Вълна от оставки, фалити - зелените сертификати влизат в сила от утре

Бизнесът готви бойкот
20 окт 2021 19:33, Нели Христова
104

Зелените сертификати предизвикаха вълна от недоволство в цялата страна, а бизнесът мисли да бойкотира мерките. От ресторантьорския бранш се чувстват излъгани от здравния министър, защото не това е било говорено на срещата с властта.

"Изправен пред алтернативата от тотален локдаун, бизнесът каза: "По-добре да работим със "зелени сертификати". Но много важно да се признава тестът за антитела, защото има огромна скрита заболеваемост и те го знаят. Вече имаме вълна от молби за напускане. Ето го и другия проблем, когато заповедта е дискриминация", каза Марин Сотиров от сдружението на заведенията, пред Bulgaria ON AIR.

След високата цена на тока тези мерки са пореден удар за бранша, казват от Българската фитнес асоциация.

"Това гледаме от Европа. Там са ваксинирани 70-80% от хората, тук са ваксинирани 20%. Това значи, че само 20 процента от потенциалните клиенти ще могат да посещават нашите зали. Това е равносилно на банкрут. Ние бойкотираме тази заповед. Държавата вменява на бизнеса държавни задължения. Те не са си свършили работата да направят хубава кампания, за да накарат хората да се ваксинират. Ако имахме 80% ваксинирани - няма проблем", коментира председателят на Българска асоциация за здраве и фитнес Петър Ангелов.

Повече от 80% от актьорите в театър "Българска армия" са ваксинирани. Те обаче все още чакат ясни правила как ще продължат да работят.

"Вечерният ни персонал се притеснява как ще проверява сертификатите. Това, което слушах от министъра, той казва, че е достатъчно да представят сертификат, а оттам нататък дали е негов или не, ние нямаме полицейски функции. Другото, което е, дали ще има отстояние в салона, аз няма как да го реша това", подчерта директорът на театър "Българска армия" Мирослав Пашов.

А междувременно стана ясно, че Столичната Регионална здравна инспекция набира доброволци заради новите мерки. Те ще трябва да събират данни на заразени и контактни лица, както и ще въвеждат данни в Регистъра, който е част от Националната информационна система.

А "Александровска" болница преустановява плановите операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за бой !
25
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кацаров току що каза по ТВ, че няма да търси легла, за да лекува неваксинирани!">>>Нормално, все пак предимно ваксинирани пълнят леглата.
24
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция удължи извънредното положение до края на юли 2022г. При 80% напълно ваксинирани! Връщат се към нормалното с невиждана ярост! Ха ха ха ха ха ха...
23
5
 
27
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Зеления чорап ли го назначи това правителство? Край с него на изборите!
22
4
 
11
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
По принцип мрънкам, че бизнесът все мрънка държавата да го хрантути, което предполагам е социалистически остатък, но този път (за първи) съм напълно с тези изказвания. В крайна сметка, ако държавата си бе свършила работата, нямаше да е така. От април се избиват кой какъв е и какъв не е. Тия служебни правителства не са решение, особено за важни решения.
21
9
 
19
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Фалирайте я тази държава и да се приключва с пандемията. Защо пуснахте децата онлайн? Фубето ви разтресе яко, ама много яко! Защо не ги оставихте присъствено, да видим колко деца щяха да си правят тестове и да ходят с маска в час? :]] Тк не ви е скотобойната Англия или Германия. Тук живеят свободни и мислещи хора, доказахме го когато 90% от нас не се графенираха!! Фалити сега ве, яко фалити, щом слушате Брюксел!!
20
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров току що каза по ТВ, че няма да търси легла, за да лекува неваксинирани! Няма да лекува 80% от народа този ди-вак! Ако ми беше тук, у стаята пред мене, сигурно щях да го пду=ша с голи ръце!!!! Ах-мак!
19
7
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Фигуранта - унищожител на нацията!Незабавна оставка на пилотчето и клакьора му кацаров!
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тамън си бих първата доза онази седмица, след другата отивам за доза втора.
17
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от 25 номври 80% от мерките в Германия отпадат . в България тепърва се започва .
16
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ядат тоягата нашите управници накрая!
15
4
 
12
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Супер. Върви си удари една ножка и си лягай.
14
37
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се бе ,Г ан ьо вци пр()сти !Хората в цивилизацията забравиха за пандемия,тук мрем като пилци.Може ли да сте пък толкова загубени....И какво си мислите,че ще ви стане от ваксината ???Какво ??Какво им стана на 4 милиарда души по света ?
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да ги съжали човек кръчмарите. Със не плащането на ддс си закупиха чистак нови Мерцедеси и BMWта. Да ги съжали човек сиромаси."-----------------Гледам нищо не казваш за лекарите, голяма част от които не са ваксинирани и сертификата оставя без работа и тях. За тях ще измислиш нещо, с което да се успокояваш?
12
6
 
30
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Кукловодите целят да се стигне до конфликти на държавно ниво и след това да има световно правителство.Ковид 19 и хипер инфлацията са 2- та фактора за това нещо!
11
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вълна от опашки за ваксиниране. Голямото ваксиниране започна......................Който иска чака-рака и да друса яка дрога, който иска да взема стероиди във фитнеса, който иска да пазарува яки промоции в мола и била - ще се ваксинира.
10
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги съжали човек кръчмарите. Със не плащането на ддс си закупиха чистак нови Мерцедеси и BMWта. Да ги съжали човек сиромаси.
9
10
 
22
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Е, на ви Радева промяна. Ама хак ви е, глу.паци. Щото все настъпвате мотиката и няма да ви дойде акъл в кратуните.
8
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искахте глобализация, демокрация, либерализация - имате ги :)
7
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иронията е, че сертификатите няма да струват нищо и няма да се ходи никъде с тях, тъй като нищо няма да работи.