Инженер: Всички елементи от Струма отговарят за магистрала

Катастрофата е човешка грешка
30 ное 2021 22:40, Анисия Иванова
16
Инженер: Всички елементи от Струма отговарят за магистрала
Снимка: Bulgaria ON AIR

След проверка на трасето на магистрала "Струма", където автобус катастрофира и загинаха 45 души, от Министерството на регионалното развитие ще искат промени. От МРРБ ще настояват максималната скорост там да е 90 км/ч.

"Най-вероятно пътният участък ще има Акт 16 някъде до месец юни, тъй като се промениха много законите. Единственото, което не е направено там, е, че не са завършени отчуждителните процедури. Смениха се законите. Вече няма земеразделяне, а има кадастър", коментира изпълнителният директор на "Пътинвест - инженеринг" инж. Валентин Зарев пред "Денят ON AIR".

Той подчерта, че проектът за пътя е създаден през 1999 година, а през 2012 година е допълнен с пътните възли.

"Тук имаме различия с министър Комитова, защото тя твърди, че това е обикновен път. Всичките елементи на пътя са магистрала и отговарят за магистрала", обясни инж. Зарев пред Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че единственият проблем да не се въведе като магистрала е липсата на Акт 16, който не е направен, защото няма завършена процедура. Инж. Зарев добави, че този път се експлоатира 15 години.

"Неправилно е скоростта да бъде до 90 км/час. Това е магистрала и не е редно да бъде до 90 км/ч, когато са спазени всички условия и изисквания. Всички магистрали, които са строени тогава, са с такива елементи", подчерта той.

"За мен отбивката не обърква водачите, тъй като си има маркировка. За съжаление, едната маркировка не беше завършена и има паднал знак. Иначе всички елементи са правилно означени и действително трябва много бързо да се възстанови маркировката. Това е важното, за да не се заблуждават водачите", разясни инж. Зарев.

"Моите съболезнования на хората, които починаха в катастрофата. Не е виновен пътят за инцидента. Вероятно органите ще излязат с решение, че това е човешка грешка. 15 години се експлоатира този участък в този му вид. Трябва да ви кажа, че магистралата е в много добър вид. 15 години няма никакви дефекти", изтъкна той.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
изглежда чрез МРРБ се обслужват интереси на съседна страна.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От международен одитор до МП е изпратено писмо с входящ номер 01.02-26#5/23.08.2021 одит за необходимостта от много на брой места без знаци, маркировка и други, нещо като оценка на риска, второ писмо до МП, че МРРБ е отказало управление и дори има отказана среща месец преди катастрофата. #ОставкаКомитова
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До колкото е известно на магистрала отговаря само прав път в дълъг равен участък без кривки с завои защот те трябва да се вписват хоризонтално и вертикално по радиуси и постепенни изкривявания до сектор дъга от окръжност с радиус или от участъци прав през плавни криви в сектор по дъга от окръжност с радиус осигуряващ проектната скорост на движение по магистралата за всички видове транспорт с някакви наложени ограничения как изисквания от които зависят брой ленти,наклони за плавно движение,виражи
12
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Спокойно може да се кара със 120.Който не може, да кара с 90.120 е максимално разрешената скорост,но не е задължително да се движиш с такава скорост.
11
4
 
3
 
! Отговори
Рамтамтам преди 1 месец
Шумкарин и отговорност. Несъвместимо. Виж мекото на сиренето от мандрата е друга работа. Комитова е безгрешна, каква оставка и искате. Ако трябва и 60 км ще е скоростта. Каква оставка, тъкмо е врътнала леко чучурчето, а каква черспектива е напред.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще плащате и хоро ще играете като ви осъдят в Хага.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крадци.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не европейските изисквания за магистрала отговарят само първите 3 километра от София на Тракия. Всичко останало е скоростен път.
7
6
 
5
 
! Отговори
Да тжнхжнй преди 1 месец
Да така е и това плащане ще излезе от нашият джоб
6
10
 
2
 
! Отговори
то така ама не преди 1 месец
Прилича на магистрала. Изхарчени са пари, като за магистрала, но е направен междуселски път.
5
3
 
10
 
! Отговори
Ххйкййг преди 1 месец
Това критикуване на магистралата не е на добреЩе ни накарат по този начин България да плаща
4
3
 
8
 
! Отговори
Йкдфйъ преди 1 месец
Това дето говорим че магистралата не е на ред не е на много на добре защото може да ни притиснат и държата ни да изплати обещетение
3
1
 
9
 
! Отговори
Хйккккк преди 1 месец
Всички искат да изкарат Борисов виновен но сега с тази катастрофа не трябва да плюем върху себе си защото по този начин като казваме че магистралата не е на ред тока ще ни натиснат да изплатим обещетение на фирмата и на загиналитеЗатова трябва да спрем да нападаме нас си
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На пишман шофьори магистралите им виновни!
1
7
 
14
 
! Отговори
Момо преди 1 месец
Изглежда като магистрала, но не е магистрала. Що е то?