Ще се върнем назад, ако заявките за справедливост не се изпълнят

Кънчо Стойчев: Започна промяна в генерацията на политиката
220
Ще се върнем назад, ако заявките за справедливост не се изпълнят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дали кабинетът, който ще бъде съставен, ще е успешен, зависи от борбата с корупцията. Това коментира Кънчо Стойчев от "Галъп Интернешънъл" пред БНР.

Още по темата
По думите му шансът за съставяне на правителство все още е над 90%.

"Недоброжелателно погледнато, зад сцената вървят пазарлъци. Оптимистично звучи намерението до края на седмицата процесът да приключи", каза още той.

Според Стойчев българският народ не е наивен и не очаква с новото правителство веднага да потекат блага.

"Той ще прояви търпение, но не и към заявките за промяна в сферата на законността и справедливостта. Ако новите управляващи не проявят политическа воля в тази сфера, ще се върнем назад", предупреди социологът.

Според него може би най-важният резултат от българската революция от миналата година е обновяването на политическата класа.

Няма да стане лесно, но фактът, че го започваме, е достатъчно позитивен. Прекрасно е, че имаме млад парламент, някои от тях ще станат добри политици, други може и да не успеят. Най-важното се случи - започна промяната в генерацията на политиката, коментира Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
0
 
! Отговори
Ми то има експерт преди 2 години
Ама не от калибъра нужен на национално и международно ниво иначе експерта по ЗП Изобразителни изкуства си е ок, но спецификата е друга! Ама мен не ме интересува тая общиниятааа дали ще се отмени навсякъде. Ние сме си под министерство на културата!
136
1
 
0
 
! Отговори
Всичко казах: преди 2 години
Учителите минават под министерство на културата, експертните дейности се отнемат от РУО и се прехвърлят на Министерство на културата поради липса на експерт в РУО Враца
135
1
 
0
 
! Отговори
Ама всичко под: преди 2 години
Всичко под министерство на културата, сградата, салона, двора , оборудване, база ... Всичко отнема се от община Враца и се прехвърля на МК ....
134
1
 
0
 
! Отговори
Или както би казал преди 2 години
Махатма Ганди - ми ние ще си имаме проблеми под министерство на културата, но няма да са ваши тези проблеми Денков, Колева ... Мисля, че за цяла Северопадна и Северна централна България има такова едно празно място за държавно субсидирано училище по изкуства и дизайн с иновативни и изследователски функции... И ми кажи пак това няма да стане и ти не може да правиш такива неща ...
133
0
 
0
 
! Отговори
Ми казах нещо преди 2 години
Някой неща са както казват англичаните (,out of my hands) извън мой контрол. В смисъл аз не обичам никак да контролирам други хора - против природата ми е...но ако някой може да спре тая ситуация е човекът който реши да спре да се пазари. Денков може да спре тая ситуация - три подписа - един за трансфер към МК, един за банков превод за изграждане на образователна среда - не е хубаво да прехвърляш дължими финансови отговорности на поемащия щафетата и трети подпис за три процента от бюджета за ИР
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази карикатура ли ще е премиер ?
131
1
 
0
 
! Отговори
Вие преди 2 години
Не можете един логичен отговор да ми дадете защо го направихте? Аз съм ясен - отмъстителен до мозъка на костите и поставен в ситуация на неизбежна самоотбрана , защото както сте тръгнали ще ме оставите на улицата -мене последният сюрреалист! Поне в България, поне по културно родословно дърво, защото след моя клас девети Петър Кънев получи удар и съм от последните му ученици , а другите не рисуват вече ...
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС ще раздава милиарди на калпак за развитие и възстановяване и то предимно за стартъпи?! Е, ако сте спекулант американец, евреин, арабин, космополит и т.н., няма ли да направите необходимото за да се възползвате?!
129
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е АУТ от заверата. Радев е само Троянски кон за тези. Зад тези са интереси на спекуланти от световна величина.
128
1
 
