Пандемията доведе до ръст на застраховките "Живот"

"Животозастраховката е много евтина. Тя е в пъти по-евтина от автомобилната застраховка", обясни Веселин Ангелов
13 дек 2021 09:43, Ния Христова
12

 

 
Значителен ръст на застраховката "Живот" заради пандемията. От Асоциацията на българските застрахователи стартират информационна кампания. 
 
"Наблюдава се наистина значително нарастване на интереса. Това е най-вече при инвестиционните застраховки "Живот". Там ръстът е повече от двоен - 140% е ръстът при тях. При стандартните застраховки за живота също се наблюдава тенденция на нарастване. Някъде около 40% са се вдигнали. Може би, това до голяма степен е продиктувано от Ковид кризата", заяви Веселин Ангелов, член на УС на Асоциация на българските застрахователи, в ефира на Bulgaria ON AIR
 
"В момента се намираме в доста интересна ситуация. От една страна банките не предлагат добра доходност по стандартните спестовни инструменти, от друга страна имаме пандемията от Ковид-19. Това кара хората да се замислят. Важното е, че хората се ориентират и се учат от грешките, които са допускали преди това", каза Ангелов.
 
Той обърна внимание, че хората са започнали да се интересуват по-активно от застраховане. 
 
"В момента сме в такава кампания от Асоциация на българските застрахователи. Тя е съвместна с всички застрахователни дружества. Направи се едно доста сериозно маркетингово проучване във всички компании къде са причините за по-ниския интерес. Това е един от началните етапи за подсилване на интереса", поясни Ангелов. 
 
Според него ползите от стандартната застраховка живот ползите са много - при настъпване на някакво събитие, свързано с живота и здравето на един човек, тя ни защитава. 
 
"Животозастраховката е много евтина. Тя е в пъти по-евтина от автомобилната застраховка. На една доста по-ниска цена, ние можем да си покрием един много по-висок риск. Застраховката живот е част от продуктите, за които може да се ползват данъчни облекчения", разясни застрахователят. 
 
Той изтъкна, че се очаква ръстът на застраховките живот ще продължи и през следващата година. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е луд да се застрахова? Ако и ГО не беше задължителна и там немаше да има нищо. Застрахователите масово не плащат щетите. Застраховах къщата, снегът плъзна керемидите застрохователят даже не дойде и нищо не плати.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо любопитно: застраховка "Живот не покрива увреждания вследствие на странични ефекти от ваксинация срещу ковид. Потърсете в гугъл, ако не вярвате. Ето текст от застрахователна полица на произволен застраховател: Раздел III. Изключени от застрахователното покритие рискове - Участие на застрахованото лице в дейности или мероприятия с експериментална, клинично-изследователска цел. Честито на печелившите.
8
0
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Когато се допре до плащане на обезщетение при смърт винаги излиза, че починалият не е декларирал някакво заболяване, което е имал и застрахователят отказва плащане с мотив, че укритото заболяване е в причинно-следствена връзка със смъртта. Мошеници са големи всички. Без съд и една стотинка не може да се вземе от тези.
7
0
 
4
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Нормално е хората да се притесняват за своя живот с тези фалшиви джендърски ваксини които ги задължават да си ги слагат!
6
0
 
1
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Пандемията ли или условията на банките за отпускане на кредит? Ако приложим основният принцип на посткапиталистическата икономика /не е ли задължително, няма бизнес/, би трябвало да си отговорим, че е второто.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3, парите ще ти ги вземат. Но когато се стигне до плащане от тяхна страна не е много сигурно :) вероятно и ваксината ще вземат предвид според това как им изнася!
4
0
 
6
 
! Отговори
Оня преди 2 години
Само дето не изплащате и 1 лев алчни г*а*д*о*в*е такива!
3
0
 
10
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 години
Застраховките живот в България са много скъпи! Изплащат мижави пари, ако изобщо стигнете до този момент. Често си измислят условия и въртят за да не получите нищо :) Много внимавайте с тези измамници!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ке живее с орлите...
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Hah - Българин и застраховка ...

Спонсорирани публикации