Комитова: Проверката показа, че "Струма" не е магистрала

Това е един широк, хубав междуградски път път, каза министърът
1 дек 2021 09:43, Ния Христова
166
Комитова: Проверката показа, че "Струма" не е магистрала
Снимка: БГНЕС
"Вярвайте ми, до преди няколко дни не знаех, че това не е АМ „Струма”, каза Комитова. "Това е един обикновен междуградски път – не е магистрала, не е и скоростен път", подчерта още тя. 
 
"С просто око всички виждаме един широк, хубав път. Но с просто око не можем да усетим наколните по пътя".
 
Това заяви в ефира на Нова тв регионалният министър Виолета Комитова по повод проверката на участъка Драгичево – Долна Диканя, където стана катастрофата с автобус и загинаха 45 северномакедонски граждани.
 
"Проверката на фаталния участък от АМ „Струма” след катастрофата от миналия вторник отне една седмица. Подобни проверки отнемат много време. За съжаление трябва да ги правим регулярно, но заради трагичния повод трябваше да извършим спешна проверка. Много ми е тъжно, че трябва да говорим по повод катастрофата, и отново искам да поднеса своите съболезнования на близките на жертвите".
Още по темата
 
"Пътят няма Акт 16, защото не са завършили отчуждителните процедури. По проект това е път Е79 – той е с максимално позволена скорост от 90 км/час. Това не е скоростен път, не е и магистрала", допълни министърът в отговор на въпрос защо скоростта в тази отсечка е вдигната на 120 км/час.
 
Тя отбеляза, че проверката на пътищата трябва да бъде системен процес, който да отчита опасните зони и местата с дефекти, които се нуждаят от ремонт.
 
"В моя мандат не съм имала възможност да обиколя тези участъци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
14
 
! Отговори
червена бабичка преди 2 години
е проста, по -проста и дори вдлъбната
39
1
 
21
 
! Отговори
Луд преди 2 години
В България има хиляди блокове без акт 16, хората си живеят с години. Вероятно не знаят, че това не са жилищни сгради. Аз съм пътувал десетки пъти по неМагистрала Струма-без проблеми. Впрочем като се вгледаш в тази госпожа и разбираш, че въпреки длъжността министър-тя не е такъв.
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 "Когато някой иска да наложи ПРАВИЛА и ЗАКОНИ" Хихихихи. Тия, които нарушават Конституцията, които си назначават роднините на държавна работа, със тлъста заплата, които уреждат любовниците си с апартаменти, които подписват договори с "приятелски" адвокатски кантори, които "изчезват" милиарди ли искат да "наложат правила и закони"? Даже и вие не сте толкова наивни, че да си вярвате на написаното.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранте, къде намери тази противна, нагла и сбъркана бабетка?
36
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази е простотата и некадърна! Виж,онази, изхвърлената от ДКК е не калинка, ами цял торен бръмбар.Назначават се хора тип "лява ръка,десен джоб", досущ като партийните консултации за кабинет.
35
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типично за ГЕРБ.
34
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"С просто око виждаме един широк, хубав път" - ами че то всяка магистрала е път ! На тази калинка работата е да строи магистрали, а не да ни обяснява коя колко е "хубава" !
33
2
 
12
 
! Отговори
Инж. Продажников преди 2 години
Хей колеги експерти, запомнете едно - Акт 16 автобус не кара и автобус не гаси!
32
0
 
14
 
! Отговори
Мерцедес преди 2 години
Бих искал да пътувам по мегистралите с ел. автомобилите от завода на Кирчо. Кога отваря врати?
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 39 Ми то така и при Тодор Живков си имаше пари за всичко, всички имаха работа и получаваха заплати... Ама свършиха парите и свърши комунизма.Не се ли усещаш че звучиш буквално като червените бaбички гласуващи за БСП-то които плюеха по Иван Костов с думите "Ше ни шокира он със шоковата терапия!"
30
1
 
14
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
След ерата на "калинките",Промяната започна да си назначава "амеби" и "джинджифери" за министри. По-хумористична личност досега не бяха правили министър.
29
4
 
16
 
! Отговори
Д-р Константин Стоил преди 2 години
За две стотинки работа не свърши, противна, нахална и вредна за БГ. Оставка - веднага!
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То на Баце всичкото му беше такова.Магистралите му-обикновен път,хотела-подпорна стена,кюлчетата -дрона на Радев ги сложил,Мата Хари-мъж..едно няма като хората,истинско.
27
4
 
10
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Тая е най-голямата буба мара в това служебно правителство.Все нищо не знаела, нищо не можела да направи и нищо не разбрала.Инъче ми е много забавна и с интерес очаквам всяко следващо нейно появяване по телевизията.Но най-голямата ми мечта е да ги видя заедно в едно студио с Мика Зайкова да дебатират нещо.Тва ще е върхът на телевизинното шоу.
26
3
 
15
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
При Бочко след подобна трагедия жената щесе да е аут на момнета.
25
7
 
11
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Добре де как при Бойко за всичко имаше пари, а сега всичко- ФЮТ и46448 изчезна!? Бил корумпиран, бил лош, ама се строеше и се плащаше-факт! Ако заради една катастрофа, па макар била тя и тежка, профани като Комитова тръгнат да ровят за акт 16 навсякъде, най-вероятно ще трябва да караме с каруци по черни пътища и да минаваме през реките на кокили.
24
1
 
17
 
! Отговори
Да обичаш на инат преди 2 години
Тая и дъщеря и за кво си използват къщите за гости?Я, Контрола!
23
3
 
14
 
! Отговори
А бе преди 2 години
То и ти си не си за министър,ама те назначиха! Да ти слушаме глупостите! Излиза че според теб в България се движим по черни и селски пътища..
22
2
 
15
 
! Отговори
Смешна преди 2 години
Значи от Януари 2007-*** пътуваме спокойно в този участък с габарити на магистрала, но трябваше да дойде Комитова и след 6 месеца като министър да ни каже, че това не е магистрала :-) По-смешен "министър" от тази не мога да си представя.Жалко за хората, които си заминаха, но нека да изчакаме разследването на причините за катастрофата от експертите и да не слагаме каруцата пред коня с отявлено политически привкус.
21
7
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
То и другите му магистрали на Борисов са такива! Новите, с които се фукаше че строи са пак скоростни пътища. Пътят от София до сръбската граница например в много участъци се води скоростен път а не магистрала, с по-малък габарит и скорост до 110km/h мисля че беше.Същата работа и с пътя от Ботевград до Видин. И там в много участъци пак ще бъде скоростен път, а не истинска магистрала. И това си беше официална информация, нищо скрито-покрито.А сръбската магистрала до Ниш що е истинска?