване нещата са за много сериозни от това че някой само си е направил сметка. Гледайте какво става с канцлера Курц в Австрия.
245
3
 
8
 
! Отговори
де е? преди 2 години
Де е Тв-СЕВДА , ЛИПСВА МИ , И БАЦЕ ПО ДРЕБНИ ОФШОРИ /ШОРТИ/ .
244
0
 
5
 
! Отговори
Извинети ами... преди 2 години
Вие правите ли разлика ..между "ОБОРОТНИ СРЕДСТВА" И "ФОНДОВА НАЛИЧНОСТ" на дадена фирма или физическо лице... ....??!....ЩОМ ЗАКОНА МИ ДАВА ТОВА ПРАВО , ЗАЩО ДА РИСКУВАМ ДА ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАМ ВСЯКО "РОТФРОНТОВСКО ЛА""НО " , КОЕТО Е МЕРАКЛИЯ НА ПАРИТЕ МИ...??!..Айде , да не даваме , конкретни примери....ха,ха,хааааа
243
0
 
4
 
! Отговори
ДОБРЕ ДЕ : преди 2 години
До ЗА 262...А какъв го търсят в герб , що за електорат е това , и ще убеждавате народа че сте ''десни'' !
242
3
 
4
 
! Отговори
до герб преди 2 години
Ало , защо протестирате , нали сте против протестите ? Сега разбрахте ли протестиращите с/у герб как са се чувствали ,... за шайката има пари за преяждане , а за останалите --трохичките . Полицията да разкара протестиращите , пречат ми !
241
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега почват оправданията от герп, сълзи, клетви, молби, неможе да бъде това са гнусни инсинуации. Герп е партията на честните и порядъчните хора, и наивните заблудени оФце ще кажат ДА, това е заговор срешу най- честният човек в страната ББ. Почнаха се чак притчита за лошият комунист и други и диотщини
240
4
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 2 години
По дългът който ни натрупа герб , ще разберете колко милиарда има навън , извън България , и то все на отбор ''юнаци'' , чекмеджии !
239
0
 
6
 
! Отговори
ЗА 262... преди 2 години
Всички директори и управители на банки , са все бивши военни или служители на ДС/БКП,назначени там за по-висока заплата и пенсия! Да не говорим за служители и чистачки...
238
9
 
7
 
! Отговори
пишете цялата истина преди 2 години
Канадеца и Кокорчо са с 4 офшорки.