Ново поскъпване на газа с 32% иска "Булгаргаз"

Няколко пъти е скочила цената на синьото гориво за 9 месеца
Обновена: 14 окт 2021 07:01 | 14 окт 2021 07:00, Анисия Иванова
28
Ново поскъпване на газа с 32% иска "Булгаргаз"
Снимка: БГНЕС

Държавната компания "Булгаргаз" поиска ново поскъпване на природния газ от ноември с 31,9%, показва заявление на дружеството, публикувано от Комисията за енергийно и водно регулиране. Според него държавната компания настоява синьото гориво да струва 126,76 лева/МГВч.

За последен път цената на природния газ беше променена преди 13 дни с 36%. Причина и за предишното, и за бъдещото поскъпване е изменението на цената на международните пазари.

От 2019 година България предоговори договорите си с основния доставчик "Газпром експорт" и те станаха обвързани с котировките на международните пазари. Преди това нямаше обвързаност в такава голяма степен.

Цената се определя от енергийния регулатор всеки месец. Толкова съществено поскъпване се очаква да се отрази и върху цената на парното и топлата вода, за която беше обещано, че ще се запази до Нова година..

Според справка на сайта на "Булгаргаз" цената на природния газ за десет месеца се е увеличила в пъти. През януари мегаватчас се е продавал за 26.93 лева, а сега струва 94.54, съобщава БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
ментор преди 2 години
Журналята, как постигнахте този % увеличение? 126,76 при сегашна цена 94,54 как се получи 31,9%?? получава се 34,08%. ИЛи бъркате цената или бъркате % увеличение.
23
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
15 години евроинтеграция създадоха мързелива и некадърна прослойка ***, хвалещи Партията и Брюксел, също както неграмотните им бащи хвалеха Партията и Москва. Защото корените на атлантизма са некадърността на паразитиращите партийни активисти. Нищо ново.
22
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Факт е, че герб унищожиха България като държава. Жакт е, че Брюксел унищожава европейците.България трябва да излезе от ЕС, а безродната брюкселска пета колона, начело със страхливата и онтибългарска тиква, да търка наровете.
21
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
При цена в Европа 80+ евро, 126лв ми изглежда като промоция. На когото не му харесват европейските промоции - да тоди в Северна Корея.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 Анонимен . . . ИНФОРМАЦИЯ, ако натиснеш клавиша със стрелката можеш да пишеш и с малки букви! Ама откъде толкова акъл от двуклетъчните (разбирай ГЕРП). Добро утро!
19
1
 
10
 
! Отговори
ааа преди 2 години
"От 2019 година България предоговори договорите си с основния доставчик "Газпром експорт" и те станаха обвързани с котировките на международните пазари. Преди това нямаше обвързаност в такава голяма степен".Това е достатъчно за да се затвърди истината,че боко е основният виновник да се стигна дотук,а не нагло да казва при мене беше толкова,сега ме няма и вижте какво стана
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, че нещо, ама не беше ли Боце този, който строи газопроводите, обещаваше ни, че ще сме газов хъб, газ като море, а-у? Май, май, нищо такова няма. Не, че е изненада, то при него всичко си беше на приказки за пред камерите.
17
1
 
13
 
! Отговори
BGN преди 2 години
Пак ли фигуранта бил виновен, той уж Фигурант, пък все виновен, 2019 ни прецакват с неизгоден договор с газпром, кралят Слънце и компания ......
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18 АнонименХа ха ха , гладна кокошка просо сънува ! Герб са бита карта и никога вече власт няма да видят, това е истината и трябва да свикваш другарю гербер а Радев е новия президент
15
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб ще бъде първа политическа сила и ще се чувства перфектно в опозиция... Нека хунтата на Чорапа да "управлява", ако може... Ха-ха-ха.
14
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е ПРОМЯНАТА... Ако още не ви е ясно... Да видим, как ще ви помогне оная мутра с юмручето...?
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ... набили ви го Путин ... Няма да строй Бойко Южен Поток !!!Сега ще ви дойде с 32% и следващата година Януари още 40% и ще ходите на почивка с празни джобове !!!Инфлацията ви е в кърпа вързана !!!Фалитите те първа започват .. и бизнеса умира само да ви Локдаунат заради лудите фантазий Covid !!
12
17
 
17
 
! Отговори
малко е преди 2 години
за раята,търпяла тулупа 12 години и още милееща за него,300 процента още!
11
34
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гробарските тролеи бързат да оцвъкат пейзажа преди да прочетат статията. През 2019 години кой беше на власт, защото тогава са оплетени конците???? А Сърбия и Унгария ще си получават газ на поносими цени по "Балкански поток" с дългосрочни договори, пропуснали сте новината явно тия дни! От нас само парите, за да се постои този Поток и никаква газ за България! Благодарете на Борисов за това.
10
21
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дишайте дълбоко, важното е че ГЕРБ са изчегъртани, никой от чегъртачите не ви е обещавал ниски цени, нали? Нито са ви обещавали АМ Хемус, нито тунела под Шипка! Така че няма какво повече да искате.Врякахте че "който и да е след тиквата, няма начин да е по зле", нали? Хайде, дишайте дълбоко и си плащайте сметките...
9
29
 
30
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Има архиви,те говорят как банкянския капацитет ви обещаваше да се къпете в газ!И какво ви е виновен Радев!?Май учиндолския кавал е виновен да няма съставено правителство!
8
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са ония с палатките дето ни гарантирха хубав живот. Тяхната ***..ца. Да не заминаха на запад след идванети на Радеф,че живота нещо съвсем се влоши.
7
28
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ПОБЕДА!САМО БОЙКО БОРИСОВ, ВРЕМЕ Е ЗА ЧЕТВЪРТИ УСПЕШЕН КАБИНЕТ!ТОВА, КОЕТО ГЕРБ ПОСТРОИ, КОМУНИСТИТЕ НЕ УСПЯХА ДА ОТКРАДНАТ - ЗАТОВА ГИ БОЛИ!ГЕРБ ВДИГНАХА БЪЛГАРИЯ ОТ РУИНИТЕ И ИЗГРАДИХА МОДЕРНИЯ Й ЕВРО ОБЛИК! МАГИСТРАЛИ, ЗАВОДИ, ЦЕНТРАЛИ, ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИТОРИ - ФАКТ!НАРОДЪТ СЕ ЗАМОГНА, НАКУПИ ИМОТИ, ЗЕМИ, НОВИ КОЛИ, ЛУКС ПОЧИВКИ, ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ НА КОРЕМ - ФАКТ!ИЗБОРЪТ Е САМО ЕДИН - ГЕРБ!НАПРЕД И САМО НАПРЕД КЪМ ПРОГРЕСА!КОМУНИСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ СМЛЕНИ! ЧЕРВЕНО КВИЧЕНЕ!
6
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само банкинскую бидонь може да стопира галопиращите цени на енергоносителите. Способен е колкото трима неспособни.
5
29
 
31
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Браво. Точно така. Всичко трябва да поскъпва всеки месец. Докато Фигуранта и Дамаджаната са заети да търсят нещо срещу Борисов всеки си прави вече каквото поиска в държавата :)))