Радев: България очаква диалогът с РСМ да води до резултати

Президентът разговаря с еврокомисаря по разширяването
124
Радев: България очаква диалогът с РСМ да води до резултати
Снимка: БГНЕС

България очаква двустранният диалог с Република Северна Македония да води до конкретни резултати. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с комисар Оливер Вархеи, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Разговорът се е провел по инициатива на европейския комисар по съседство и разширяване.

България е открита за диалог, поставила е ясни въпроси пред югозападната си съседка и очаква отговори, както и реални последващи действия от страна на Република Северна Македония, подчерта държавният глава.

По думите на българския президент дневният ред на двустранните отношения между София и Скопие не трябва да бъде подвластен на външни влияния, а да се води открито и с ангажимент и от двете страни, който да придвижва напред и процеса на европейската интеграция на РСМ.

Като основен акцент в този диалог Румен Радев открои зачитането на правата на гражданите на Северна Македония, които открито демонстрират българската си идентичност, както и устойчивото изкореняване на езика на омразата и уважение към българската история и културно наследство в югозападната ни съседка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
1
 
! Отговори
Испер преди 2 години
Трогателно е желанието да се сложи под съмнение изборният резултат. Ако наистина имаше основания за това бития кандидат отдавна щеше да се е оплакал на всички включително и на арменският поп.
37
5
 
2
 
! Отговори
Испер преди 2 години
Който е искал да гласува е гласувал. Дори само пет процента да са гласувалите това нищо не променя. Няма информация да е било пречено на когото и да било да гласува, ако желае.
36
3
 
2
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Да признае българско малцинство, да промени отношението си и учебниците си. Да се уточнят историческите факти и личности. До тогава няма ДА. Или преди някой български политик да направи нещо срещу тези ценности ще бъде свалн и ... Ние помним и няма да забравим борбата на българите за Македония
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Президента на Република България беше избран с огромно мнозинство' -------- кРадев бе избран от 20% от българите. 10% гласуваха за ГЕРБДжиПков, 70% не гласуваха.
34
7
 
1
 
! Отговори
Испер преди 2 години
Радев е действащ президент избран напълно законно в сложен и оспорван демократичен процес.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анелия преди 2 години
Хубавото на нашето време е, че всеки маргинал може да се изказва, както на него му харесва.
32
2
 
7
 
! Отговори
факт преди 2 години
до испер : фигуранта на Република България се казва румен радев !
31
6
 
15
 
! Отговори
За незапознати преди 2 години
Президентът на Република България беше избран с огромното мнозинство на гласувалите машини ! Ще ви се наложи да свиквате с тази изборна измама !
30
8
 
4
 
! Отговори
Испер преди 2 години
Повтаряме за все още неориентираните - президента на Република България се казва Румен Радев.
29
14
 
3
 
! Отговори
Испер преди 2 години
Президента на Република България беше избран с огромното мнозинство на гласувалите. Ще ви се наложи да свиквате с тази мисъл.
28
5
 
5
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
До АнонименАми да видим твоя идол Б.Б. що направи за селското стопанство.3 кризи: прасета,кози,крави,овце!Всичко под ножа.Що остана? Да внасяме сирене от Гърция/фета/,от унгария /бри/от италия и франция каквото се сетиш.А,бе що не го вка.#aм на ***?
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев-оставка ,докато има шанс България ДА бъде спасена !!! Четири милиона българи са срещу него ,заради метежа ,гласуването с машини-менте и затова по -голямата част от тях ,не ГЛАСУВАХА ОТВРАТЕНИ и омерзение от него ...
26
8
 
3
 
! Отговори
Боримечката преди 2 години
Кои хора няма какво да ядат в БГ? Аз лично ще им доставя ядене за да има какво да ядат
25
2
 
5
 
! Отговори
ГДБОП преди 2 години
Да ги арестува за 24 часа по члена за използване на език на омраза, основан на народност.
24
1
 
7
 
! Отговори
Боримечката преди 2 години
Като се има предвид скоростта с която се изменя ЕС, може да стане така, че макетата да няма къде да влизат. Е винаги могат да влезнат в двора си и да си прекопаят градината.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОФЕСОР ИСКРА БАЕВА:СЛЕД КАТО РУСИЯ Е ОКУПАТОР В КРИМ,ТОГАВА БЪЛГАРИЯ Е ОКУПАТОР В ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ(ПЛОВДИВ И БУРГАС)
22
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А НЕЩО ДА КАЖЕШ ЗА ТОВА,ЧЕ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ НЯМА КАКВО ДА ЯДАТ...
21
8
 
24
 
! Отговори
имам 1000 VPN-на преди 2 години
ПРОМЯНАТА НА РАДЕВ Е ФАКТ !! ТО НЕ БЕШЕ ПЛАНИРАНА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА, СВАЛЕНИ САМОЛЕТИ, ПОТЪНАЛИ КОРАБИ, ЕКОКАТАСТРОФИ, ПОЖАРИ, ИНФЛАЦИИ, 400 УМРЕЛИ НА ДЕН,(НЕ)ЗАДЪЖИТЕЛНА НАРКОМАНИЯ, (НЕ)ЛЕГАЛНИ НАЗНАЧЕНИЯ, КЛЕВЕТИ СРЕЩУ ОПОНЕНТИ, ФАЛШИВИЦИРАНЕ НА ИЗБОРИ, ПР0СТUТYЦUЯ КЪМ САЩ, РУСИЯ И РСМ, А СЕГА И ЦЕНЗУРА !! АБЕ ВСЕКИ ДЕН НЕЩО НОВО !! САМИ СИ ГО ИЗБРАХТЕ ОВЦЕ, СЕГА ГО ТЪРПЕТЕ ОЩЕ 5 ГОДИНИ !!!
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента на републиката го раздава шефче нещо
19
6
 
15
 
! Отговори
Испер преди 2 години
Да резюмираме. Той като макетата са дървени глави и обичат да учат по трудният начин, влизането им в ЕС може и да се забави до декември 2051 година.