Вълна от оставки, фалити - зелените сертификати влизат в сила от утре

Бизнесът готви бойкот
20 окт 2021 19:33, Нели Христова
104

Зелените сертификати предизвикаха вълна от недоволство в цялата страна, а бизнесът мисли да бойкотира мерките. От ресторантьорския бранш се чувстват излъгани от здравния министър, защото не това е било говорено на срещата с властта.

"Изправен пред алтернативата от тотален локдаун, бизнесът каза: "По-добре да работим със "зелени сертификати". Но много важно да се признава тестът за антитела, защото има огромна скрита заболеваемост и те го знаят. Вече имаме вълна от молби за напускане. Ето го и другия проблем, когато заповедта е дискриминация", каза Марин Сотиров от сдружението на заведенията, пред Bulgaria ON AIR.

След високата цена на тока тези мерки са пореден удар за бранша, казват от Българската фитнес асоциация.

"Това гледаме от Европа. Там са ваксинирани 70-80% от хората, тук са ваксинирани 20%. Това значи, че само 20 процента от потенциалните клиенти ще могат да посещават нашите зали. Това е равносилно на банкрут. Ние бойкотираме тази заповед. Държавата вменява на бизнеса държавни задължения. Те не са си свършили работата да направят хубава кампания, за да накарат хората да се ваксинират. Ако имахме 80% ваксинирани - няма проблем", коментира председателят на Българска асоциация за здраве и фитнес Петър Ангелов.

Повече от 80% от актьорите в театър "Българска армия" са ваксинирани. Те обаче все още чакат ясни правила как ще продължат да работят.

"Вечерният ни персонал се притеснява как ще проверява сертификатите. Това, което слушах от министъра, той казва, че е достатъчно да представят сертификат, а оттам нататък дали е негов или не, ние нямаме полицейски функции. Другото, което е, дали ще има отстояние в салона, аз няма как да го реша това", подчерта директорът на театър "Българска армия" Мирослав Пашов.

А междувременно стана ясно, че Столичната Регионална здравна инспекция набира доброволци заради новите мерки. Те ще трябва да събират данни на заразени и контактни лица, както и ще въвеждат данни в Регистъра, който е част от Националната информационна система.

А "Александровска" болница преустановява плановите операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя хора в европа са изтрещели напълно та някакви сложни прегледи на колите ,та някви сертификати за хората...аз ви казвам че така се почва...новия ред ще стигнем и до чипосването на хората
65
2
 
24
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
Т'ъпако... Утре неваксинираните в браншовете с ресторанти и хотели, няма как да работят и ще хукнат по опашки за тестове.... Ще отпаднат всички резервации. Трябва да се връща капаро. 20%ваксинирани как ще правят оборот в търговията и туризма при положение, че 10% са пенсионери...? Всички тези хора ги изнудват да се ваксинират... с тази заповед.
64
2
 
6
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
Рундю си отива ....
63
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като казвате "Бизнесът", я ми обяснете кой е този , който говори от името на всички в тая държава? Ако имате впредвид платения гербаджийски хрантутник Алиегов, то сте паднали много ниско или и вие сте платени. Всъщност, самият АЛибегов настояваше точно за такъв сертификат, за да може да не се затварят заведенията. Днес обаче и той щял да протестира.. Той всъщност ще протестира срещу каквото и да е, така му нарежда Толупа. Ако и вие сте в този хор, по-зле за вас.. Огледайте се какво става в ЕС
62
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убиват бизнеса с тези сертификати, а ефект от тях може да има чак след Нова година... Абсолютно безобразие е тази заповед... Никакъв смисъл няма от нея. Изнудват хората да се ваксинират.
61
10
 
1
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
Хаха, след 3 седмици има избори. За какво отиване говориш бе ГРОБ/ДПС'ар.
60
7
 
4
 
! Отговори
hahahahahahah преди 2 години
днес е имало много протестиращи на опашка за ваксини.
59
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев ,отивай си без бой. Иначе народното цунами ще те прати на дъното.
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи има оставки в бранша, в който никой (бармани, сервитьори) никога, ама никога не работи повече от 4 часа на ден (по документи).
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша 50 Ти знаеш ли какво е храфрн? И според теб как точно се озовава в инжекцията? И изобщо престани да осмърдяваш по всички форуми, леш такъв!
56
2
 
5
 
! Отговори
бойкот е малко ! преди 2 години
От бойкот не разбират ! Искат БОЙ БЕЗ КОТ ! 2 години вече си търсят бой,,,,кот а !
55
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дръжте се проф.Кацаров.Нормалните българи ви подкрепяме напълно в пробата ви за здравето на нацията.
54
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да въведат и доплащането на клиничната пътека за неваксинирани и нещата ще се решат до ѝнова година. Сега тя е 1200 лв, а реалната и стойност е 3500.
53
5
 
8
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Антиваксарското правителство обърна палачинката.Много са смешни Кацаров и Радев последните два дни.Съсипаха всичко направено от НОЩ.
52
3
 
5
 
! Отговори
Covid 19 преди 2 години
Ще ви тръшна всичките мушмороци.
51
17
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Нито ще има вълна от оставки,нито фалити.Едно е да се ежиш в нета,съвсем друго да го направиш.Ще се ваксинират и работата продължава.
50
4
 
25
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ОТ УТРЕ СПИРАМ РАБОТА, ЗАЩОТО СЪМ НЕВАКСИНИРАН ДОКТОР, НО ГО ПРЕКАРАХ БЕЗ ПСР. ИЛИ ЩЕ РАБОТЯ НЕЗАКОННО!!!
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно антиваксър би казал това - "Те не са си свършили работата да направят хубава кампания, за да накарат хората да се ваксинират."За 5G антиваксърите, каквато и кампания да има е безразлично. Освен да им се плати, защото народа е корумпиран.
48
1
 
5
 
! Отговори
Майна преди 2 години
СРАВНЯВАМ МИНАВАНЕТО НА ГРАНИЦАТА ЛЯТОТО СЪС ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ЗА ВХОД В ЗАТВОРЕНИ ПОМЕЩЕНИЯ СЕГА!
47
2
 
16
 
! Отговори
Майна преди 2 години
ДОБРЕ ДЕ, ЛЯТОТО ПРАВЕХА ТЕСТОВЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО НА ВАКСНАТИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ МОГАТ ДОКАЗАНО ДА ПРЕНАСЯТ ЗАРАЗАТА. СЕГА СЪС ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ - НИКОЙ НЯМА ДА ИМ ИСКА ТЕСТОВЕ НА ВХОДА, НО ТЕ СЪЩО МОГАТ ДА НОСЯТ ВИРУСА. ФАКТ!