Протестиращите пред турското посолство тръгнаха към турската резиденция

Събралите се носят плакати на Румен Радев
Обновена: 18 ное 2021 19:08 | 18 ное 2021 18:53, Нели Христова
353

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Участниците в протеста, който се проведе пред посолството на Турция в столицата, тръгнаха на шествие към сградата на турската резиденция, която се намира на метри от Софийски университет, предаде репортер на БГНЕС.

На място продължава да има много полиция и жандармерия. В началото на демонстрацията участниците разпънаха голям флаг на булевард "Васил Левски" и скандират "България, България". Движението на автомобили в района бе блокирано.

Събралите се носят плакати на Румен Радев. На част от тях пише: „Турция е опасен, нелоялен и непредсказуем съсед“. Демонстрантите се опитаха да използват ябълки и домати, които носеха със себе си. Няколко домата се търкулнаха в краката на жандармеристите.

Минути преди 18 часа шествие на поддръжници на един от кандидатите за президент тръгна от "Дондуков" 2 и се сля с хората пред посолството. Около 18.30 часа всички тръгнаха към сградата на турската резиденция в София.

Протестът се провежда само няколко часа след като вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че турската държава открито се намесва в изборите у нас, а местните медии са участвали открито в кампанията на първия тур от президентските избори в полза на един от кандидатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
16
 
! Отговори
Професор преди 2 години
До ГЕРБКаква война с Турция бе! Ние не сме в състояние дори да воюва е с два милиона Македония. *** само дивизията в Одрин е достатъчна и след няколко часа по БНТ, НОВА И бтв Ердоган ще прави обръщение към нацията със субтитри на български. Това в кръга на шегата разбира се. Най много да поотпуснат границата още и по улиците на градовете да се разкарват разни афганистанци, сирийци и прочие.
41
15
 
9
 
! Отговори
Хичо преди 2 години
Докога ще търпим азиатските полуграмотни индивиди да се месят в изборите ни?
40
3
 
9
 
! Отговори
Петю преди 2 години
Гласуване само в България-както е в Турция,който го няма тук да го е имал така е,иначе няма оправяне.
39
3
 
14
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Българите в чужбина да не могат да гласуват, ама такива с двойно гражданство които са се клели във вярност на друга държава, да могат да са министри и премиери! Евалата баце, голем си мозък!
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СИДЕРОВ КЪДЕ СИ?СИДЕРОВ,КЪДЕ СИ?СИДЕРОВ,КЪДЕ СИ?
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и онова попче от миналите протести е там , абе хора не разбирате ли че ви използват ?
36
12
 
4
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 2 години
АТАКА, ПОБЕДА! Да бяха избрали мен за президент, щях да забраня ДПС и новините на турски език, както и всички фантазии на Труция за завладяване на България.
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се забрани вота от чужда държава!! Било то Турция или САЩ!! Това само вреди на България!!
34
28
 
12
 
! Отговори
българин преди 2 години
Браво Българи! И от сега казвам! Аз няма да гласувам за Герджиков кандидат на ДПС за президент! Искам си нашият Български Президент г-н генерал от Българската ни армия генерал Радев!-:))) Имаш гласът ми в неделя г-н Радев!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
33
5
 
16
 
! Отговори
До светлана преди 2 години
излизайте да гласувате 75% на избори и ДПС няма да ги има!!! Седите по диваните да гледате турски сериали, после ревете! Дееаа и нещастното племе!
32
1
 
25
 
! Отговори
z-rock преди 2 години
Че Турция какво е виновна?!? Слави и Тошко внесоха предложение за отпадане броя на секциите извън ЕС, и Кирчо, Кокорчо и компания го приеха!!!
31
0
 
7
 
! Отговори
Сидеров преди 2 години
До 23 Мая.Нали АЗ ти осигурих кворума?Щеше да ми предложиш иначе мекия!
30
5
 
16
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 2 години
само да не тръгнат сивите вълци от анкара към софия попитахтели рашков и радев имат ли контра одговор.или ще излетят с изтребителя.
29
12
 
13
 
! Отговори
светлана преди 2 години
Да се забрани партия ДПС със закон, който се чувства турчин да върви в Турция , наш хляб няма да яде.
28
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СНИМКА 6-ТА ТА ДА ЗНАЕТЕ КОЙ ГО Е ОРГАНИЗИРАЛ ТОВА!
27
2
 
22
 
! Отговори
Граничар преди 2 години
Утре оня лудия диктатор в турция, като натири 200 000 мигрнти от одрин към нас, ги чакам тия герои с доматите да помагат! Чашков поставя държаваната граница в опасност, заради един плакат който очевидно има за цел да провокира вот за Радев!!! Няма такава безотговорна партинзанска банда!!!
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама те новите партии на протеста отмениха закона ограничаващ вота от чужбина. Този закон бе точно за да се спре вота от Турция, където гласуват под строй и дори Рашков няма власт да ги проверява. Но ИТН казаха така се дискриминират избирателите на Вирджинските острови, които гласуват за нас и против ГЕРБ!
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безкрайно много секции, благодарение на Слави и протестните партии и това е резултата, кажи баба тенкю.
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2016 ако не бяха гласовете на ДПС Радев нямаше да бъде Президент!
23
13
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
И аз бях на протеста. Докога Турция ще влияе на България чрез ДПС и ще я заплашва с война и загуба на територия? Кои са те да внедряват, че трябва основен език да бъде турски?