Алибегов: Зеленият сертификат да отпадне, щом не важи за парламента

В недоумение сме, че е тема за дискусия в Народното събрание, заяви той
Обновена: 10 дек 2021 09:00 | 10 дек 2021 08:58, Ния Христова
174
 
Собственици на заведения у нас настояват "зеления сертификат" да отпадне за консумация на открито, след като няма да се изисква и за работата на депутатите в Народното събрание.
 
"Възстановяването на икономиката в Европа върви през "зелените сертификати", но веднъж се оказва, че в Народното събрание може да се работи спокойно и без сертификат, а там работят 800 души. Доста от малкия и среден бизнес фалираха, а другите сме на ръба на оцеляването именно заради тези "зелени сертификати" и заради общата "кауза" на здравеопазването, която лежи изцяло на плещите на бизнеса", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) - Ричард Алибегов.
 
Ресторантьорите ще настояват "зеления сертификат" да отпадне на мига, когато стане ясно, че той няма да се изисква в Народното събрание.
 
"Настоявахме същото и за държавната администрация, защото Министерството на здравеопазването ни налага ползването на "зелен сертификат", а в същото време служителите на МЗ могат да ходят наляво-надясно без", обясни председателят на БАЗ.
 
Той обясни още, че от туристическия и ресторантьорския бранш са планирали да поискат заедно отпадане на "зелените сертификати" за консумация на открито още преди случилото се в парламента.
 
"Останахме в недоумение, че това въобще е тема за дискусия в Народното събрание. Това е ново и не знаем какво ще предприемем, но се надявам, че политиците ще вземат правилното решение", каза Алибегов. 
 
Според него това въобще не е трябвало да се обсъжда от депутатите на фона на други кризи като здравна, икономическа, енергийна. 
 
"Вече чуваме отново съдебна реформа, смяна на главния прокурор, но тук имаме една един малък и среден бизнес, който е в колапс. Да, има помощ за два месеца спрямо цената на тока, но сега висим във въздуха за декември, януари и февруари. Тази несигурност се отразява изключително зле", посочи Алибегов.
 
"Цените растат всеки ден, от 1 януари не се знае какво ще се случи с цената на битовия ток. Проблемите сега са съвсем другаде и на хората не им е до празници", завърши той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
15
 
! Отговори
Не разбирам много преди 2 години
Този не ми е от любимите индивиди, но този път е прав, като ще е - да е за всички. Сертификат може да си изнвадиш и за 48 часа с бърз тест, ако не се лъжа. Къв им е проблема, малки са им заплатите?
36
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления сертификат няма нищо общо с коронавируса, нито със здравеопазване като цяло. Това е едва първата от множество мерки, които световния елит ще въвежда прогресивно през идните десетилетия, за да държи стадото изкъсо. Изводът следва от нещо много простичко: могат ли ваксинираните да разнасят вируса - да, това се признава изрично от всички "експерти". Е, тогава сертификатът няма нищо общо с вируса. Затова си сложете 10 000 игли и дайте на рептилите отгоре каквото искат - пари и власт над вас.
35
5
 
8
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
,, План Калерги,,-еврейски замисъл за намаляване броя на хората в света!!!
34
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че в парламента не влизат хиляди хора,за разлика от кръчмите.
33
3
 
17
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Един път и тоя да е прав !!!
32
4
 
15
 
! Отговори
данчо преди 2 години
Зелен сертификат не трябва да има никъде.А иначе Алибегов е *** на герб.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли тоя,беее!Писна ми от него!Рекетьор!
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пада, да пада.
29
7
 
18
 
! Отговори
Бай преди 2 години
Колко хора познавам някои са болни въпреки, че са ваксинирани, други след ваксината са на изкуствено дишане в болници, а трети директно починаха след ваксината, но такива статистики и новини НЯМА. Явно има нещо с ваксините и господата министри се притесняват да се боцнат и за тях си гласуват различни мерки и закони без маски и без сертификати, но всячески се опитват да ни убедят ние да се ваксинираме. Замислете се малко
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибега даже и не е ваксиниран , прави ли си тест сяка седмица като ходи в заведението си ?
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставям ви да онанирате на тема КОВИД. Вие сте безработни, но аз трябва да ходя на работа. Чао.
26
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат е не само вреден, той е опасен. Защото ако аз неваксинираната искам да отида на концерт си правя тест предишния ден и със сигурност влизам здрава. Но онзи със сертификата може да е болен и никой да не знае това, просто човека имал хрема или киха, че нещо му влязло в носа. Сещате се нали? Ваксинираните се разболяват и заразяват, но имат достъп навсякъде, с което разнасят болестта. Или махат сертификата, или правят пълен локдаун на всичко за 1 месец.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е ! Значи се прилага двоен стандарт, за едни може, за други не може :)) Продухват ни главите с пропагандата за вирусчето, обаче за тех зелен сертификат нема :))
24
0
 
7
 
! Отговори
оня от луната преди 2 години
Ричи, вземи се изкъпи, че вече ми се повдига, като те видя. Кога са важали мерки за твойте заведения... ***....
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тава центрификатете не вардът. Ниа си ги купииме ама мойта па са разбуле. Тава а измама.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без ДДС и без сертификати - заведенията на Алибегов ще си останат гадни, с отвратителна кухня и опушени от цигарен дим клиенти.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По време на среща в Министерския съвет на 23 септември.... той заяви, че решението за това е да се разреши на заведенията да работят без ограничения с клиенти, които притежават т.нар. "зелен сертификат"
20
2
 
13
 
! Отговори
Чегърт,чегърт,чегърт преди 2 години
Да се разследва сестрата набучила тиквата, пеевски,оня крадливият кмет дето щял да вдигне заплатите на набучилите си незнайно какви отрови ,явяваща се щатна препаризаторка на герберастите. В обществото витае усещането че им инжектира физиологичен разтвор.
19
2
 
15
 
! Отговори
Май - май... преди 2 години
Уж закона бил за всички, уж продължаваме промяната... А май пак промяната ще е за едни 800 човека...
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ричката защо си мисли, че хората ще напълнят заведенията ако се въведе зелената хартийка за достъп навсякъде.

Спонсорирани публикации