Скокът в цените на тока вдига бизнеса на протест

Той ще се проведе на 19 октомври
12 окт 2021 21:27,
39
Скокът в цените на тока вдига бизнеса на протест
Снимка: Pixabay

Скокът в цените на тока накара бизнеса да излезе на протест. Актът на недоволство ще се проведе на 19 октомври, съобщи председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Недоволните настояват за незабавна реакция от страна на служебния кабинет и Министерството на енергетиката.

„Протестът не е политически, а икономически. Тези надвзети средства за електроенергия се събират на две места и е много лесно да бъдат възстановени на хората. Ние настояваме това да стане час по-скоро, а не да се отлага като неясна перспектива, защото предприятията просто няма да стигнат дотам да си получат парите през декември или януари”, коментира Велев пред Нова телевизия.

Още по темата
Отговор дойде от вицепремиера Атанас Пеканов. Той заяви, че кабинетът прави всичко възможно, за да реши проблема. Ситуацията обаче била затрудена заради липсата на парламент.

„Търсим решение, казали сме, че трябва да се търсят компенсиращи мерки, но всичко това зависи от бюджета. Без функциониращ парламент, промени трудно могат да се правят. Търсят се решения -Министерството на енергетиката работи и по нови правила, които да олекотят ситуацията”, уточни Пеканов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бъглария има залежи на газ, достатъчно за нашите нужди, вероятно и з аизнос, ама ... не дават.
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фуражката е като стихийно бедствие. Няма ден без гафове и бездействието му е пословично. 4 месеца му трябваха за да пратят черната кутия на потопения изтребител до москва, 3 седмици вече не знаят как да разтоварят кораб заседнал на 5 метра от брега. Наблюдатели големи са
4
4
 
1
 
! Отговори
ЗА 1 преди 2 години
До НанеА не е задължително, ако не ти харесва ще те пратим там където няма свободен пазар - в затвора, в КНДР и подобни места.
3
2
 
2
 
! Отговори
Ядец крокодил преди 2 години
Трябва да!И не самобизнеса.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЕКАНОВ ИЗНУДВА БИЗНЕСА
1
2
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тия идеоти искаха свободен пазар на ток при гробарите... А преди това заедно с шФедите бяха най големите крадци на ток... Е свърши авантата...))

Спонсорирани публикации