Заведенията недоволни от Кацаров: Като нямате топки, напуснете арената!

СЗБ и БАЗ: Не е това, което се коментираше
Обновена: 19 окт 2021 19:57 | 19 окт 2021 19:50, Красимир Ангелов
361
Заведенията недоволни от Кацаров: Като нямате топки, напуснете арената!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) излязоха с остра декларация срещу решенията на здравния министър Стойчо Кацаров от този следобед.

Както е известно, според заповед на здравния министър, от четвъртък изискване за зелен сертификат ще има за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите.

Изброените обекти могат да се посещават и с негативен PCR тест, който важи 72 часа, както и антигенен тест с валидност 48 часа.

Още по темата
"Предложените противоепидемични мерки и частта, касаеща "зелените сертификати" НЕ са това, което се коментираше на срещите с вас. На първо място нашето искане беше тестове за наличие на антитела да се признават, а държавната администрацията да бъде поставена при същите условия, като нашите служители. Не са това, което вие казахте, че ще напишете в заповедта. Излъгахте ни най-нагло и безочливо! Освен това, трябваше ограниченията да важат и за всички нехранителни обекти над 200м2", се чете в позицията на СЗБ и БАЗ, която започва с призива "Като нямате топки, напуснете арената!"

Според тях пак „свещените крави и за тази власт се оказва армията от държавни служители, на които ние плащаме заплатите и осигуровките“. Както и едрия капитал, в лицето на големите чуждестранни вериги, за сметка на средния и малкия бизнес в България, смятат ресторантьорите.

Според тях с тези решения държавата налага ограничения за малкия и среден бизнес, с цел ограничаване на заразата, но „няма топки да наложи същите условия за самата себе си!“

"Цинично! Защо така, бе, господа властимащи? Господин министър на здравеопазването, господин премиер, господин здравен инспектор? Имате ли да кажете нещо? Всъщност, вече не ни интересува каква нова лъжа ще изречете. Заминавайте си! Бързо, възможно най-бързо", заявиха от СЗБ и БАЗ.

От там припомнят и единствените правила за издаване на зелени сертификати, при които браншовите сдружения се съгласиха да работят:

1. Всички условия  за издаване на сертификати  да важат за държавната администрация  и структури.
2. Под условията  за работа със сертификати  да попадат всички нехранителни  магазини с площ над 200м2.

3а издаване на  серификат да се приемат:
-положителен тест  за антитела!!!!
-отрицателен антигенен  тест
-отрицателен PCR тест
-сертификат за  преболедуване
-сертификат за  ваксинация

"СЗБ и БАЗ обявяваме тотален БОЙКОТ на заповедта, докато тя не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот в България! Затворете ни! Затворете бизнесите ни, затворете ни в затворите, но ние няма да участваме във вашите лъжи, демагогия и непукизъм", се чете в позицията, която завършва с призив за оставка на здравния министър Стойчо Кацаров.


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
4
 
1
 
! Отговори
хи хи преди 1 месец
До Анонимен - Ти ще си си същото безхарактерно и просто ЛА..НО и на барикадата , щом си готов на "неподчинение" само за едната наденица , кръчма и чалга , вместо да се замислиш защо ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ забравиха какво е локдаун , а при нас тепърва се започва , понеже *** като теб си играят на антиваксърчета и си мислят че са по-хитри от останалите !! УСПЕХ ти желая от сърце !!!
334
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - Радев НЕ ти е виновен , че си прасе което обича да се въргаля в калта на беззаконието , корупцията и нецивилизованите дивашки страсти ! Борисовото е "хунта" , защото ти осигурява всичко това докато неговата шайка те крадат и те завличат все по-надолу в мизерията и срама , че от държава с такава богата история си най-нещастният , беден и УНИЗЕН в цяла Европа , да не кажа в света !!! Дори и "началниците " на Борисов му обърнаха гръб , защото им ПИСНА да му плащат за ПРОСТОТИЯТА !!!
333
7
 
