Янев: В процеса на зеления преход никой не трябва да е ощетен

Премиерът смята, че климатична неутралност може да се постигне само заедно
16
Янев: В процеса на зеления преход никой не трябва да е ощетен
Снимка: БГНЕС

Постигането на климатична неутралност е цел, която можем да постигнем единствено заедно. Това заявява служебният премиер Стефан Янев в позиция, публикувана на официалната фейсбук страница на Министерския съвет.

"Бъдещето не само на нашата нация, но и перспективата на човечеството зависи от способността ни да действаме мъдро и отговорно - тук и сега. В този смисъл опазването на околната среда е цивилизационен избор - необходима инвестиция в пълноценния и здравословен живот на нашите деца и внуци. Правейки го, ние поставяме основите на един по-добър свят за следващите поколения, гарантираме възможността за устойчиво икономическо развитие и даваме шанс и хоризонт на човечеството. Считам, че тази перспектива осмисля усилията, които полагаме, борейки се за климатична неутралност", посочва министър-председателят, който ще представи българската позиция в изказването си на Световната среща на лидерите в Глазгоу.

Янев посочва, че дълбоко вярва, че съхраняването на природата трябва да бъде фундаментален приоритет.

А в постигането на климатична неутралност е важно да бъдем прецизни, гъвкави и разумни, съобразявайки се с националните особености на държавите. Никой не трябва да бъде изоставен, никой не трябва да бъде ощетен в процеса на зеления преход, категоричен е Стефан Янев.

Според премиера трансформацията е необходима, но тя трябва да бъде справедлива, за да е успешна. "Затова считам, че скоростта за постигането й не е определяща. Определящи са солидарността, разумният подход и консенсусът, че необходимите реформи трябва да се правят, когато сме готови и когато сме сигурни, че сме защитили националните си икономически и социални системи. Защото съм уверен, че само жизнеспособни икономики могат да се трансформират успешно в контекста на зеления преход", посочва още Янев в българската позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледай кризата не прехода
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев гледай кризата и се учи човек се учи докато е жив и взема правилните решения дори и някъде да е сбъркал Оправи си ксшата в страната
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ала-бала все едни и същи клишета. Лозунги и общи приказки.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска да каже, че всеки ще бъде ощетен.
11
0
 
3
 
! Отговори
Дървеняк преди 2 години
Този МК Ултра и него са го активирали.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърветата чистят въздуха безплатно, никой не печели от това.
9
0
 
8
 
! Отговори
ЗАЩО преди 2 години
Защо не харчат Милиарди Пари за Гори, който вършат Чудесна Работа, а харчат за енергия. ОТГОВОР: Ако фокусът е върху залесяване на гори, НИКОЙ няма да прави ПАРИ!
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двама европейци и един тъмен балкански субект в средата.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е снимката на живота за Янев!!!!!
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката : някой да даде на назначения за министър председател *** "свободно" , че съвсем ще се вдърви и гаврътне момчето.
5
2
 
10
 
! Отговори
Ле-ле , преди 2 години
Какво сложно слово са му написали на зеленият чорап! Щял да постига неутралитет в емисиите? А бе Янев, Фелдфебелът Радев размахва юмрук и си иска да копаме въглища до ...2040 година,Бе? За да се изравните са развитите държави, нали трябва да има и мозъци, които да направят проекти за това! Вие един план за възстановяване не можахте да направите за толкова време, пък камо ли да представите някакви зелени проекти! От зелени чорапи зелени проекти не чакай, те са свикнали само да лапат!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия - 26% атомна енергия, 20% - хидро електроцентрали, 40% - газ, общо 86% нисковъглеродни енергийни източници. САЩ - 77% нисковъглеросни източници. Германия - 64% нисковъглеродни енергийни източници. Останалите в ЕС са много под тези цифри. Защо тогава се похарчиха 2 трилиона за Зелена сделка, като днес Русия е повече C02-free от ЕС, докато ЕС съсипа енергетиката и икономиката си, и пак отделят повече CO2 емисии. При това Русия отказа да ратифицира Енергийнта харта, но нещата там се получиха естествено.
3
0
 
4
 
! Отговори
Зелен преход преди 2 години
В Африка, Южна Америка, източна европа омръзна ли ви да берете банани или да миете улици на запад? Решили сте да построите завод, сега всеки може да построи завод и да произвежда. Вижте сега, не може да строите такива заводи като нас, вече ще строим нови заводи, с водородна, зелана енергетика. Първо изградете зелена енергетика със соларни панели и вятърни мелници и тогава може да строите заводи. Не, не че се страхуваме от конкуренция и че няма да можем да ви продаваме, но въпроса е да спасим планетата и човечеството.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този дърт посткомунистически *** защо нашите пари от АЕЦ ги дава на ,,бизнеса,, а сега ми говори за зелената сделка ??? Лицемер. АЕЦ а си е на народа а не на ,,бизнес,, Бизнеса да плаща пазарна цена а само домакинствата да бъдат помагани както е в Европа . Да наказваш народа и да учиш бизнеса че някой трябва да ми плаща сметките и после да ми говориш за справедлива цена за зелената сделка си е извращение . Защо хора израстнали през соца решават кво да плаща ,,бизнеса,, ???
1
4
 
4
 
! Отговори
македонец преди 2 години
Булгария - НЕМА ТАКОВА ДОРЖАВА