19 години от първия полет на "България еър"

При пандемията компанията използва съвременни технологии за безопасна среда
4 дек 2021 15:43, Елка Василева
23

На този ден преди 19 г. ''България Еър'' изпълнява първия си полет. Пътниците, които днес летят със самолети на националния превозвач, ще получат ваучери за 19% отстъпка за бъдещи пътувания. А който се включи във Facebook играта - има шанс да получи безплатни билети по свой избор.

Мария Стоянова е част от "България еър" от самото ѝ създаване. В момента е търговски директор на националния превозвач. Тя е свързана с авиацията не само професионално. Нейната баба Мария Маркова през 1938 година става първата българка, летяла у нас на безмоторен самолет.

"Тя е била много млада, на 17 години е била, когато се е записала на аероклуб тук в Божурище до София и е решила да има тази възможност да лети. Моят дядо също е част от авиацията, като той е бил летец – изпитател, така че моето семейство е авиационно семейство", сподели Мария Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

Първият полет на “България Еър” е на 4 декември 2002 година София - Лондон. 19 години по-късно националният превозвач вече изпълнява директни полети до 29 дестинации в Европа. Благодарение на десетките си партньори, компанията осигурява на пътниците си възможност да летят до цял свят. Всички пътници, които пътуват на борда през днешния ден, ще получат ваучери с 19% отстъпка за следващия си полет.

"За всички тези, които няма да могат да се качат точно на 4-и декември на нашите самолети, от следващата седмица ще могат в нашата Facebook страница да участват в игра, в която игра ще могат да спечелят два безплатни билета по избрана от тях дестинация", допълни Стоянова.

От началото на пандемията компанията използва съвременни технологии за безопасна среда по време на полет.

"Ние използваме най-иновативната техника, която беше произведена веднага след като започна пандемията за авиационния бизнес.Това са UV машини на Honeywell, с които машини обработват всички повърхности вътре в кабината на нашите самолети преди полет", подчерта тя.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Костов унищожи Балкан, но не успя да унищожи обучението на екипажите и любовта на работещите в сферата на авиацията. Страхотни сте!
20
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Добре е ,че все още обслужването, обучението на екипажите е по методика от незабравимия БГА Балкан. Такова поведение и обслужване и информация, която дават нашите екипажи , дори да работят за чуждите нискотарифни, нямаПрекрасни са!
19
0
 
4
 
! Отговори
пътник отбягващ Бълг преди 2 години
Да не говорим колко са нередовни и арогантни, колко пътници са си изтаpвали полета заpaди тяx. Нормалните компании осигуряват компенсация и покриват хотела, ако пpoпycнеш следващия полет и трябва да останете в хотела. Bulgaria Air единствено дето не ти казва е да си дуxаш cyпaтa. Всичко в името на печалбата , няма професионализъм , грижата на пътника само на думи за пред вестниците.
18
0
 
0
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Тази телевизия да назначи нов говорител зад кадър, който да притежава всички добри качества за тази работа.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
19 години МЪКА!!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Alex до Алекс преди 2 години
Не са 15. Чети книгата Катастрофите на Балкан. Там нещата са добре изследвани. Цветан Цаков е авторът.
15
0
 
2
 
! Отговори
Alex до Жо преди 2 години
Т Ъ П си - ходи си :)
14
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Да честваме една колосална кражба,извършена от пребоядисаните другари антибългаристи?Вие добре ли сте?
13
4
 
1
 
! Отговори
Жо преди 2 години
До "До Жо"......Ако разполагаш с доказателство за платен "комисион", предай го на Гешев. Ако нямаш доказателство, значи думите ти не отговарят на истината.
12
5
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Славния "Балкан" за 50 год. дейност има 15 катастрофи."България Ер"за 19 год.нито една.Лично аз предпочитам по-безопасната авиокомпания.
11
1
 
9
 
! Отговори
До Жо преди 2 години
Защото не сме евреи, платили "комисион" на другаря Костов.Защо ти не строиш магистрали, нямаш чейндж бюра или не печелиш държавни поръчки за доставка на кафе?
10
9
 
4
 
! Отговори
Жо преди 2 години
За тези, които плачат за БГА Балкан ще кажа- Ами, ако са продавали авиокомпанията за 1 долар, защо не я купихте вие за 2 долара? Щяхте да спечелите търга.
9
1
 
8
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Обожавам БГА Балкан. У нас е пълно със снимки и постери. Балкан не е забравен!
8
1
 
13
 
! Отговори
До 6 от 7 преди 2 години
Забрави да споменеш и тайм слотовете на БГА на всички големи летища в Европа колко ценни бяха. Когато Костов и Божкох го подариха *** Гадоветр БГА имаше повече активи , недвижима собственост, тайм слотове и авиопарк от Тюркиш. Тях ги преватизираха срещу сумата от 9 милиярда в сравнение с БГАто.Факт.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожелавам им броя на излитанията да е равен на броя на кацанията.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато гад зееви взе Балкан не знам, как най-новият самолет е бил 20 годишен. Боингите 737 бяха на 8 години, 767 бяха на 7, повечето Ту-154М бяха на по 10-12...За дълговете - само имотите, апартаментите и офисите в Ню Йорк, Лондон, Франкфурт, Берлин, Париж и всички други столици (на централни места), струваха повече от дълговете. Затова зееви веднага ги разпродаде.Разбирам, че си костовист и демократ. Ама това стана вече, като историите на навални. Джендърска работа.
5
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До sofeto Когато Гад Зееви взе Балкан, най-новия самолет беше 20 годишен и имаше 160 милиона долара дългове.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето българи се качиха на самолет много след края на БГА Балкан.
3
3
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Май забравихме дето едно израелско"ГАД ЗЕВИ"(BALKAN AIR) ни се отблагодари за спасението на евреите в "Царство България"!
2
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
До Лондон колко е билетя