ДПС пита: Къде сме на световната карта на толерантността?

Движението с декларация в Международния ден за правата на човека
55
ДПС пита: Къде сме на световната карта на толерантността?
Снимка: БГНЕС

В Международния ден за правата на човека от ДПС призоваха в декларация от парламентарната трибуна всеки да си направи равносметка къде се намира България на световната карта на цивилизоваността, демократичността и толерантността.

Депутатът Станислав Анастасов прочете декларацията от името на ДПС и отбеляза, че са изминали 73 години, откакто Общото събрание на ООН приема Всеобщата декларация за правата на човека. Той припомни пет кратки, но, по думите му, много важни текста от нея, предаде БТА.

"А именно: чл. 2 Всеки човек има право на всички права и свободи, провъзгласени в тази декларация, без никакви различия, основани на раса, цвят на кожата, пол, език, религия, политически и други възгледи, национален или социален произход, материално, обществено или друго положение; Чл. 5 Никой не трябва да бъде подлаган на изтезания или жестоко нечовешко или унизително третиране или наказание; чл. 9 Никой не трябва бъде подлаган на произволен арест, задържане или изгнание; чл.12 Никой не трябва да бъде подлаган на произволна намеса в личния му живот, семейство, жилището, кореспонденцията, нито на посегателства върху неговата чест и добро име. Всеки човек има право на закрила от закона срещу подобна намеса или посегателства. И накрая чл. 30, който е ключов за тълкуването на цялата декларация, а именно че нищо в тази декларация не може да бъде тълкувано като предоставящо право на дадена държава, група или лице да се занимава с каквато и да е дейност или да извършва действия, насочени към унищожаване на правата и свободите, провъзгласени в нея", посочи Станислав Анастасов.

"Ние от ДПС днес, 73 години след приемането на тази декларация и 31 години след идването на демокрацията в България, призоваваме всеки един от нас да си направи равносметка къде сме на световната карта на цивилизоваността, демократичността и толерантността", заяви депутатът от Движението за права и свободи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
9
 
! Отговори
dodger преди 2 години
след като ги търпим тия, би трябвало да сме на 1-во място
21
2
 
7
 
! Отговори
аа преди 2 години
Сетиха се след 30 г. , ама га ядохте и пихте не говорихте "нищо" за права и свободи, толерантност, правата на малцинствата ....
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толерантност? виж църквата в Батак.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както казало бебето на щъркела "Ако ме пуснеш в България,ще ти оскубя перцата"
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като ДПС има възможността така нагло да пита, значи сме прекалено напред с толерантността и има смисъл да се върнем малко назад.
17
2
 
15
 
! Отговори
Май - май... преди 2 години
Това е риторичен въпрос, надявам се. Нека не забравяме, че само преди няколко дни имаше избори за президент, на които един от кандидатите беше етнически турчин, издигнат от етническа партия, която агитираше на турски език както в България, така и в Турция и последици до ден днешен няма... Така че това само по себе си отговаря на въпроса на ДПС.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вбесявам се, когато турска ОПГ почне да се прави на девствена ...
15
10
 
4
 
! Отговори
ЧЕРЕПИТЕ СА ПАК ТУК преди 2 години
БГ СМЕ НАЙ ТОЛЕРАНТНИЯТ НАРОД- ЮЛИ 2013Г СЪДЪТ ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ОСЪДИ БГ ЗА СМЪРТТА НА 15 ДЕЦА ПОЧИНАЛИ ОТ ГЛАД И СТУД В СОЦИАЛЕН ДОМ В ДЖУРКОВО ПРЕЗ 1997Г ВИДЕНОВАТА ЗИМА ТОГАВА ЧЕРВЕНАТА ХУНТА ФАЛИРА 15 БАНКИ, ОБРАХА ГИ ЧРЕЗ РАЗДАВАНЕ НА ХОРА НА ДС НЕОБЕЗПЕЧЕНИ ЗАЕМИ, КОИТО НИКОГА НЕ ВЪРНАХА И ТАКА СИ РОДИХА ЧЕРЕПИТЕ- ТА ТЕ ОПРЕДЕЛИХА ПО 0.59ЛВ НА МЕСЕЦ НА ДЕТЕ ЗА ХРАНА И ОТОПЛЕНИЕ, СЕГА ОТНОВО МИН НА ИКОНОМИКАТА ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ БСП А МОЖЕ БИ ОТ Р ГЕЧЕВ- ЕТО ВИНАГИ ГИ ИЗБИРАМЕ.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алооооооооооо ДПС, колко от населението на Турция е християнско? Колко от това население има български имена?Ша ми говорите за толерантност и права. Какви права нямат мюсюлманите в България.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По пет на нож
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС са ОПГ !!!Сокола, Шиши, Данчо-ментата, оня с майка Турция и вся осталная *** трябва да бъдат тикнати в затвора. Тези разсипаха България.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Турчин Вяра Нямай! Турчин Вяра Няма!
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една единствена партия отправя открити заплахи за етническия мир, явно прокламираща, че ако не и се позволи да прави каквото си иска, тя ще насъска различните етноси един срещу друг в гражданска война. Другите я толерираме. Явно сме напред в класацията, защото в по "нетолерантна" държава представителите на подобна партия биха били *** по дърветата, като предатели.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИТЕ СМЕ НАЙ ТОЛЕРАНТНИЯТ НАРОД- ВСИЧКИ НИЕ НАБЛЮДАВАМЕ ВЕЛИКИТЕ ДЕЛА НА ОТКЛОНИЛИТЕ СЕ ОТ КЛИНИКАТА НА ДР ГЪЛЪБОВА МИНИСТРИ. ДНЕС ЕДИН ЧОВЕК СЪС СТРАНЕН И УЖАСЯВАЩ СМЯХ СЕ НАПРАВИ НА СМЕЛ И ЗАНЕСЕ ЕДНА МОЛБА И О ЧУДО ОСТАВИ Я НА ПОРТИЕРА. ВЛЕЗТЕ НА САЙТА НА МИН НА КУЛТУРАТА И ПРОЧЕТЕТЕ ТАЯ ТРОГАТЕЛНА МОЛБА- АЗ ПЛАКАХ.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В челото щом търпим атиконституционна партия ДПС
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Buena pregunta (dobar vapros)!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бих казал че сме на първо място по толерантност щом тези ги толерираме толкова години...
5
1
 
21
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Ние сме очевидно доста толерантен народ, след като партия, п.искаща удобно за етническия мир е ограбиха всичко - земя, вода, язовири. След като е възможно почетния и председател да има 35567 сарая и да загражда достъпа до тях. След като търпим доказан престъпник като Шишо на първия ред в НС. След като... ще участва, чрез дъщерна партия ( отсам- оттам) отново в управлението. Доста толерантно , наистина
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези неща - Чл. 5 Никой не трябва да бъде подлаган на изтезания или жестоко нечовешко или унизително третиране или наказание; чл. 9 Никой не трябва бъде подлаган на произволен арест - Защо не ги питаха миналата година, когато МВР риташе и арестува протестиращи против хунтата герб-дпс???
3
3
 
24
 
! Отговори
Отговарям преди 2 години
Преди Турция, вашата родина.