Призвание лекар: Наградиха специалист с над 50-годишен стаж

След пенсионирането си д-р Петър Хаджимитев започва работа в нова болница
19 окт 2021 23:40, Красимир Ангелов
8

Да си лекар освен работа, е и призвание. Телевизия Bulgaria ON AIR се срещна с един от наградените лекари за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност – д-р Петър Хаджимитев.

Той е на 80 години, но годините не му пречат да изпълнява своето призвание на детски хирург в Русе. Не го отказва дори Ковид пандемията.

Още по темата
"Така се стекоха обстоятелствата, че не съм имал неблагополучия, които да доведат до някакъв стрес", посочи той.

За своя над 50-годишен стаж д-р Хаджимитев е получавал редица отличия, а в деня на лекаря той беше награден и от България лекарски съюз (БЛС).

"Бях изненадан, бях в операционната, когато ми позвъниха. За мен е чест и удоволствие да бъда тук и благодаря на колегите за всичко това", сподели лекарят.

Той е пенсионер, но дори след пенсионирането си не спира да работи.

"Аз самият съм бил специализант по детска хирургия под негово ръководство и съм изключително благодарен, че имах удоволствието да работя с този човек и продължавам да работя с него. Дано всички на неговата възраст бъдем в неговата кондиция и да продължим да работим както работи той в момента", каза д-р Ивелин Йоцов за д-р Хаджимитев.

Позитивен, отговорен и обожаващ своите пациенти. Така го описва Стела Петрова, която е старша медицинска сестра в болницата.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
На 80г. - хирург?!?! Смехурковци.По призвание - печалбар.
5
2
 
5
 
! Отговори
Котка преди 2 години
Затваряйте си устите! Д-р Хаджимитев е изключителен лекар и много добър човек. Преди години, когато русенската болница още имаше Детска хирургия, той там спасяваше животи, буквално. Виждала съм как работи, виждала съм как се отнасяше с децата, родителите, персонала и колегите си. Радвам се за наградата му и му желая само хубави неща.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До N3... Болницата частна Медика на мошеника от ДПС Киро Панайотов... дето е взел 1,5 милиона заплата за 2020г..... За 2021 сигурно ше вземе 3 милиона, а вий гласувайте 3 пъти на избори
3
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 80 г. и още практикуващ хирург, при уловие , че на тази възраст реакциите са доста позабавени. Не вървят на добре нещата в страната.
2
10
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
На 80г..... веднага му вземете кетапа
1
16
 
4
 
! Отговори
Булгар на три морета преди 2 години
И на този фашист в бяло няма да му се рамине!!!