Алибегов: Зеленият сертификат да отпадне, щом не важи за парламента

В недоумение сме, че е тема за дискусия в Народното събрание, заяви той
Обновена: 10 дек 2021 09:00 | 10 дек 2021 08:58, Ния Христова
174
 
Собственици на заведения у нас настояват "зеления сертификат" да отпадне за консумация на открито, след като няма да се изисква и за работата на депутатите в Народното събрание.
 
"Възстановяването на икономиката в Европа върви през "зелените сертификати", но веднъж се оказва, че в Народното събрание може да се работи спокойно и без сертификат, а там работят 800 души. Доста от малкия и среден бизнес фалираха, а другите сме на ръба на оцеляването именно заради тези "зелени сертификати" и заради общата "кауза" на здравеопазването, която лежи изцяло на плещите на бизнеса", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) - Ричард Алибегов.
 
Ресторантьорите ще настояват "зеления сертификат" да отпадне на мига, когато стане ясно, че той няма да се изисква в Народното събрание.
 
"Настоявахме същото и за държавната администрация, защото Министерството на здравеопазването ни налага ползването на "зелен сертификат", а в същото време служителите на МЗ могат да ходят наляво-надясно без", обясни председателят на БАЗ.
 
Той обясни още, че от туристическия и ресторантьорския бранш са планирали да поискат заедно отпадане на "зелените сертификати" за консумация на открито още преди случилото се в парламента.
 
"Останахме в недоумение, че това въобще е тема за дискусия в Народното събрание. Това е ново и не знаем какво ще предприемем, но се надявам, че политиците ще вземат правилното решение", каза Алибегов. 
 
Според него това въобще не е трябвало да се обсъжда от депутатите на фона на други кризи като здравна, икономическа, енергийна. 
 
"Вече чуваме отново съдебна реформа, смяна на главния прокурор, но тук имаме една един малък и среден бизнес, който е в колапс. Да, има помощ за два месеца спрямо цената на тока, но сега висим във въздуха за декември, януари и февруари. Тази несигурност се отразява изключително зле", посочи Алибегов.
 
"Цените растат всеки ден, от 1 януари не се знае какво ще се случи с цената на битовия ток. Проблемите сега са съвсем другаде и на хората не им е до празници", завърши той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
14
 
! Отговори
Много е про3т преди 2 години
По конституция депутатите имат имунитет, който не трябва да се доказва със сертификат.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съдебен медик се произнася, дали статистиката щеше да изглежда така или ще цъфне цялата лъжа...
15
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За богоизбраните няма сертификат. Иначе в магазина ако влезеш без хвърчащата зелена бележка е ужас. Вирусчето те дебне от засада. Смешковци, затова хората не им вярват на лъжите и измишльотините още от самото начало.
14
4
 
1
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
До АнонименЖените на "цялата маса"ловджии ще останат най-доволни! И твоята също!
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Али бееегай па ти беее.Кой те пита теб беее?!
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам по заведенията да пускат само служителите на заведенията. Както в парламента - без сертификат, но с ограничен достъп. Какво ли мисли Алибегов по въпроса? Омръзна ми с тея евтини номера да излиза. Вирус има и трябват мерки. Да вземе да помисли какви да са, за да работи и ресторанта му, а не как да ги избегне въобще.
11
5
 
23
 
! Отговори
Жан Валжан преди 2 години
Голям автогол си вкараха новите. Сега мазния алибег и гербаджиите гракат основателно. Не са очаквали такъв коледен подарък. И после защо не вървяла ваксинацията, по скоземци имало и прочее. Или промяната като б.б. - сутрин едно, вечер друго. Автогол!
10
2
 
20
 
! Отговори
русенец преди 2 години
Я! Тоя пак изплува, дано поне си е измил косата този път.
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В случая е напълно прав! Сертификата и маските не важат за управляващите. За учениците е осигурена безопасна среда за 168 часа чрез тест струващ на едро от производителят 0.80 ст. и подписването на една декларация за съгласие, че средата е безопасна. Значи същите правила може да се въведат навсякъде, след като според Кацаров и Денков те действат и благодарение на тях са пречупили гръбнака на короната в България.
8
2
 
18
 
! Отговори
селянин преди 2 години
ай наздраве и денеске ке си кръкам дома
7
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако масата ловджии от цяла БГ идат на лов пред парламента,знаете ли колко бързо и маските в магазините ще отпаднат? :)
6
3
 
11
 
! Отговори
михааaaaл преди 2 години
За едни майка, за други мащеха
5
2
 
23
 
! Отговори
лили преди 2 години
Никога в пове4е в кръ4ма. Цените са литнали в космоса !!!
4
2
 
25
 
! Отговори
Зеления чорап преди 2 години
Което е позволено на Зевс не е позволено на бика!
3
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв зелен сертификат... Кога се побъркахте толкова? Било нормално да ходиш и да доказваш, че си здрав според нормите на "новото нормално".... Хора събудете се от дълбокия си сън
2
2
 
41
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Ми прав е Алибегов !!!___Щом за депутките не важи, да отпада този ненужен и дискриминационен документ !!!
1
2
 
48
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
В случая е прав.