Здравната ни система върви към айсберг

В България има натрупване на хора с хронични заболявания
14 окт 2021 15:45, Ния Христова
30
Здравната ни система върви към айсберг
Снимка: БГНЕС
"Във времето, в което вече имаме оръжие срещу епидемията, да налагаме ограничения е вредно за икономиката на страната. Трябва достатъчно бързо да убедим хората, че няма достатъчно ресурс никоя здравна система да се справи, а нашата още по-малко. Трябва да се ваксинираме, това е истината", каза в ефира на bTV д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС.
 
Деян Денев, който е изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацемтични производители в България, смята, че в страната ни има скрита заболяемост.
 
Той подчерта, че здравната ни система върви към айсберг. 
 
"Това, което виждаме на повърхността, е борбата с пандемията от коронавируса, увеличаващият се брой заболели хора. От друга страна, имаме едно сериозно натрупване на хора с хронични заболявания, с онкологични заболявания, които са недиагностицирани и недолекувани", отбеляза Денев.
 
"Има проучване, което показва, че миналата година са диагностицирани 1800 случая по-малко на онкологични заболявания. Няма такава тенденция в световната наука - онкологичните заболявания всяка година нарастват. На нас това ни говори, че хората не са посетили лечебно заведение и не са диагностицирани", обясни председателят на БЛС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа ни е болен, има много хронично болни, сърдечно-съдови и др. болести и защо досега професори и разни умни глави не бяха така загрижени за тоя народ? Хвърлиха го на кучетата! А в момента срашно загрижени искат да ваксинират всички на 100%? Защо??
3
1
 
20
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Пуснах си песента от Титаник филма...)))
2
10
 
21
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Да спрат да пълнят болниците с кихащи, подсмърчащи и кашлящи с температура.
1
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на радеф е факт!!!