Румен Радев: Миналата година доживяхме голямото народно събуждане

Националният трибагреник беше издигнат по случай Деня на народните будители
1 ное 2021 11:03, Нели Христова
779

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Националният трибагреник беше издигнат на церемония пред президентската институция по повод Деня на народните будители.

В началото на церемонията държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев прие почетния гвардейски караул. Президентът поздрави гвардейците с Деня на народните будители, а те му отговориха с вик: "Ура".

На събитието присъстваха още вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на образованието и науката Николай Денков, епископ Поликарп и други.

Президентът Румен Радев произнесе и слово по случай празника:

Днес отбелязваме Деня на народните будители. Това е петата година, в която имам честта да бъдем заедно и да говоря на празника. Всеки път отдавах почит към хората на духа и културата,  към героите, които са осветявали мрака в миналото. На всички вас - днешните будители.
 
В първите години призовавах да се събудим. Миналата година доживяхме голямото народно събуждане. България се променя – търси нови идеи, обсъжда нови решения. Проблемите се изричат на глас, а заблудите с изтекъл срок на годност отминават в историята. Времето е кризисно, тежко, болезнено. Но такова е всяко събуждане.
 
Нека не чакаме някой друг да ни буди, а да бъдем будни! Да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и на манипулациите.
 
Днес всичко е в ръцете на нашия събуден народ!
 
Вечна признателност към паметта и делото на будителите от миналото! Благодарност към днешните просветители, към носителите на духа, на познанието и надеждата! Към непримиримите!
 
Честит празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
623
0
 
8
 
! Отговори
.. преди 2 години
Радевата зима.През виденовата не измряха толкова хора.
622
0
 
13
 
! Отговори
Търси се преди 2 години
Радев, ти ще се събудиш на изборите, когато получиш електоралния шут. Върви си непрокопса'нико и си харчи пенсийката на Малдивите! Съсипа държавата и горките хора. Как пък не се намери един свестен, който да се прежали в ползу роду?
621
0
 
13
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Прекрасна промяна дойде - честито на всички, които гласувах за промяната.Хайде сега помолете вашите избраници да направят нещо за скъпия ток или бензина 2,50лв. или инфлацията?Това ли е пробуждане?Когато ГЕРБ беше на власт при 2,20лв. бензин имате протести и оставки, сега при 2,50лв. много тихо - защо ли???Хайде няма ги ГЕРБ сега оправете държавата?Нали това беше услонието?Българите от чужбина хайде елате си - вие избрахте ИТН - елате да живеете в тяхната държава, където е супер скъпо всичко
620
0
 
8
 
! Отговори
asd преди 2 години
Народе се събуди и се оказа, че докато дреме пак са ни докарали до Виденовата зима плюс национална епидемиологична катастрофа. Позор за нашия народ, че допусна така да го подведат нашите си политици мераклии за власт.
619
0
 
8
 
! Отговори
воевода преди 2 години
А сега доживяхме тотален геноцид към българите. Икономико в разруха, повече жертвиот Световна война, масова емиграция, много други успехи на настоящото военно правителство. Тежко и горко ни.
618
1
 
0
 
! Отговори
чичо преди 2 години
До анонименНе те познавам,но не вярвам да си чак такъв наивник.
617
0
 
16
 
! Отговори
чичо преди 2 години
Да припомня на народа,че точно тия които днес подкрепят престъпника Радев=ДС=БКП=БСП,забраниха този велик празник цели 50год,-1945-1992.Помни НАРОДЕ,цели 50год. забрана от тия които днес са около престъпника Радев!!!
616
0
 
18
 
! Отговори
hh преди 2 години
Тази година ще доживеем голямото народно измиране
615
0
 
24
 
! Отговори
Ганя балкански преди 2 години
Под юмрука на големия будител, малките будителчета омърсиха градовете с развалени яйца и фекалии. Омърсиха и народното събрание със цинизми и псувни. Два пъти се провалиха при опитите за съставяне на правителство. Носеха собствените си ковчези на провала. Ако това е събуждането на Радев, БРАВО!!!
614
0
 
24
 
! Отговори
събуждане преди 2 години
Сън сънувах че на 14.11.2021 няма да се събудя със зелените чорапки.
613
0
 
22
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Ако радев,не дай боже,отново бъде избран за президент,означава само едно: болшинството български граждани са съгласни да се потъпква конституцията и да се нарушават основните човешки закони,сиреч-да живеем в беззаконие,а в същото време да искаме некорумпирано управление и правосъдие.
612
0
 
16
 
! Отговори
Радеф за смях... преди 2 години
Луна или Мууунчо зелените чорапи, това е въпросът? Все пак Луна е по-малко вредна за България.
611
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Аз ще гласувам за Радев , ако по телевизията падне на колене и помоли българския народ за прошка , за това , че назначи мошеници в правителството , че каза , че ковид е само в главите на някои, че потъпка конституцията , че не успява да реши и най-дребни проблеми , че се е обградил с ченгета -27 броя, че допринесе за невиждан мор от ковид и най-важното , че успя с вдигнат юмрук и поведението да настрои българите да се ръфат като диви животни. Ако се извини за всичко това-ще гласувам за него !!
610
0
 
29
 
! Отговори
Накратко преди 2 години
Най-вредния човек за България от 1989 година насам.
609
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Царя е гол Ами, да му мисли, който ги е докарал. Ние, нормалните ви предупреждавахме. Някои от нас започнаха да си изтеглят авоарите от България. Ще махаме от другата страна на телената ограда.
608
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая сутрин ЯКО ги събуди. Продължавайте така. С тези темпове България ще изчезне до 2050та. :))))
607
23
 
0
 
! Отговори
Похвално преди 2 години
Действай Румба. Всички дърти комунисти да ги пратиш в гроба. Пандемията и вирусът са само в главите на ония от ГЕРБ.
606
0
 
26
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Доживяхме голямото народно събуждане за да преживеем тежката Радева зима!!! Да повярваме на медийният проект на задкулисието, да се наслушаме на празни приказки! Кога ли Радев се е сдушил с мутрите? Вече 4 заем теглят тая година! Голямо крадене е явно в момента! Борисов взимаше еврофондове, тия tъпaцu крадат директно от народа, както винаги, по стара комунистическа рецепта! И хоп с нашите данъци яко връщане! И както винаги, празни приказки, празни обещания, лъжииии, просто са ужас.ни! Безочливи!
605
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв черен ПР му прави Бойко бе, Радев тотално почерни България, вие слепи ли сте?
604
2
 
31
 
! Отговори
Доживяхме... преди 2 години
президент да нарушава конституцията, да одобрява хвърляне на павета и горяща слама срешу полицията, непрекъснато да разделя народа почтени и непочтени, да бъде издигнат от ИК с огромен брой доносници... Жалко за дългия преход!