След пожара: В Долно село възстановяват сами къщите си, имат нужда от помощ

Огънят погълна 40 къщи
22 ное 2021 10:21,
5
След пожара: В Долно село възстановяват сами къщите си, имат нужда от помощ

Около 40 къщи бяха унищожени при голям пожар през август в Долно село край Кюстендил. След него ощетените трябваше да изберат дали да продължат да живеят там или да се преместят другите.

Един от хората, които бяха поставени пред тази дилема, е Станойко Георгиев. След огъня той решава сам да възстанови къщата си.

Още по темата
„Костваше ми много. Постепенно възстановяваме къщата, засега сме направили покрива. Държавата не ни даде помощи. Само аз и един съсед решихме да си възстановим къщите", признава той пред Нова тв.

Станойко разкрива, че материалите са много скъпи, както и услугите на майсторите. Някои от селяните са избрали да възстановят домовете си, други са се примирили и са оставили постройките в руини.

Има открита банкова сметка, в която са внесени само 1200 лв. Жители приканват, който има желание, да помогне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Патил от наводнение преди 2 години
Всеки български гражданин, чиито ЗАКОНЕН имот е постраал от бедствие има право на еднократна помощ в размер на 340 лв, без застраховка. Общинската администрация прави протоколи, снимки и праща преписката за цялото селище в Междуведомствената кобисия по бедствия и аварии. Тази комисия е към министъра на вътрешните работи (посл. засед. март 2021 г.).В началото на годината ни заля.От общината изпълниха всичко и пратиха преписка. От тогава - ни вест, ни кост! Дреме му на Дамаджаьо!
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожарите са включени към природните бедствия заедно с др. бедствия,а срещу природните бедствия жилищни и обществени сгради и имущество са застраховани на държавно ниво по графи унищожаване,увреждане до степен на неизползваемост с заплахи за съществуване живота на населението и стопанството с животни,материални щети за функциониращи и нефункциониращи обекти от по вид дейности на субекти съществуващи в обществено-административния живот и вписани в регистрите обществени по съществуване,дейности,др.
3
0
 
4
 
! Отговори
Трябва закон преди 2 години
А държавата къде?Защо трябва с дарителски сметки да се оправят тези работи?Защо за болни особено за деца се събират дарения в сметки? Докога ще разчитаме на милостинята на хората?
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само бай чекмеджан старият строящ сикаджия може да помогне. Да дари два кюлчака и готово. Мата Хари ще му върне три, когато може.
1
1
 
12
 
! Отговори
Ми преди 2 години
не сте имали късмет да сте роми. Държавата щеше да ви построи нови луксозни.