Сигнал: Улиците в квартала са декор от филм за бомбардировките над София

В Helpbook получихме цветист сигнал за мръсотията в столичен квартал
11 дек 2021 22:00, Анисия Иванова
88

Снимка: Helpbook

Петъчно избрахме да ви споделим цветист сигнал, който бе изпратен до институциите чрез платформата на Helpbook.info:

"Уважаеми и не чак толкова уважаеми дами и господа Столична община,
Уважаеми и не чак толкова уважаеми дами и господа от Столичен инспектора,
Уважаеми и не чак толкова уважаеми дами и господа от Столичен общински съвет,
Обръщам се към всички Вас - благодетели на оцеляващите на територията на тази клета община, за да ви благодаря!

Искрено се радвам, че не се разболяхме през годините от чума, малария и всякакви други болести предизвикани от безграничната мръсотия по улиците и пренасяни от така грижливо разсипани отпадъци около гюмовете (няма как да нареча това НЕЩО "контейнер" ). Разбира се, за този общ имунитет трябва да благодаря на всички вас, избрали сметоизвоващите фирми и контролиращи дейността им (в момента плача от умиление, че има там някъде някой, който да го е грижа за нас – ОБИКНОВЕНИТЕ хорица). Искам да споделя с вас радостта си и от факта, че улиците в квартала ни приличат на страхотен кинодекор от игрален филм за бомбардировките над София! Нямаше как иначе, ние ОБИКНОВЕНИТЕ хора (не напразно не споменавам думата "граждани" защото ние май не живеем в град) да се докоснем до този исторически момент и да се почувстваме в далечните следвоенновременни години. Искам да изкажа огромната си радост от новината за разширяването на т.нар. СИНЯ и ЗЕЛЕНА зона!

Страхотно е че имаме възможността всички ние да субсидираме арогантните чичковци от градска мобилност, като същевременно няма къде да паркираме, тъй като най-вероятно паричките от всичките СМС-и, талони, скобички на колите ни са използвани за строежи, но не на паркинги (нямаме никаква идея къде отиват всички средства, но явно не и за облагородяване на средата НИ). Моля ви, не променяйте нищо и все така ни карайте да се чувстваме като в лагер за оцеляване! Нека все така да се чувстваме като хора от третия свят (а защо не и от четвъртия). Благодаря Ви за усилията да не виждаме тротоари, паркове и градинки (каква мръсна дума само, а?!?). Хубаво е, че няма къде да мине човек от прокопани и пропадащи улици, разсипани гюмове, паркирани коли, строежи и т.н.

Знам, че няма да обърне никой никакво внимание на това ми писание и няма да бъдат предприети никакви действия, щото, както е казал мъдрецът "Кучетата си лаят, ама кервана си върви", но все пак е удовлетворение да си го кажа!!! Изпращам и някакви снимки за цвят (сив и мрачен)", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: мръсотияСофияHelpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
2
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Това на снимката сте си го направили вие от квартала. Никой не е дошъл от друг квартал да си носи *** и да изхвърля. Направете си трудов ден и си оправете направеното от Вас.
64
0
 
2
 
! Отговори
Ми преди 2 години
Няма *** - това са вторични суровини който разделно да се рециклирани.
63
2
 
13
 
! Отговори
Хан Котраг преди 2 години
Горите,селата,градовете са пълни с отпадъци.Българите нищо не ценят,гледат само да ядат,пият и крадат.
62
0
 
8
 
! Отговори
от Варна преди 2 години
при нас , кварталните алкохоляги домъкнаха столове, маса , едно канапе и дори двоен диван - струпаха ги до детската площадка и лятото до малките часове стоят и поркат. Обаждаш се на полицията и нищо не могат да им направят , защото или работят без договор или живеят от пенсиите на родителите си (или и двете )
61
1
 
9
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Защо не погледнете в какво състояние се намира само един месец след ремонт някой парк?Ние Българите трябва да се научим на европейско поведение и тогава ще живеем в европейска столица. В квартала който живея детската площадка се руши след всеки ремонт. Елементи от съоръженията са разпръснати по целия парк. В междублоковите пространства се строят самоволно барбекюта, гаражни клетки и други грозни обекти, правят се зеленчукови градини. Това е квартал близо до бившия МК Кремиковци.
60
3
 
11
 
! Отговори
we преди 2 години
Първо вижте в прованса какво е и тогава говорете за София. Защо отидохте от село в София?
59
5
 
3
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНА преди 2 години
БРЕЙ, МИ ТОВА СЪВСЕМ КАТО В НЮ ЙОРК
58
3
 
5
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
До Веселинъ 7112136860не се излагай с невежество всички стари фамилии носят началото си от преди 1878 г произлизат от прякори на турски език.Смяната на фамилията е свързана с промна намного важни документи -лчни карти , нотариални актове , удостоверения за наследство и пр. поради което не се прави от хората. Колото да кметицата на София имала е някакъв прадядо който се е занимавал с вълна , памук и пр. от което идва фандък-снопче влакна.
57
1
 
5
 
! Отговори
остап бендер преди 2 години
спасяването на давещите се е дело на намите давещи се като не чистят не плащаш такса смет като не оправят пътищата не плашщаш данък сгради и данък на автомобила.
56
1
 
4
 
! Отговори
Все пак преди 2 години
Последната ми дума е ли ла ви те.И това ли се цензурира???
55
2
 
7
 
! Отговори
Все пак преди 2 години
Защото се набляга, че това било в София, може да се загледате в задната рег.табелка на автомобила до контейнера- прилича ми да е ямболски. Всякакви хора има и в София, и в провинцията, а за мрънкача от писанието да кажа, че едрите отпадъци се оставят до контейнерите и СО има публикуван график на коя дата те се вземат. Аз съм оставял такива вещи, но и съм си намирал неща, които ми вършат работа и ги взимам. Но не разхвърлям, както съм виждал да го правят ***.
54
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми София, ко да си приказваме повече :)) Нямам негативни чувства към софетата, обаче това е най-зле построен и разхвърлян град в БГ, там да живееш ти требват железни нерви :)))
53
0
 
9
 
! Отговори
хххххх преди 2 години
Това не се отнася за София!Едно към едно е за Добрич!Като добавим и разровения център ,там вече трудно се намира здраво място за минаване!Няма нужда да пращам снимки.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно, другата седмица ще завали сняг и подобни проблеми ще са минало
51
9
 
10
 
! Отговори
Обичам Фъндъкова преди 2 години
Сачева ми е слабост и единствено гласът на пискливата Деси Атанасова(скумрията) е като морска сирена.
50
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разкарайте паветата от булевардите!
49
2
 
10
 
! Отговори
Reo преди 2 години
Че тези снимки са си направо лустро в сравнвние със свинарника който е моя град :)
48
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла София е дупка до дупка,най изостаналата столица в Европа!!
47
4
 
20
 
! Отговори
Ама чакайте малко преди 2 години
то да е само в София така! Хора, цялата страна е като след бомбандировка! Помийна яма! Гнус ме е, че се събуждам на тази територия! Срамно е да казваш от къде си! Повръщами се от тази страна!
46
6
 
11
 
! Отговори
имдианец от СФ преди 2 години
Фандъка си знае работата -парички.паричкииипо веригата