Поток от българи към Турция, разкриха нови гишета на "Капъкуле"

2500 хотелски легла в Одрин са резервирани от сънародници
20 дек 2021 09:57, Анисия Иванова
35
Поток от българи към Турция, разкриха нови гишета на "Капъкуле"
Снимка: БГНЕС

Турция разкри нови гишета на граничния пункт „Капъкуле“ заради засиления трафик от България. Общият брой на гишетата за влизащите от България в момента е 1.

На границата бяха изпратени нови служители. Преди новогодишните празници потокът от хора от България не стихва.

Това каза представителят за Одрин на Сдружението на турските хотелиери, цитиран от местните медии, съобщава БНР. В Одрин имаме общо 2500 хотелски легла, в момента всички те са резервирани от българите, каза още Гьокхан Балта.

Още по темата

Турската национална валута достигна поредното си рекордно ниско ниво, като поевтиня спрямо долара до 17,04 лири за щатска единица, показват данните от онлайн борсата.

В същото време турската валута се обезцени два пъти от началото на годината, което е един от най-големите спадове в стойността на националната валута през последните години. През януари доларът се търгуваше за около 7,3 лири. Миналия петък лирата се търгуваше за 16,41 за единица американска валута.

Друг спад на лирата е свързан с изявлението на турския президент Тайип Ердоган, направено в неделя, че турските власти не възнамеряват да повишават лихвения процент.

Миналата седмица централната банка на Турция отново понижи един от основните си лихвени проценти като мярка за стабилизиране на лирата и инфлацията. Лихвеният процент на седмичните репо аукциони (краткосрочни заеми на ценни книжа) беше намален от 15% на 14%. Президентът Тайип Ердоган активно се застъпва за намаляването на лихвените проценти, като ги смята за "беда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, чак българи... По-скоро български граждани. От маалата.
22
4
 
7
 
! Отговори
12 преди 2 години
Айде на шербета!
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификат на е се изисква за да влезете в Турция, само тест.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По турските медии дават, че българи се скъсват да наемат квартири в Одрин. Също се купуват и къщи. Изискванията на българите са къща на два етажа с двор. Гърците пък купували по няколко апартамента с цел отдаване под наем.
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няккой да каже, освене сертификат изисква ли се и тест за влизане в Турция респективно прибиране в България?
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До минаващ оттук 18. В моя случай си вършат. Двама човека сме внесли покупки за малко над 1000лева, т.е. 500евро- по 260евро на човек.
17
4
 
1
 
! Отговори
минаващ оттук преди 2 години
16-ка:Явно митничарите не си вършат работата :)
16
2
 
5
 
! Отговори
Увеличили гишетата преди 2 години
И станали 1.
15
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13Аз съм от Варна, като отидохме в хотела в Одрин, от 6 коли на паркинга - 4 бяха от Варна. 1200 лева ми коства ходенето - 2 нощувки в хотел + пътни + покупки (на стойност в БГ над 2000лв)+ хранене(на корем). Дали си е струвало ходенето???
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мног евтино,много евтино.Но накрая като теглиш чертата се оказва че сметката е без кръчмар.
13
3
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
хихи веднага си личи колко са ви знанията. То и на децата е ясно че сме с борд. Обаче на вас не ви е ясно, че ако излезнем от Ес и ще станат следните неща в порядък. Първо веднага ще ни се срине кредитният рейтинг, щото несме Англия, второ веднага ще се вдигнат лихвите по кредитите ни и по външният дълг, трето като не слушаме силните ще ни бутнат и борда, той не е вечен. И тия като тебе пак ще бачкат за 3 Долара и ще философстват как някои им е виновен. Умните не ги мисли активите им са в сигурн
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе луда работа. За тези дето живеят до границата,добре. На тях им е изгодно, ама да се грабна от Варна до Одрин и да пазаря. Какво толкова ще купя, че да си заслужава времето и разходите?
11
5
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
Да внимава стадото някой наци овчар да не го поведе към Евразия...
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
do 10 бг във валутен борд ако нетие извесно и да излизе от ес нищо няма да се промени,капиш троляяк
9
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е един много добър урок. Да видят наще за какво ни е еврото. Щото евро и долар искат на всякъде по света. Турция не е слаба икономика, но се найграха сами. Тия нашенци да видят нагледно какво ще стане и у нас ако излезнем от ЕУ и Нато и се присъединим както искат към евразиския съюз. Паричките ще ни станат хартиики, като рублата и турската лира. Та да си влизаме в еврозоната и да не философстваме много.
8
19
 
6
 
! Отговори
анимационен герой преди 2 години
До Анонимен 7Много ли си горд, че се възползваш от галопиращата инфлация в Турция, ще те видя и теб като евраците ти станат просто хартийки, де ще ходиш да пазаруваш. И какво си ги писал тия левчета, като турците прибират само евро и американски долари. С това левче нали ти е ясно, че никой нищо няма да ти продаде в Турция.
7
16
 
4
 
! Отговори
аванта преди 2 години
До Анонимен 7Турци сте до последния българин.
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Събота се върнах от Одрин.Цени -кашкавали,сирена -по 6/7 лева килограм,маслини 4 лв/всички видове /зехтини до 7 лв килото есктра върджин,на тенекия по 6лв./,баклава 4 лв килограм,лукс качестовто е по 10 лв,/,печени пилета цели /грил-4 лв бройката,дюнери по 1,50-2 лв броя,Ариел прах течен Мигрос-5 лева /0,20ст. на пране /,ядки /кашу,бадеми,шам фъстък 15,00 лв.килото/.Всички пазари и магазини са пълни с българи,коли,автобуси ,лудница е но си струва .
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо. И при нас беше същото - идваха инвеститори заради евтина работна ръка, но явно видяха, че не е качествена и спряха. Явно турската продукция е по-качествена от българския матрял.
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и евтино гориво , лев и трийсет литъра .