Петков: Със сигурност ще има ток, въпросът е да е на най-добрата цена

Премиерът заяви, че в края на март сигурно ще има ревизия на цените
Обновена: 17 дек 2021 14:38 | 17 дек 2021 14:38, Веселина Йорданова
334
Петков: Със сигурност ще има ток, въпросът е да е на най-добрата цена
Снимка: БГНЕС

Мораториумът върху електроенергията, топлинната енергия и ВиК услугите дава възможност на правителството да влезе и за три месеца да направи пълен анализ. Това заяви премиерът Кирил Петков пред българските журналисти в Брюксел след срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата
Аз още не знам например какво се случва с азерския газ, защо той не е в калкулацията на цените на парното, това трябва да разберем. Най-лесно винаги е било - дайте домакинствата да плащат, каза премиерът и допълни, че е необходим анализ.

В края на март със сигурно ще има ревизия на цените, но не можем без анализ само, защото така някой е препоръчал софиянци да плащат с 30% повече за парно, цяла България с 11% повече, добави Петков. Той видя политически умисъл предложението за увеличение на цените от страна на КЕВР, след като новият кабинет встъпи в длъжност.

Не може денят, в който се заклехме, да бъде денят за вдигане на цените. Това ми изглежда като политическо движение, което не е конструктивно за българските домакинства, коментира Петков. Той изрази надежда да се намерят спестявания, ако има увеличение да не е в този размер.

Той бе категоричен, че риск от режим на тока няма да има. Със сигурност хората ще имат ток, въпросът е да бъде на най-добрата цена, предложена на българския потребител, посочи Петков.

Петков каза, че ЕК възлага на нас много големи надежди да свършим бързо работата по Плана за възстановяване и развитие. Нашата задача да премахнем корупцията в България, която е една от големите спирки за плана, е по-амбициозна отколкото дори те биха се надявали. Както казахме, Планът за възстановяване е 10% и ние трябва да спрем корупцията не само за тези 10%, а за целите 100%. Мисля, че Урсула фон дер Лайн хареса твърдата ни позиция, насърчи ни, заяви премиерът.

Той съобщи, че правителството ще внесе плана отново и добави, че ще се направят поправки относно енергийната система.

Петков посочи и че ваксинирането трябва да е бързо, защото следващата вълна може да е още средата на януари. Искам да отворя диалог и с хората, които са антиваксъри, да сложим от другата страна специалисти, да разберем наистина какво ги спира, обясни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Тя Урсула е много силна в насърчаването и измъкване на пари
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ток има, но изнесат евтиния от КОЗЛОДУЙ, А НА НАС СКЪПИЯ,ТАКА ИЗНОСИТЕЛИ ПЕЧЕЛЯТ МНОГО!ВСИЧКИ ОТ БСП ИМАТ ВЕИ , КАДИЕВ ТЪРГОВЕЦ,ЕЛЕНКО БОЖКОВ С КИРО ДОБРЕВ ЕНЕРГЕТИЦИ
36
0
 
12
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Това вече е страхотно новина от ухилените момчета. Ще имаме ток. Ура, другари. Е, някои села са вече на режим, но светлото бъдеще предстои.
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда се че на руска газ не може да се разчита, през 5 години спират газта зимата. Единственния изход е два нови реактора може и в Силистра да са.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Път-ник.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега ни лъгаха колко много неща мислят да направят, сега ще ни лъжат как са започнали да работят по въпроса, накрая ще ревнат - ГЕРБ са виновни. Ами не са ГЕРБ, царя който същите хора го докараха затвори блоковете на АЕЦ, та да им се харесаме за ЕС.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сигурност ще има ток и то на много добра цена, но за борсовите спекуланти, които после ще го продават на всички нас с печалба от 500 % !
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия цена за месец за парно , ток и вода за 4ри членно семейство - тотал 150евро !А тук уж тока бил най-евтин в цяла Европа ! - за храната да не говорим , в пъти по-евтина.
30
3
 
2
 
! Отговори
Кире преди 2 години
Без нова атомна мощност сме за никаде
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Романтици го избраха,СЕГА ВСИЧКИ НА СВЕЩИ ЩЕ ВЕЧЕРЯМЕ,АКО ИМА КАКВО
28
1
 
1
 
! Отговори
глас от тъдява преди 2 години
В Испания либералните цени на едро бележат нов рекорд, оня ден 287? за мегават , вчера 300 евро , миналата година по това време 40 до 70 кинта.
27
4
 
3
 
! Отговори
Определено преди 2 години
За 8 години строеж на два нови атомни блока ще се развие невиждана по мащаб индустрия в България. Ще се обучат много млади хора и ще развием нови технологии.
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, набии си 3 вакси в трапчинките, ние не щем, не обещавай глулости на *** от наше име!
25
4
 
16
 
! Отговори
К преди 2 години
Какво ни спира да се ваксинираме ли? Правото на неприкосновеност на нашите тела и правото на отказ от медицински интервенции. Кириле, прочети първо Конституцията преди да се кълнеш в нея! Няма основание за ограничаване на основните ни човешки права, защото експеримвнталният препарат е средство за индивидуална защита и не спира разпространението! Не се правете на ощипани - много добре го знаете и извършвате съзнателно национално предателство в момента! Ще бъдете съдени от Народен съд!
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има няколко баби в управлението на Европа, които държат ключа към печатницата на евра. За последните 2 години се съдраха да печатат. Направиха "свободен" пазар на ел енергия където с напечатаните пари да могат да изкупуват договори за будещи производства на мощности. Колко е свободен след като един работи за пари, а друг ги печата от нищото не знам, но е инструмент които им позволява да манипулират и контролират цената на енергията за бизнеса и сега и домакинствата. Трабва "пазарът" да се изрине
23
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 2 години
Това с пълния анализ, с пълните ревизии и празните обещания ми е познато отнякъде.Нулевата корупция е нещо ново. Бате даже не ни го обещаваше, нищо че първия мандат всяка сутрин телевизиите започваха с по един изтъркалян на земята кмет с белезници. Даже и Човека Глас - Красимир Аврамов го отнесе. Кирчоооо кирчо ... кирчо- Уди Кълвача кога ще го дават.
22
3
 
24
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
Със сигурност ще има ток. Това е коментар на Премиер. Плаче ми се
21
5
 
2
 
! Отговори
Тероризъм от Перник преди 2 години
Президента моля да сподели за продажбата на Български роби на ЦРУ за сателитно дистанционно проследяване и гаври! Има информация за човек от Перник, който търгува с хора - купува си роби!
20
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство има не повече от 5-6 месеца.. Много глупости за много кратко време
19
4
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами ако няма ток ще си направим огнища в жилищата за да се отопляваме и ще си светим с лоени свещи, както са правили дедите ни ... Странно е че след обещанията на Кирчо за Светло бъдеще, той изобщо поставя под въпрос наличието на тока в нашия бит, явно крайностите в които се лута въображението му нямат граници ... !!!