Политическата кампания - тролове, фалшиви новини...

Политиците все повече залагат на социалните мрежи
14 ное 2021 10:08, Ния Христова
14
Поредната политическа кампания беше съпътствана от платени публикации в социалните мрежи, тролове и много фалшиви новини. Така изглеждат и изобщо кампаниите напоследък, защото политиците разбраха, че ако не са актимни онлайн няма да получат гласове. 
 
"Говорейки за демографията под 50-годишна възраст, без интернет е доста трудно дадена организация, бранд, политик и даже определена тема да бъде коментирана. От друга страна е относително достъпна от гледна точка финансови средства, тъй като при едно интелигентно и адекватно управление онлайн се достига до голяма аудитория", коментира специалистът по гейминг култура Мартин Кадинов в изборното студио на Bulgaria ON AIR - "Избори: трето действие". 
 
"Всяка политическа партия има своя демография и целеви електорат, който е различен и респективно комуникационната стратегия е различна. От друга страна и инструментите, които биват ползвани са различни", каза Кадинов.
 
"Но ако на една партия комуникацията е насочена към политики и съобщения, които не вълнуват чак толкова активно хората на възраст от 30 до 35 години, но вълнуват повече хората над 50 или 60 години, съвсем логично е тази партия да избере за комуникационна платформа предимно такива, които не са свързани с онлайн общуване. Разбира се, тя присъства и онлайн, но не толкова засилено", обясни още той.
 
"Ресурсите, които са необходими да се поддържат базови неща тип уебсайт, Facebook, Instagram профили, не са кой знае колко значими", заяви Кадинов. 
 
"Отговорността на индивида - това е изобщо едно от най-важните умения за човека в днешно време, е да може да филтрира вярна и невярна информация. Информационните източници са многократно повече отколкото преди години.. Ние биваме облъчени с десетки послания от различни страни и ако нямаме базовата хигиена, нещата стават много страшни, защото се губи действителността", подчерта Кадинов. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още: лъжа, засипана с още опашати лъжи, си остава лъжа. Истина, засипана с опашати лъжи, трудно може да бъде доказана после като истина на индивид /терминология за зрител на ON AIR/.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво оправдание на платените лъжци - отговорността на индивида ... да филтрира вярна от невярна новина. Ако е засипан с 90-100% невярна информация, включително от 4-5 водещи телевизии? Да прехвърлим отговорността на индивида а? Я се ваксинирайте пак!
3
3
 
1
 
! Отговори
Мразя деб.или преди 2 години
Това ли е тролене че полицаи и мутри от Перник и Бобов дол ме изтезават, отнеха ми къщата по поръчка на мафиот близък на Борисов Борисов, знаеш ли колко сигнала и жалби съм пуснал и институциите всичко потулват по нареждане от "горе"!?
2
1
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
"Руските дезинформационни канали използват социалните мрежи за прокарване на фалшиви новини..."
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фалшиви новини е измислица на онези глави дето верват на всичко чуто. няма 'новини', има мнения.

Спонсорирани публикации