Версиите за инцидента на АМ „Струма“ – човешка грешка или техническа неизправност

Сарафов: Жертвите ще бъдат идентифицирани по ДНК проби
Обновена: 23 ное 2021 08:53 | 23 ное 2021 08:09, Елка Василева
124
Версиите за инцидента на АМ „Струма“ – човешка грешка или техническа неизправност
Снимка: БГНЕС

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Следствието за катастрофата на автобус на АМ „Струма“ е на много ранен етап. Засега се работи по две версии - човешка грешка или техническа неизправност, заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов на брифинг на местопроизшествието.
Още по темата

Жертвите са неразпознаваеми и ще бъдат идентифицирани по ДНК проби, които предстои да бъдат взети от съдебни лекари, каза директорът на Националната следствена служба.

Не познаваме подобен инцидент досега, каза Борислав Сарафов.

"Оцелели са седем души. Простата аритметика показва, че 45 са загинали", каза Сарафов.

По информацията, с която той разполага, автобусът е бил част от конвой от четири на същата фирма. Възможно е между автобусите да са се прекачвали пътници, още повече че преди катастрофата е имало почивка на бензиностанция малко преди произшествието.

"В автобуса е имало и 12 деца, сред тях и близнаци. Всички те са загинали. В момента се разпитват оцелелите, които са настанени в "Пирогов", но техните показания са следствена тайна", отбеляза Сарафов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
2
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
За съжаление няма да е последната и такива случаи само ще зачестяват в тези времена в които живеем. За да пътуваш зад граници трябва да си пълно ваксиниран и скоро с бустер... Този който кара автобуса (самолет, метро, тир дори лека кола) получава инфаркт вследствие на ваксините и останалото ще бъде само статистика....Според официални данни от УК в последните 6 месеца ваксинираните на възраст между 10 и 59 години умират два пъти по-често от неваксинираните - и това ще се ускори значително 12 седмици след като болшинството се бустерва...
64
1
 
0
 
! Отговори
Димитров преди 2 години
Това ни е целата БГ работа:Пътен експерт: В този участък на "Струма" няма сериозни опасностиЕксперт: Това е невралгичен участък на "Струма", силно рисков
63
1
 
8
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 години
Нeгрaмoтнocт и прocтoтия!!!!!!Кaк мoжe нa мaгиcтрaлa нa зaвoй дa нaпрaвиш oтбивкa, нa кoятo oгрaничитeлнaтa мaнтинeлa дa e пo cрeдaтa нa плaтнoтo. Кaтo вcичкo нa тaзи тeритoрия!!!Жaлкo зa хoрaтa.
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ранни зори всички видове наши жалки медии тръбят за тази катастрофа, нонстоп!Само с това се занимават! Забравиха за корона кризата , за заразените ,за починалите За друго пък да не говорим.На мястото на трагедията се изсипаха мастити политичета, министърчета и министър-председателчета.И така сигурно цяла седмица поне ще бъде.А когато загинаха нашите в Охридското езеро, едва ли в измислената съседска страна медиите там са направили за тях такава олелия, да не говорим и за гаврата впоследствие
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименмини с колата си върху мантинела със 100км/ч да видим дали няма да пламне
60
2
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Грешката е на проектанта на магистралата . Маса време магистралата все едно е с три ленти . И изведнъж - чешмичка в крайна дясна лента . Пълно безумие . И ако и маркировката се е била изтъркала . На завой да махнеш едната лента и да я направиш място за почивка . Безумие .
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нито едното , грешката е в абсолютно безумната пърна инфраструктура, да сложиш отбивка на завой на магистрала преградена с мантинела граничи с ***
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двете версии са възможни.Дано успеят да установят причината.
57
3
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Такива екскурзии по принцип са шопинг турове и дали някой не е напазарувал евтини фойерверки от Турция и те да са се самовзривили в багажното на автобуса .
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ДВА ЧАСА ПРЕЗ НОЩТА МАГИСТРАЛАТА Е КАТО ЧУДЕСЕН ТУНЕЛ - САМО СЛЕДВАШ СВЕТЛИНИТЕ НА ФАРОВЕТЕ И ПЕЙ СЪРЦЕ. НЯМА ДВИЖЕНИЕ, КОЕТО ДА ПРЕЧИ. КАРАЛ СЪМ В ТАКИВА УСЛОВИЯ ПО "ХЕМУС" НА 100 КМ САМО 2-3 ТИРА БЪЛЗЯТ ПО БАИРА. ЕДИНСТВЕННО СЛУЧАЕН ФАКТОР, КАТО ВНЕЗАПЕН ПОЖАР, КАТО ИЗНЕНАДВАЩ ФАКТОР МОЖЕ ДА СЪЗДАДЕ ЗАГУБА НА ОРИЕНТАЦИЯ.
55
13
 
11
 
! Отговори
do 62 преди 2 години
е как сме държава на ужаса?! онзи ден деса игра хоро на духова музика от радост, че ще продължава да живее на издръжка на тази държава!
54
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИМАМЕ ВЗРИВ, АМА МАГИСТРАЛАТА ИМ ВИНОВНА НА БЕЗРОДНИЦИТЕ НА РР! МАРКИРОВКАТА ЛИ ПРЕДИЗВИКА ВЗРИВА? ИЛИ ТЕРЕНА? ОТГОВАРЯЙТЕ ДРУГАРИ ПРОФЕСОРИ!
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТРАННИ СМЕ БУГАРИТЕ - КАТАСТРОФА, А ВЕДНАГА ТЪРСИМ ПРИЧИНАТА В НАС! ИМАМЕ ШОФЕР, ИМАМЕ БУС, НЕЯСНО ДАЛИ Е ИЗПРАВЕН, А ОБВИНЯВАМЕ КОСМОСА... В СТРЕМЕЖА СИ ДА ОМАСКАРИТЕ ГЕРБ ОМАСКАРЯВАТЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ЗА 1ВИ ПЪТ, ДРУГАРИ!
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осветете магистралите и пътищата най-после !!!!
51
2
 
7
 
! Отговори
АЗЛК преди 2 години
Нещо се чу, че в автобуса вероятно е имало пълни туби с гориво. Не ми се мисли, ако наистина е така.
50
22
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Държавата на ужасите сме. Вчера старчески дом, днес автобус с деца. Няма какво да се коментира. Закривай държавата, поне да няма от къде да се лапат пари от данъци и осигуровки. Всеки българин да се спасява на запад а тая територия да се направи като буферна зона за емигранти. Знам че звучи крайно, но това е, стигнахме тоталното дъно.
49
22
 
8
 
! Отговори
Експерт преди 2 години
Няма версии ! Има възмездие за глупостта на суверена да избере отново злобен човек за пръв държавник ! Още много и по-страшни злини ще ни споходят! Глупостта на суверена ще се изкупи със страдание , другаре !
48
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на регионалния министър и всички от АПИ до един !!!
47
3
 
35
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
Лошото идва внезапно.Загиналите са души като нас, Бог да ги прости и вечна им памет. Да не дава Господ никому лошо.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не знам дали мястото позволява, но най-малкото, което държавата ни може да направи, е една голяма отбивка там, да се сложи паметник, параклис. да има къде семействата на жертвите да идват, паркират и да се прекланят пред паметта на загиналите. поне това дължим на събратята си. да не говорим какво разследване се налага - автобус с деца е идеално прикритие, с всички тези ислямисти, напълнили турция, кой знае какво са пренасяли на път към европа.

Спонсорирани публикации