Варуфакис: България не трябва да се присъединява към еврото

Той подкрепи Кристалина Георгиева като шеф на МВФ
Обновена: 10 окт 2021 10:27 | 10 окт 2021 10:26,
135
Варуфакис: България не трябва да се присъединява към еврото
Снимка: Pixabay

България не трябва да приема еврото, заяви бившият министър на финансите на Гърция и настоящ депутат Янис Варуфакис.

По думите му най-големите ползи на ЕС не са свързани с еврото.

"Може и да спечелите нещо, но има повече за губене. Най-големите ползи, които сме получили от ЕС, не са свързани с еврото. Има много малко печалби, които могат да бъдат постигнати по отношение на инвестициите. Струва ми се безсмислено. Вие в никакъв случай не трябва да се присъединявате към еврото.  Можете ли да си представите Полша да се присъедини към еврото? Или Чехия?", коментира той.

Варуфакис допълни, че не е голям почитател на МВФ, но изрази пълната си подкрепа към Кристалина Георгиева.

„Тя е преследвана и демонизирана, защото има нова студена война между САЩ и Китай", посочи бившият гръцки финансов министър.

Още по темата
Той коментира твърденията към Кристалина Георгиева, която беше обвинена, че е оказвала натиск на служители като директор на Световната банка, за да бъде подобрен ранга на китайската икономика в класацията за 2018-та година "Да правиш бизнес".

"Американската администрация се прицелва в Китай. Играят си на международен мир и международна стабилност. Солидарен съм с управляващия директор на МВФ. Опитват се да се отърват от нея, защото не изпълнява техните прищевки", каза още Варуфакис и заяви, че скандалът няма нищо общо с твърденията за нарушаване на човешките права в Китай.

Според него пандемията щеше да е приключила досега, ако всички се бяха ваксинирали.

"Нашите правителства не са добри в убеждаването на хората, а отприщиха езика на наказанието", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не иска Еврото на третополовият ви разпадащ се гей съюз.подменяте ни историята,продавате ми пластмаси в хранителните магазини и ми казвате ,че всеки трябвало да си избира пола.Аз не искам в такъв съюз,където Луксембург има три трилиона дълг,където всички печатат пари като обезумели а нас българите ни държат във валутен борд.Ние имаме прекрасна държава за да се подчиняваме на някакви бюрократи,които никога не са работили нищо друго.
19
11
 
5
 
! Отговори
ами преди 2 години
Първото нещо на следващото правителство е да влезем в еврозоната по най бързия начин
18
5
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
Като евроскептик питам ? И като въведем еврото какво ще стане ? По богати ли ще станем ? Както се казва на жаргон къде и каква е далаверата ? Може ли някой да ми обясни ?
17
14
 
2
 
! Отговори
Другарят Плевнелиев преди 2 години
Прос'тите тикви и безродни евроатлантици не сме съгласни с него. Ние искаме да ни управляват брюксел, берлин и вашингтон, защото сме некадърни и прос'ти роби, също като бащите ни, които искаха москва да ни управлява.
16
9
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Тоя много добре че го изгониха Ако беше върнал драхмата воят на гърците щеше да бъде по голям и от този при приемането им в еврозоната
15
9
 
11
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Варуфакис да си гледа драхмите. Защо византийците имат евра, а в България да няма. Ще им ги откраднем, за да имаме ние, а не те. Такива финансисти като него и бивши министри да ги ринеш под път и над път. Толкова заеми имат гърците, че се чудат дали и Болгария ще им даде ! Честито на финансовите експерти като него.
14
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще чакаме македонците да въведат еврото преди нас, а след това ще ни правят спънки за евро зоната, за да ни го върнат...Всеки , който в България иска да не въвеждаме еврото, иска да ни вържи с путиновата Русия. Трябва да бъдем 2-рата държава на Балканите, след Гърция, която въвежда еврото, за да сме винаги 2-3 крачки пред останалите съседи. Иначе сме загубени като икономика.
13
3
 
1
 
! Отговори
На Балканите преди 2 години
Не може да има две евро икономики. Въпросът е какво ще правим с ЧГ, Словения и Хърватска... проблемът не е в парите, а в тяхното количество.
12
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато получаваш съвет от гърк, прави обратното, не ти мисли доброто. Това е същото когато блундинка ти дава съвет, също правиш обратното, но тя не ти мисли лошото, просто го прави по блундински.
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хмм, Гърция се "присвои" Еврозоната, като я обра с 360 млд евро, които й бяха опростени, като дълг. Това е най-голямият обир, който прави европейска страна, в историята на Еврозовата. Това обяснява позицията, на външният министър на Гърция, относно членството на нови страни, респективно, България, в Шенген.
10
0
 
21
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Варуфакис, Митакис, Мицотакис и вси Малякис да си гледат у тяхната паницатакис и да не теглят много кредитакис понеже няма връщакис.
9
0
 
12
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
До Анонимен пост 10 В Чехия валутата е крона, в Полша злота. Не са на евро.
8
7
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Някой да каже, че царят е гол! Ало, коментаторите, като ви чете човек коментарите ще рече, че сте милионери и само еврото ви липсва.
7
1
 
13
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Ами не са. Още си ползват злоти и крони.
6
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво??? Нима Чехия и Полша отдавна да не са се присъединили към еврото? От коя година е това изказване?
5
3
 
17
 
! Отговори
хех преди 2 години
Хехе, Варуфакис разсипа цяла Гърция, но не спира да дава акъл по интервюта. Че и китайския агент КриСталинка подкрепя. Не ме учудва ни най-малко...
4
0
 
20
 
! Отговори
:) преди 2 години
Тоя е супер спрял. Идея няма че ние сме валутен борд от преди да е помирисвал жена.
3
2
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Затова ли Гърция като се заби във финансова криза, и цялата Еврозона се събраха да я измъкнат от там! В думите на византиец ,не всичко трябва да се приема за истина!
2
5
 
20
 
! Отговори
гост преди 2 години
Кога грък ни е мислел доброто?
1
11
 
11
 
! Отговори
Щрудел преди 2 години
Бокьо друго вика. То пожарникарите са разбирачи.

Спонсорирани публикации