Helpbook сигнал: Литри питейна вода се изливат под магистрала Люлин

И още - денонощен тормоз от ааларма на кола, разбита детска площадка
Обновена: 9 ное 2021 12:25 | 8 ное 2021 17:30, Анисия Иванова
14

Снимка: Helpbook

През изминалата седмица получихме множество сигнали за различни проблеми в платформата Helpbook.info. За непрекъснат тормоз от постоянно включваща се аларма на кола ни писа жител на столичния квартал Младост 1 А. Паркиран автомобил пред ресторант в квартала денонощно оглася с алармата си цялото каре и сънят за живущите наоколо е невъзможен дори при затворени прозорци.

Наш потребител за пореден път се обърна чрез нас към МОСВ с молба най-накрая да последва реакция от тяхна страна: "В землището на село Големо Бучино, непосредствено под магистрала Люлин, вече повече от година се излива питейна вода. В резултат на това се е образувала малка рекичка, която най-лесно може да бъде видяна на следните GPS координати 42.623556, 23.130542. Прилагам клип от зоната, в която водата пресича черния път. При подадени повече от 10 сигнала до ВиК Перник резултатът е нулев. Безхаберието на дружеството е огромно, хиляди литри вода се изливат в почвата, а водата от чешмите на обитателите в района е кафява и негодна за пиене“, пише в сигнала.

За самоволно и нерегламентирано разместване на сметосъдържащи съдове ни сигнализира друг наш потребител от район „Подуяне“: "Моля спешно да съдействате за връщането на контейнерите за отпадъци на определеното за тях място, които са неправомерно преместени от живущите в новопостроена жилищна кооперация на ъгъла на улица 549 и блок 95. В момента контейнерите са преместени на самата улица като това създава предпоставки за ПТП. Прилагам и снимки", пише авторът на сигнала.

Завършваме днешния обзор с молба за реновиране на детска площадка в район „Люлин“. На същата липсва каквато и да е поддръжка от години, вследствие на което съоръженията и настилката са разрушени и е обрасла с растителност. Нашият потребител се обръща към районната администрация с въпрос може ли да се направи нещо и дали родителите могат сами да изградят някакъв детски кът, без да нарушават закона.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже видеото не се зарежда, явно Софето си е за бо*лука..... :)))))
11
0
 
9
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Като автор на сигнала за изтичащата вода , съм почти сигурен че пак никой няма да обърне внимание на случая. Странни хора са перничаните, а и с къса памет. Явно им беше малко безводието. Месеци наред никой не се трогна да прекрати теча, трябва им бой по канчетата и това е
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам' пийте я бре, нали е питейна !
9
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин иска да ни анексира като украина и като крим.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо бе, ще внасяме вода от Турция. И без това производство не остана. Токът вносно скъп,сега и водата да изхабим и ще се молим да вали по често да се подмием поне
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прос човек и силен вятър няма кои да го спре.
6
3
 
3
 
! Отговори
Ицо хазарта преди 2 години
Българи във вода газите жадни ходите .и
5
4
 
4
 
! Отговори
бг овца преди 2 години
Виновен е Бойко! Да живее БСП КГБ и Радев!!!
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема ли да има видео с "моята" любимка Русата с големите очи, успокоява ме като е гледам......хахахахаха :))) Не че имам против двойката ви титулярни водещи, ама момето си криви устните, мъжа си скуби веждите.....не са ми интересни :)))
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил съм в Софето, бил съм в студентски град, когато беше такъв, не ми харесва града :))) София ми мяза на един разхвърлян град, дето са се събрали всекакви чешити там и се правят на големата работа.....благодаря но не....хахахаха :)))
2
2
 
6
 
! Отговори
еее айде сИга преди 2 години
Споко, всичко е калкулирано и разхвърляно по сметките на народеца.
1
4
 
3
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Сигналите се разглеждат в най-кратки срокове от компетентните служители протопрезвитер Кусан Хадавян и архиепископ Датев Акобян.