Родители сигнализират: Бият шамари и обиждат децата им в ясла

Медицинската сестра отрича да е посягала на децата
25 ное 2021 10:12, Ния Христова
88
Родители сигнализират: Бият шамари и обиждат децата им в ясла
Снимка: Pixabay
Родители сигнализират, че персонал в детска ясла удря шамари и обижда децата. Хората твърдят, че децата им са пострадали при грижите, които е полагала за тях една от медицинските сестри в 199 ДГ "Сарагоса" в квартал "Банишора".
 
"Оставих детето си в яслата. След това обаче се наложи да се върна, за да обсъдя нещо с медицинската сестра. Детето ми обаче стоеше още на врата и плачеше. Реших да се скрия отстрани, докато го вкарат вътре, за да не се разстройва допълнително. Станах свидетел как медицинската сестра го хваща за якето и го тръшва на пейката с думите "Спри се бе, успокой се бе, лигльо такъв", разказа пред Нова тв майката на детето Антоанета.
 
"Сестрата се опита да му свали якето. Детето се дръпна и в този момент последва шамар. Реагирах като родител, отидох и почуках на вратата на сестрата, но тя отказа да ми отвори. Отвори ми директорката. Медицинската сестра отрича, че го е ударила, но аз го видях със собствените си очи", добави тя.
 
"Не съм ударила детето. За втори път го виждам. Аз деца не удрям. Работя като сестра от 1974 година. Работила съм само по ясли и детски градини. Попитайте директорката", каза медицинската сестра Цветанка Караспасова.
 
"В първия ден в който оставих близнаците ми, тя хвана едното, започна да крещи и го хвърли на пейката. На третия ден ми върнаха детето с думите: "Елате и го вижте на какво се е направил”. Никой не ми се е обадил предварително. Видях, че има рана на главата и около окото му е синьо. Отидохме на лекар и той каза, че ясно си личи къде е точката на удара от остър ръб", разказа една от майката.
 
"Дойдоха двете близначета. Едното си седна спокойно, другото обаче започна да се тръшка на земята, започна да си удря главата в плочките", каза Караспасова.
 
"Вчера постъпи първият писмен сигнал срещу медицинската сестра. Към момента не са предприети мерки, които касаят нейното поведение. В момента тече проверка", заяви Мoскана Камарашева - директор на 199 ДГ "Сарагоса".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно че през соца нямаше бой в д.заведения.Имаше и бити учителки,които си го заслужаваха,но това беше рядкост.Децата трябва да се пазят,който няма търпение да не е там.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как не се намери един чаровен български татко да овършее с биещата лелка за косата коридорите на яслата! Биещите лелки са къде къде по смели от българските бащи!
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66....През социализма нямаше шамари и бой в детските градини. Капитализмът е суров и отрано научава децата на капиталистическите правила.....Имаше та затова сега сте покийната яма на Европа, саморъчно създадена от червени тооолупии и дибилиии!:)))))))))
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67....Затова в момента сте цъфнали та вързали, територия (не държава) претъпкана с хронични ганиуювее, говниуювее и лайниюувеее до козирката! на първо място в Света по смъртност - лайнярцииииии! :))))))))))))))))
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През социализма нямаше шамари и бой в детските градини. Капитализмът е суров и отрано научава децата на капиталистическите правила.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали не искате християни? Какъв е проблема на червените люспи?
47
0
 
2
 
! Отговори
Оле-оле преди 2 години
Работи от 1974. Ако тогава тепърва е започвала работа, била е, да речем,на 19- 20 г.В момента е на 67-68.Тя не е леля, ами си е баба. Къде са ни младите, усмихнати и мили медсестри?
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не се монтират камери и не се повдига криминално обвинение (като във всяка една цивилизована държава) срещу простакешавите лелки това няма да спре!
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много жалко, че още има хора, които мислят, че боят помага. Моля се за тях да намерят човешкото в себе си!
44
3
 
6
 
! Отговори
М преди 2 години
Аз не разбирам какво пишат сигнали, какво се жалват. Видя ли с очите си да ми удря детето..ходя и я пребивам на мига. После тя да пише жалби. Ама от Орландовци жалби не се пишат. Ще кажете "да, ама затвор после". Макс ословна! Такъва *** трябва да ги убивате, а не да пишете жалби и да се вайкате!
43
0
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Вие не виждате по-далеч от носа си!
42
3
 
4
 
! Отговори
факт преди 2 години
Имаше един Жорко дето ме щипеше и хапеше, моля другарко, моля другарко и ...нищо.Оплаках се на тати.Бият ли те бий, рече ми той!И Жорката след един ритник в муцунката ми стана приятелче!Просто при децата важат законите на природата!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички деца се чувстват най-добре в семейна среда. Стига сте ги пращали там да ги малтретират психически и физически! Да знам оправданието: Ама трябва да се работи, кой ще го храни това дете! - но последствията от престоя там са завинаги! И моето дете беше малтретирано и то на 3-тия ден от престоя в детската градина! И личната лекарка ми каза: Може да се живее и с по-малко пари, но тази травма у детето, ако продължава да ходи там, никога няма да я излекуват и най-добрите психолози!!!
40
0
 
5
 
! Отговори
Док преди 2 години
До 43 СвирепСтранно колега, аз имам същите травмиращи спомени. Моята учителка се казваше Камбурова и тормозеше всичко живо наред. Виждал съм да излива супа на главата на дете, щото не искаше да яде. Шамари, щипане и дърпане на уши беше по дефолт. Знаехме и графика дори. Още като тинейджър съм си мислил как я срещам на улицата и как гризва някой бордюр.
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че носят маски. Децата са свикнали на бой, ще издържат.
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам предложение- на ясла само тия деца, чиито родители работят, защо трябва да се травмират децата? До един два месеца не предложат ли служебна бележка, че работят да се отстранят, така и в детските градини докато дойде време за задължителните 3 и 4 група в ДГ. Никой не може да се грижи по добре от родителите, никой не може да полага тия грижи както родителите, а имат и баби- децата се чувстват изоставени, не им го причинявайте.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плановете на Продължаваме Промяната е да се сменя постепенно пола на всички деца в детските градини след въвеждането на *** идеолгията в България.
36
3
 
11
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
Тц, не са 30 лева. Родителя праща данъци, налози, такси, акцизи и т.н. които правят заплатите да възпитателите. Родителя плаща едни много сериозни пари.
35
1
 
14
 
! Отговори
българин преди 2 години
Супер просто решение - директора купува 3 камери ( минимум пари ) и проблемите свършват !
34
3
 
10
 
! Отговори
Хайде, хайде до 44 преди 2 години
Няма туткане, но няма как да упражняваш терор над дете!!! За това са учили "педагозите"! Как да се справят в такива ситуации! Елементарно е. Има си ясно разписани протоколи за тая работа. Ако не могат да се справят, да стават продавачи в цветарски магазини!

Спонсорирани публикации