Разбиха международен канал за трафик на лекарства

Те са били произвеждани в Босна и Херцеговина
15 ное 2021 17:52,
6
Разбиха международен канал за трафик на лекарства
Снимка: БГНЕС

Митнически служители са пресекли международен канал за трафик на лекарствени препарати, използвани като прекурсори за наркотици.

Те са били произвеждани в Босна и Херцеговина и са доставяни в България през Турция. След това са транспортирани към Чехия, съобщиха от Агенция "Митници".

При две проверки през юли са задържани 2 190 000 таблетки. Те са намерени през юли на „Капитан Андреево“ и в склад в София.

Още по темата
В единия случай лекарствата били описани в транспортните документи като витамини, а в другия случай в транзитната декларация фигурирала реалната стока, а в последствие бил направен опит тя да бъде подменена с витамини. Констатирани са и предходни случаи, по-голямата част от които през втората половина на 2020 г., при които последваща проверка показва, че описаното в транзитните декларации се различава от представената с вносна декларация пред митническото учреждение стока.

За двата установени случая има образувани досъдебни производства, съответно под надзора на Софийска районна прокуратура за нарушение на установения ред за разтоварване на стоката при транзитен превоз и под надзора на Окръжна прокуратура Хасково, като с постановление на наблюдаващия прокурор на шофьора е повдигнато обвинение за контрабанда на стоки в големи размери и му е наложена мярка забрана да напуска пределите на страната.

Извършва се вътрешна проверка, работи се и по установяването на други съучастници, а събраните данни ще бъдат докладвани на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Като десито атанасова дуловвката министърката (????)спря вноса на ривотрила кво да праим?Това беше неква афера и го заместиха с некво менте и хората на киро трябва да разнищат случая.
4
0
 
3
 
! Отговори
Гилермо преди 2 години
До 3 То няма какво да мисли това митично нова правителство, а ми трябвабезусловно да назначи Рашков /кошмарът на Пожарникаря/ в новия кабинет,отново за вътрешен министър.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не казвате, че е операция на БОП-а, бе?
2
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Новото правителство, ако се състави, трябва да помисли и за тези чудовищни неща. То си е до чувствителност, освен до кадърност и умение да се справиш с такова чудовищно престъпление. Не мислим достатъчно в обществото, че само много безскрупулни хора могат да търгуват с лекарства, няма и политици, които да мислят за това. От управляващите през последните години няма защо да очаквам да се борят с подобни неща; мисля, че е ясно защо не очаквам.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това не е от вчера, Боко тиквуна го няма да ги закриля и започнаха да горят като бушони. Кога ще има един в затвора за поне 10г, кога?