Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Едва 2 626 708 са имунизирани у нас
17 окт 2021 19:09, Нели Христова
438
Кампания за ваксинация на МЗ ядоса потребителите във Facebook

Кампания на Министерството на здравеопазването предизвика полемика във Facebook, пишат от Bulgaria ON AIR.

С илюстративни снимки МЗ показва разликата в живота на ваксинирани срещу Ковид-19 и неваксинирани. На една от снимките ваксинирани млади хора се радват на залеза прегърнати, а неваксинирана млада жена лежи в болнично легло. "97% от новозаразените са неваксинирани", гласи текстът към снимката.

На друга снимка от кампанията - двама възрастни ваксинирани мъже играят шах на открито. Съпоставката е с неваксиниран мъж, поставен на система в болнична стая.

"53,8 от всички заразени са над 50-годишна възраст", пише под снимката.

Двете публикации са събрали стотици коментари на страница та МЗ във Facebook. Голяма част от тях не намират за подходящ подхода на министерството за стимулиране на ваксинацията у нас.

"Доста преувеличено. Дори с ваксина хората трябва да се пазят, защото пренасят също зараза, също боледуват и също умират. После що има разделение. Самото министерство го прави", пише  под една от публикациите.

"МЗ пуска постове, като за хората, които ги коментират. Вярващи в конспирации и магареспирации...", гласи един от коментарите.

От началото на ваксинационната кампания у нас са поставени общо 2 626 708 дози ваксини, от тях 2 925 са приложени през последните 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много продупчен и надупчен сайт сте днес...бг-то, филтрирали и като бг мама, блокират на ред, а публикаторите им едни от най необразованите, особено темата с хОдожника
186
0
 
13
 
! Отговори
Кучето Вермахт преди 2 години
Сезирайте прокуратурата за кражбата на снимки от МЗ. Повече от две кражби са си сериозен рецидив. Трябва да се направи нещо. Определено.
185
8
 
2
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Гледам че форумните *** от известно време намаляват.Вирусчето лека по-лека ги редуцира
184
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато ваксинирате 100%от медицинския персонал , звъннете ... тоест никога . Защо лекарите не се ваксинират бе ?Щотоэе "мнжго полезно " ? И много удобно тия глашатаи по ТВ-то все се "разболяват" периодично и после викат " аз ще изчакам за ваксина , че имам много антитела " ... баси клоуните ...
183
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
втората снимка също е кражба, пишете "for woman" и ще видите масовата кражба, и съд няма за крадците агитатори, в бг изобщо няма никакъв сътд за кражбите им и агитациите им
182
4
 
16
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
А защо ваксинирани прекарват covid-19 за 2-ри и 3-ти път, а неваксинирани още не са го прекарали?
181
0
 
10
 
! Отговори
Кучето Бинко преди 2 години
Някой да уведоми автора на снимката - човека трябва да си потърси правата. МЗ да му плати снимката и разноските по делото.
180
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен: "5месеца съм ваксиниран и нищо ми няма ,докторите от Фейса може ли да ми обяснят кога ще ми се случи нещастието заради което не се ваксинират". Веднага обяснявам. Ако си боднат два пъти- остават ти максимум 8 години. Половината от вас, обаче няма да преживеят повече от 3 години. Слушайте какво казват вашите гурута бе,зомби. Те всичко ви казват, ама кой да чуе.
179
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
снимките им са кражба да, пишете в гугъл "Cute Happy Friendship Day Image" и ще се убедите, както агитират, така и крадат
178
0
 
10
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Моите слуги пак се оляха и после ще искат да ми се отчетат за да осребря фактурите и подкупите. Мисля да ги мотивирам допълнително, ако се провалят пак те ще трябва да се ваксинират с моите бъркочи, а не със солен разтвор...
177
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дойде Ви времето!!Онова се отнесло 80 хиляди в бг за 2 години. Поне така води, а сравнението ти е жалко и смешно. Нали си се подписал преди ваксината. Бъди спокоен, никой не носи отговорност за теб!
176
2
 
7
 
! Отговори
Кучето Бегси преди 2 години
Куш гриби, тичи ви рОс. Ай стига с вашите ваксини, сертификати дрън дрън ярина.
175
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при работещ съд и държава, а не мафиотска такава като бг, досега всички доценти, кметицата фандъкова, математици и професори, ще са в затвора където им е мястото за агитиране на експерименти върху хората, които масово измират след ваксината и масовяо се прикрива
174
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теглили са безплатни снимки от нета и са им сложили печат ваксиниран/неваксиниран ахахахх Жалка работа.
173
2
 
10
 
! Отговори
всеки да си решава. преди 2 години
Може би имаме само 15 процента на новооткрити ваксинирани, защото на практика толкова са ваксинирани от населението, където много от тях са минали 6 месеца, нямат нулева защита, но имат сертификат. Ако бяхме на 100 ваксинирани, новооткритите щяха да бъдат 100%ваксинирани нали. Както е в държавите с висок процент на васкинация, а относно смъртността. Бг е начело по смъртност от преди ковид 19, но сега започнаха да тръбят ежедневно. Който сика да се ваксинира, но без дискриминация моля!
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето казвам го открито , ако ме засължат да се бода -ставам терорист , след като на там ме бута "хард вакс обществото" . И ще трепам такива като ГЕЙманчо и марСЕЛЧО . С обич , баща ви . :)
171
5
 
7
 
! Отговори
5 месеца е малко преди 2 години
Нека да почакаме още няколко години, щото да не те пипне някой тумор. Не знаем с какво си се инжектирал, но е трябвало да се консултираш с личния си лекар...
170
0
 
2
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
""""До 55 А снахата на ученайката на фризьорката на жена ти как е?""""" ---- За тинейджър като тебе може би, е смешно! Но "три дни Неплатени", плюс 100 лв. за ПСР от собствения джоб, никак не е смешно!
169
4
 
24
 
! Отговори
. преди 2 години
Това са пълни глупости - повечето заразени, за които чувам от най-близкия си кръг в последните дни, са ваксинирани! При такива дебели и опашати лъжи, които се разминават на сто процента с реалното ежедневие, кой чиновник харчи пари за "информационни кампании" и очаква някой да повярва.
168
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 5месеца съм ваксиниран и нищо ми няма ,докторите от Фейса може ли да ми обяснят кога ще ми се случи нещастието заради което не се ваксинират?