Запечатват "Труд", от медията обявиха гражданско неподчинение

В редакцията работят 60 души, не искат да напуснат доброволно
406

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служители на Министерството на културата запечатват редакцията на вестник "Труд".

Главният редактор на медията Петьо Блъсков обяви гражданско неподчинение заради акцията на полицията в редакцията.

Още по темата
Казусът с вестника е от лятото, когато служебният министър на културата Велислав Минеков изпрати предизвестие за прекратяването на договор за наем на офиси в сграда на ведомството, които са отдадени под наем на вестник "Труд". Причината - неплатен наем и консумативи.

След това от редакцията са представили документи, с които опровергават тези твърдения.

Блъсков каза, че това са политически репресии. Той заяви, че в редакцията на вестника работят 60 служители, които няма да напуснат доброволно, предаде БНР.

По-рано по време на консултациите при президента Десислава Атанасова от ГЕРБ призова за позиция президентската институция по отношение на случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
4
 
19
 
! Отговори
Блъсков преди 2 години
Копнея за Боко и неговата протекция! Бях милионер през 12 години негово " управление" ! Писах каквито и когато трябваше ! Сега рева като девица ...но парите не миришат
279
4
 
19
 
! Отговори
Номер2 преди 2 години
Блъсковщината трябва да се изчагърта!!!
278
1
 
18
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Бат Петьо, *** продажен ще започне отново ,с една пишеща машина и едно трабантче.Нали такава беше легендата.Ако разбира се герб , са на власт.
277
9
 
8
 
! Отговори
До Кирилов преди 2 години
Българската злоба и страхливост е пословична. Не сакам да ми е добре, а на Вуте да му е зле! Как да обяниш това на някой чужденец? Уж 32 години има демокрация, а наскачаха от нафталина стари герои, а от чужбина се върнаха техните деца.
276
14
 
15
 
! Отговори
Кирилов преди 2 години
Какво става в България?Ние Северна Корея ли сме?Защо трите основни телевизии мълчат?Голям страх ги тресе всички?Превърнахме се във военна диктатура.Защо мълчите бе хора?
275
8
 
5
 
! Отговори
Типично по БГ преди 2 години
Хайде на хорото, дето го води Радев и до него наредени ПП, ИТН, ДБ и др. Най-силно тропат и викат "Опа, ха така" тези, които ближеха подметките на Борисов ...Светослав Трайков е ярък пример.
274
6
 
17
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 2 години
ПЛАТИ СИ НАЕМИТЕ Г-Н БЛЪСКОВ.СТИГА ЦИРКАДЖИИСКИ НОМЕРА.НАЕМАТЕЛИТЕ В ЦЯЛ СВЯТ СИ ПЛАЩАТ НАЕМИТЕ МЕСЕЦ ЗА МЕСЕЦ С ПРЕДПЛАТА ШЕСТ МЕСЕЦА , АКО ТОВА НЕ ГО ЗНАЕ, ТО ТОГАВА ГО ПРОЧЕТИ.КАКТО СЕ КАЗВА В ПОГОВОРКИТЕ - БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА.
273
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 2 седмици герберастите реват все една са им го набили с 200 и се въртиии. При герп гражданското неподчинение се третираше с тежки пребивания, да видим сега с тези отворковци какво ще се случи. Аз предлагам същото.
272
2
 
10
 
! Отговори
До Веселинъ 71121368 преди 2 години
Вестникарите са на партийна издръжка от много време. Говорих си с един продавач в кафене - в момента вестници почти не се продават (но списанията все още вървят). Онези оцеляват като се редят за европроекти за отразяване на безсмислени кампании и платени публикации, с които някак да закърпят бюджета. Сайтовете са им под всякаква критика, а повечето народ влиза с адблокери. Да не говорим, че доста късно се качиха на клона и разни като дир.бг и днес.бг вече бяха завзели пазара.
271
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говори се че бъркотията с в.Труд станал когато не са публикували писмото на ЦръцкаЦрачефа, че тя е и тримата, и Борисов и Гешев и Цацаров и само по асансьорите тя била Цвърцаланов. и най важното е че ем е и тримата едновремнно , че неноси никаква полит-финансова-правна отговорност ако тез тримата по отделно което по медицинско психиатрични наличности в битиети на същата никой от 3мата немое да се отдели сиреч осъди както си му е дела, шо Цвръцка е неделима по образование и верност към дедите си
270
4
 
21
 
! Отговори
1 преди 2 години
И кой чете вестник, че и Труд на всичкото отгоре. Смях. Кой им се хваща на простотиите.
269
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще доживеем ли в. Труд да мине в нелегалност?
268
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ем се обърнали ама не били обратни; ем кавал лопнали от мунщука до 9тата му дупка ама не били по минуетите; ем таковата а в джакузито саде девственни корнишони и моркови ги облазват
267
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безплатния обяд свърши,Блъсков.Викай баце да ти спасява ***.Нали му беше сол т...к толкова години.
266
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама моля правото на тоалетната хартия ще се приравнява с правото на ТРУД?
265
3
 
16
 
! Отговори
- преди 2 години
Ще напуснат доброЗорно! Труд да бъде заличен! Това не е вестник а бърсалка!
264
2
 
17
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Някой да знае как вестникарите печелят солидни кинти,щом никой не си купува вестници?
263
4
 
13
 
! Отговори
Инженер преди 2 години
Другарят ви Блъсков се е объркал отдавна. а и не само той разбира се. Приятелят му Бойко борисов също не си плаща данъците и осигуровките. Така я направиха държавата, а пък после се сърдят на новите управляващи. ИБРЯМА да не ми се сърди. Просто се чудя дали да му здравей Ибряме, или добър ден г-н Иво ! Ще е още по-добре, ако го поздравя, но все пак, аз не съм професионален музикант или певец.
262
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, няма кой да снима арестите на Гешев и Борисов
261
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо от село и другите много знайковци,защо сега когато единствен "труд"критикува "новата" власт? Но комунистите си имат разписани правилаот преди 77години.