Напрежение във Враца: Жена припадна при събаряне на опасна сграда

В нея незаконно живееха 12 ромски семейства
5 ное 2021 19:00, Ерол Емилов
39

Жена припадна по време на събарянето на опасна сграда във Враца. На мястото пристигна линейка, а на полицаите им се наложи да отстранят хората от входа й.

В сградата живееха незаконно 12 ромски семейства. Хората отказаха да напуснат бившата казарма и се наложи полицаите да ги изведат принудително, предаде Bulgaria ON AIR.

Местните власти осигуриха жилища на част от семействата, но пет от тях остават на улицата.

Планираното събаряне на бившата казарма във Враца, в която се бяха самонастанили 63-ма души, от които 31 деца, не успя да започне. Наложи се багерът да изчака в готовност.

Имаше засилено полицейско присъствие заради създалото се напрежение.

"А другите си заминаха, кой къде намери - там. А ние къде нямаме, наистина нямаме къде да идем, сме тук в калъп", оплака се Цветана Димитрова.

Представителите на местната власт обясниха, че на част от семействата са осигурени жилища, а на други е предложено да живеят в жп общежития в Орешник и Гара Бов, но те са отказали.

"От общо 12 семейства, които пребиваваха на посочения адрес, четири семейства са настанени в общински жилища, пет семейства са тук и други три семейства, едно е в с. Баница, друго е в с. Бабино, а една възрастна баба е излязла на квартира с двете си внучета. Пет семейства остават", обяви ст. експертът в Областната администрация във Враца Албена Кисьова.

След като хората се успокоиха започна и същинското събаряне на бившата казарма.

Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR.


39
Още от Общество
Песимизмът ни расте, очакваме инфлация и ръст на цените
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
8
 
! Отговори
Асан преди 3 седмици
Що събарят казармата Шкембе войвода връща наборната служба :)))
29
0
 
21
 
! Отговори
БПФ преди 3 седмици
Крайно време е да се предприемат реални и действащи мерки за пресичане на хъхpeшкия бандитизъм и пapaзитизъм. Отказващите да работят да бъдат вкарани в трудови лагери, малките да им бъдат отнети и пратени в интернати, в последен опит да бъдат очовечени. На женските насила да бъдат поставяни спирали или да им се връзват тръбите. Ако не им харесва да живеят като хора, да се махат от държавата ни.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никой не пита откъде са дошли за да нямало после къде да идат.
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шоуто с припадъците е старо като света.
26
0
 
15
 
! Отговори
Смог преди 3 седмици
При последното преброяване се самоопределих като Ром. И следващия път като остана без работа/квартира/място за детото ми в детска градина, ще ревна с пълно гърло думата "ДИСКРИМИНАЦИЯ"!!! Е тогава ще видим кой кого!!
25
0
 
19
 
! Отговори
маларт преди 3 седмици
Отнемай децата. Какви условия им осигуряват тези "родители"
24
0
 
24
 
! Отговори
Хемус преди 3 седмици
А там една другарка нямала от 2011 година лична карта!От масовото преброяване ми е интересно дали са минали
23
0
 
9
 
! Отговори
Г. Ламбуров преди 3 седмици
САМО ДА ЗНАЕТЕ ОТ КОГА ПОСТОЯННО ПОДКАНЯМ РАДЕВ и БОРИСОВ ДА ПРЕМАХНАТ ПРАГА В БРУТО ( чл. 4 и 4а от ЗСПД ) С КОЙТО СА СПРЕНИ ДЕТСКИТЕ НА 700 000 БЕЛИ ДЕЦА ? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> НО И ДВАМАТА ГИ Е СТРАХ ОТ РОМЧЕТО МЕТКО ( дето има палат на Росенец )
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НА РОМИТЕ ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА,А НА БЪЛГАРИТЕ КРЕДИТИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ...А ЗАЩО НА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ ИМ СЕ ОТКАЗВАТ ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА?
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НЕ ГИ МИСЛЕТЕ РОМИТЕ-ТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ,НИЕ ДА МУ МИСЛИМЕ...КАКТО ВИНАГИ РАЗИГРАВАТ ТЕАТЪР.ЩЕ ИМ НАМЕРЯТ ЖИЛИЩА И ЩЕ ГИ НАСТАНЯТ НЯКЪДЕ...ВЪПРОСЪТ Е КОЙ ЩЕ ПЛАЩА НАЕМА НА ТЕЗИ ЖИЛИЩА И ТОКА И ВОДАТА...
20
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Искам и аз да ми осигури някой жилище, моля! А не да плащам по 500 лв. наем всеки месец! Щом за едни може, и за други би трябвало да може?! Ако трябва, всеки ден ще припадам пред общината
19
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Припаднала сякаш със собстсените си ръце е строила сградата.
18
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гласоподавателите на ДПС и герба )
17
0
 
37
 
! Отговори
СПРЕТЕ СОЦИАЛА преди 3 седмици
ЗАРАДИ КОЙТО РОМИТЕ СЕ СВРЪХ-РАЗМНОЖАВАТ >>>>>>>>> >>>>>>>>>>>> ЗНАЧИ ОТ 63 ДУШИ, 31 СА ДЕЦА !!!
16
0
 
53
 
! Отговори
Ама верно ли е, че преди 3 седмици
има напрежение в цял областен град, щото една цuraнka припаднала? Аз за малко щях да припадна, като прочетох, че от самонастанилите се 63 представители на този специфичен биологичен вид 31 са деца. Но после се отказах да припадам - мина ми мисълта, че за мен линейка няма да дойде, понеже не съм от споменатия защитен вид. Нищо, че работя и плащам данъци и здравни осигуровки цял живот.
15
0
 
43
 
! Отговори
До 8 преди 3 седмици
На теб някой осигурил ли ти е жилище?Защото моето аз сам съм си го купил.Да ходят на квартира и да плащат наем .
14
0
 
32
 
! Отговори
ДЕТСКИ и ПОМОЩИ преди 3 седмици
САМО ДО 3-то ДЕТЕ и САМО НА МАЙКИ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ -----------------------------НЯМА ДРУГО СПАСЕНИЕ ОТ ТЯХ
13
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така висе пада нали подкрепяте тиквата етови тиква дето много мисли за вас осъзнайтесе и престанете да подкрепяте долу борисов и хуанатаму
12
0
 
39
 
! Отговори
ДОКОГА т.н. РОМИ преди 3 седмици
ЩЕ ЖИВЕЯТ В НЕЗАКОННИ СГРАДИ ----------------------------------------------------------------------- ТОЕСТ НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪК-СГРАДИ, ТАКСА-СМЕТ, ТОК и ВОДА ? ДОКОГА ?
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 10"защо няма дограма на прозорците: ами защото бай *** я е изгорил още първата зима"В грешка си на тези прозорци където няма дограма, никой не живее. Другата дограма е поставена от живущите, там са от 6-7год.,как иначе ще живеят зимата?