Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Едва 2 626 708 са имунизирани у нас
17 окт 2021 19:09, Нели Христова
438
Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Кампания на Министерството на здравеопазването предизвика полемика във Facebook, пишат от Bulgaria ON AIR.

С илюстративни снимки МЗ показва разликата в живота на ваксинирани срещу Ковид-19 и неваксинирани. На една от снимките ваксинирани млади хора се радват на залеза прегърнати, а неваксинирана млада жена лежи в болнично легло. "97% от новозаразените са неваксинирани", гласи текстът към снимката.

На друга снимка от кампанията - двама възрастни ваксинирани мъже играят шах на открито. Съпоставката е с неваксиниран мъж, поставен на система в болнична стая.

"53,8 от всички заразени са над 50-годишна възраст", пише под снимката.

Двете публикации са събрали стотици коментари на страница та МЗ във Facebook. Голяма част от тях не намират за подходящ подхода на министерството за стимулиране на ваксинацията у нас.

"Доста преувеличено. Дори с ваксина хората трябва да се пазят, защото пренасят също зараза, също боледуват и също умират. После що има разделение. Самото министерство го прави", пише  под една от публикациите.

"МЗ пуска постове, като за хората, които ги коментират. Вярващи в конспирации и магареспирации...", гласи един от коментарите.

От началото на ваксинационната кампания у нас са поставени общо 2 626 708 дози ваксини, от тях 2 925 са приложени през последните 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 250 И как го останови бе , Иванушка ... ?
206
4
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
"""""Всеки който е набоден без значение 1 или 2 пъти ще умре.""""""" ----- Ще ти кажа една Голяма Тайна, но ти не се плаши!!!!! Каза ми я двоен агент на КГБ, ФСБ, ЦРУ и ФБР от Албания!!! Та, ето я и тайната - Всеки който се е родил ще умре!!!!! Едни по-рано, други по-късно..., на кой колкото му е "писано"!
205
30
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Забелязял съм един факт.Почти 99% от хората които са против ваксините,принадлежат към по-ниско интелектуалната част от населението.
204
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 242 БРАВО , печелиш гумен чайник
203
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизъм = държавата и частния бизнес срещу гражданите или определени групи!
202
0
 
14
 
! Отговори
до 242 LOL преди 2 години
"Гледах един филм .... и на следващия ден се ваксинирах. " -- LOL ХАХАХАХАХА
201
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 237 А обратното ? 24/7 сплашване и психотормоз е е ОК , а ?
200
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, пропагандата и напънът фашистите да надвият над народа набира скорост, атаката срещи нормалността набира скорост, пионките се задействаха! целя свят върви по дяволите! ОТСТОЯВАЙТЕ СИ ПРАВАТА И ИНТЕРЕСИТЕ !!! НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ КАЛПАКА!
199
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 218Ако на мен са ми остали 3години живот ,защото съм се ваксинирал,сигурен съм ,че ти няма да доживеш до моята смърт.
198
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако от ЕС решат 13 млрд. срещу 80% ваксинирани какво преавим? Ще се откажем ли,антиваксъри? Защото не може 26 страни си свършиха работата, а ние с румънците ще сеем заразата. Никъде няма да ни искат. В САЩ уж демокрация, но хората решиха да има живот, а не да роптаят и да *** те и децата им.
197
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хардваксърите да си татуират QR кода на челата , та да влизат светкавично навсякъде ... продадени невести сте вие еййй ...
196
1
 
4
 
! Отговори
Страхува ли ви Грипо преди 2 години
И от какво "ще умрат" ваксинираните. Не плашете хората така. Майтап майтап, ама
195
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кампания с крадени снимки и ваксина която убива
194
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото верую за което ще си понасяме наказание от "светата Инквизиция"идеята е да се вменява вина на хората нещо което е работило векове наред защо да работи и сега,затова че не сме ваксинирани,затова че замърсяваме,затова че потребяваме нечиста енергия,затова че сме виновни за глобалното затопляне!П.п.Между другото ако всичко това с което ни промиват главите за "глобалното затопляне"се случи Сибир и Сахара ще станат чудесни Житници с което ще бъде решен глобалният глад един път завинаги!
193
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 230Аз си знам ,че рано или късно ще умра.Ти като не си боцкан/а сигурно си безсмъртен/а
192
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност колко им е бюджета за информационната кампания? Спрягаха се по едно време някакви 10 млн? Ако е толкова и ги харчат да постват глyпaви картинки във фейсбук, са направо за бесило!
191
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за тоя "форум" , "green pass" трябва ли ?
190
1
 
3
 
! Отговори
До Дойде Ви времето! преди 2 години
"""""За 100 години хората са се увеличили 4 пъти, значи след 100 години на земята ще има 32 милиарда"""""" ---- Не се плаши! Никога няма да станем 32 милиарда! Не ми се пишат дълги постове, ще ти кажа само, че тенденцията която в момента се наблюдава в глобален мащаб е снижение на ръста на населението, дори в Китай! Проблема е в друго, колкото по-развита е цивилизацията, толкова повече енергия е необходима, популацията е без значение! Война, болести, катаклизми... Природата си има механизми!
189
0
 
7
 
! Отговори
А,бе,це преди 2 години
А бе защо ни един от високопоставените ни политици не умря от измислената болест? Само за алхоколика и нагаждач Касабов се сещам. Искам някой като Тиквун, Радев, Киро Канадецо, може Христо ИваноФФ да опъне петите и може и да повярвам, че тази пландемия не е за прикриване на колапса на измислената им монетарна система.
188
5
 
2
 
! Отговори
Ай стига пък вие преди 2 години
Надолу един калпазанин каза, че ваксинираните щели да умрат след 3 години. Що за глупости, не се излагайте така