7
 
! Отговори
Ева преди 1 месец
Всички искахме и се натискахме да сме членове на ЕС. Все да членуваме в нещо. Да сме в клуба на богатите. Сега ще изпълняваме всичко , което ни наложат , щом толкова лесно се продаваме. Продаваме се , за да бъдем слуги на нови господари. Сами сме си виновни. Къде е нашата национална гордост, българският дух , нашата независимост ? Аз знам, че всичко ще си дойде на мястото, но за да се нормализират нещата, много хора ще бъдат жертви на световните командващи.
332
2
 
6
 
! Отговори
Бай Миле преди 1 месец
То тва не е решение на здравния министър, а на бялата мафия на която се е продал
331
3
 
6
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 1 месец
Да бяха протестирали при Бойко,че към Коледа внесохме едва 125 хиляди дози и едва януари плати половината предвидени от ЕС и договорени с производителите като квота за нас.В ЕС е както е и у нас и никой не ни е крив,че са малко ваксинираните.
330
3
 
12
 
! Отговори
Чоко преди 1 месец
Въпроса не е до заведенията. Въпроса е принципен. За да се наложат подобни сертификати, Европа се подготвя от юли. Те не се въвеждат от днес за утре. Ако не съм ваксиниран и въпреки това реша да се ваксинирам пак няма да имам достъп до всички места. Това е защото има първа, втора доза а и 14 дневен срок след втората доза. Чак тогава си ваксиниран. Значи до нова година никой не може да влезе в МОЛ или ресторант.
329
6
 
14
 
! Отговори
500 години рая преди 1 месец
Не е виновен който взима, а тоя който дава. Взеха ви всички граждански права без да гъкнете. А после кажете че не сте рая.
328
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дагодухат кръчмарите! намалиха им ддс, а те вдигнаха цените
327
2
 
5
 
! Отговори
1-н преди 1 месец
Бегайте да се ваксинират е ве...
326
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вай бе тия почнаха и да командват.Вядят някви плакати и хайде платете.Намериха му цаката.А строителството
325
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ТракиецГолем си, бате!
324
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разочарованието ми от пионките на Радев е безкрайно. И не, не ходя по кръчми.
323
3
 
10
 
! Отговори
антиваксър преди 1 месец
Значи не мойм ни една вечер без чалга и менте ракия.
322
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България - извън ЕС! Какво видяхме от него добро, освен поставени на чело марионетки, взимащи вредни за народа и държавата решения?
321
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За това ли протестирате, наистина - вие като сте зле, останалите да са още повече? Да наложат режим на всички? Вместо да видите истината - че ни го наб утват, че вдигнаха непосилно тока и от Нова година ще ни нахендрят още повече със сметки? Че ни накараха да си с..м на енергетиката и зорлем да затрием държавата си? Че сме под ло гата на фашистите от Централна и Южна Европа? За тези истински проблеми защо не се протестира? Май ната ви, никога няма да вляза в кръчма, независи какво искат или не.
320
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами фалирайте! Щом искате да се наложи фашизмът над държавата, а не се борите срещу него, фалирайте! Или журналистите лъжат за кой ли път и не предават реалистично исканията ви? Кажете! Плащат ви за исканите безумия или не искате точно това?
319
3
 
4
 
! Отговори
така така преди 1 месец
До Тракиец - Добре си го решил ! Така или иначе няма да станеш нито ти ,, нито семейството ти по-умни и цивилизовани - Няма защо да хабите ваксините !!
318
10
 
14
 
! Отговори
Не ходя по кръчми преди 1 месец
Заведенията не са необходимост - Затваряйте и се хващайте на работа !! България има нужда от хора да произвеждат , а не от МЪРЗЕЛИВИ кръчмари !!! Кръчмата НЕ е бизнес - нито малък , нито среден , а си е просто КРЪЧМА !!!
317
4
 
14
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 1 месец
Аз лично прекарах Ковид преди година и мога да си живея без ваксина и без завдения. Тея да се оправят.
316
16
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Защо всички антиваксърчета ми миришат на Копейки/н/?