0
 
! Отговори
Ами значи: преди 2 години
Как да ви го обясня сега "колажчето" ще стане триста квадрата до февруари живот и здраве да не забравя някой и заминава към Гинес ... То и сега е за там, но искам да съм етнически и географски и културно исторически коректен. "Другари трябва да престанем да си тормозим кадърните хора" и точно това е великият урок на сюрреалистичната година! Ще се научите да уважавате интелекта и изкуството и интелигенцията. Сюрреализмът е един майтап ,,- сюрреалистите видяли, че всичко се превръща в една машина
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са част от интернационална мрежа на IT измамници за източване на фондове за стартъпи и овладяване на печеливш бизнес и ресурси по целия свят. Просто България се пуска на "черната борса" за тотална разпродажба. Има цели нации, които биха си купили земя с течаща вода на парче по няколко квадратни километра, например.
126
1
 
13
 
! Отговори
факт преди 2 години
тия ви лъжат в очите а фигуранта ви свири на китара . радвайте се вие умните и красивите , но скоро ше усетите дебелия .
125
1
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
текът пазарлъци и то какви ! харвардчетата , славчу,кара,,,не знам си кой , импексова , ицко , нека ви обясняват как не се водели пазарлъци , всичко ставало пред народа по телевизоро :) *** моля ви се , импексова искала промяна , другите също :) бе ква промяна ?! да не е Бойко на власт а те , дето до вчера ни убеждаваха че не се борели за постове и власт . държавата потъва от сега , представете си след като си узаконят постовете кво ше става .
124
0
 
0
 
! Отговори
Значи: преди 2 години
И "Тайните файлове и папка на Гордън Фрийман" са към дадаистичната година. И първият образователен канал. Много се излагате! Сега ме карате да минаваме към третата година ,- и имх избор между кубизъм, футуризъм и авангард - след много обмисляне тя ще бъде смесени бойни изкуства и от трите и ще започне по график от март месец. С участието на Летящия холандец (,не версията на Дисни и не Карибски пирати), петата художествена форма и поглед към бъдещето!
123
0
 
0
 
! Отговори
Та идеята е! преди 2 години
Сега аз така и не разбрах тия двамата в Истан какво се разбраха! Ама нали знам, че трудно се преглъщат някой неща като например "Обесването на свещенник Кръстьо ", "На Гарата", "Баал няма права" и "Фенът" и цялата дадаистична година. Знам че трудно се преглъщат и сюрреалистичната среднопръстна година и внезапните проверки от Хага, Страсбург и Люксембург както и това кола че двеста квадратни метра и отгоре. Ама сега срещу мене ли водите война или срещу триста хлапета и изкуството и едно училище!
122
0
 
1
 
! Отговори
Та разказвал съм ви преди 2 години
Ама идеята е, че колко повече се пазарите толкова по-тегаво става. И най-накрая кляка и вика :Добре 200! Отговор:500. Компенсация за загубеното време и препирнята! Ти не осъзнаваш колко неща могат да се научат от най-неочаквани места! https://youtu.be/2b0qCPGAOo8
121
1
 
1
 
! Отговори
Разказвал ли съм ви? преди 2 години
За една случка на която съм неволен свидетел ама ми стана интересно! По едно време брат ми беше паднал от една стълба докато сменяли някакъв кабел и беше и той на легло два месеца със смачкан прешлен като и при мене. Някой много ни мрази! Седи и цъка Guild Wars и там в Истан някакъв пазарлък в чата. Какъв намерил броня хубава и се фука. Друг го пита: Колко искаш за нея! Той казва 200 злато. То много пара и почва да се пазари. 100. Ония вдига цената :300 ! Той пак се пазари : 150. Отговор: 400.
120
0
 
12
 
! Отговори
Хайдут Велко преди 2 години
Аве, какво стана с 120 депутати и мажоритарни избори?
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генерацията е просто биология господин смехурко.Въпросът е друг.Какъв е смисълът на този капан ,в който се вкараха всички партии,за да свалят Борисов.На практика след месец два ще са вече на изчерпване и с взаимното недоверие ще обезмислят правителството.Умният ход е да не се слуша изглупелия Радев и да се отиде на нови избори.Народът ще отсее плявата и най -накрая ще имаме истинско мнозинство.
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успешни политици ще са само зобали от "Отровено вещество"...