Бързи и смели: Откраднаха джипа на Плевнелиев от паркинг на мол

Оттам само за месец са отмъкнати още 3 автомобила
Обновена: 21 дек 2021 09:38 | 21 дек 2021 09:35, Елка Василева
591
Бързи и смели: Откраднаха джипа на Плевнелиев от паркинг на мол

Джипът на президента Росен Плевнелиев е бил откраднат в събота, посред бял ден, на паркинга на столичен мол, намиращ се на Околовръстното. Автомобилът е бил шофиран от съпругата му Десислава Банова.

Да откраднеш кола на президент се изисква не само бързина, но и смелост на автоджамбазите.

Банова се усъмнила, че нещо се случва, когато още на входа на мола мъж с раница започнал да се блъска агресивно в нея.

Когато се затичала към колата си, видяла как тя тръгва в неизвестна посока.

Оказва се, че това не е частен случай – от паркинга на същия търговски център само за месец са отмъкнати още 3 автомобила.

Още по темата

„В събота около 16 часа паркирах на ниво -1. Повъртях се, защото не успях да открия паркомясто. Имам опция на автомобила да се заключва автоматично, след като сляза от него. Уверих се, чух сигнала, че автомобилът е заключен. Обаче разговарях по телефона и наближавайки плъзгащата се врата, до мен доста арогантно се бутна един мъж с огромна раница на гърба. Може би щях да реагирам по-бързо, защото бях чула за подобна схема. Усъмних се, защото, влизайки в мола вече не виждах въпросния мъж”, сподели Банова пред Нова тв.

Тя тръгва към автомобила си, когато вижда, че мъжът се насочва към колата й.  Следващото, което Банова вижда, е колата, която се отдалечава от паркинга, шофирана от друг човек.

„Доколкото разбирам, бутайки се в мен, той се опитва да прихване сигнала на ключа с устройство, което е в раницата. Друго лице, което стои до колата, влиза безпроблемно и тръгва. Още на първата минута уведомих тел. 112 за кражбата”, добави съпругата на Росен Плевнелиев.

Кражбата е заснета от охранителните камери, които са разположени в паркинга. Крадците са толкова опитни и разполагат с висококачествена техника, че за минути успяват да заглушат сигнала от GPS системата за проследяване на автомобила.

Последната точка, на която Банова е видяла колата си, е на Околовръстното, близо до Горубляне.  Оказва се, че този търговски център е доста предпочитан от крадците, тъй като бариерите на паркинга са винаги вдигнати, а оттам се озовават на Околовръстното, където няма светофари и скоростта е висока.

„Пълният абсурд е, че това се случва за четвърти път, абсолютно безнаказано и най-вероятно от една и съща престъпна група”, смята Банова.

От МВР и прокуратурата казаха, че тече разследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прибират клонингите ...
408
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Горанов нали каза, че се бил върнал и взел втомобил на "приятел" след като му конфискували крадената кола на сръбската граница? :D
407
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива коли са застраховани, моля не се обаждайте за коли на които дори застраховката не може да поемете ама иначе много знаете, вижете докъде ви докараха - крадат коли с кейелс на поразия и никой не си мърда пръста, но иначе прокурора е виновен за всичко.
406
3
 
11
 
! Отговори
!?!? преди 2 години
"Магарето" на оня от Банкя - дет го чукаше по челото ...продавача на хороскопи..спящата красавица от немските магистрали..-То противозаконото отнемане на мпс се случва ежедневно - и на много хора - та къде е топлата вода в случая..Поредната "кифла - съпруга" се разходила до Мола да изхарчи някой лев от джобните и да се покаже на "колежките си"..се прибрала с такси ..Да звъне на Влади -Горанов да я изчака на Калотина..и да мине през Банкя- за всеки случай..
405
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази мама, вече много одъртя. Чак и джуфка си опасала около шията да скрие бръчките. Плевньо, време е за ново маце, ако ти вържи на тъпотията.
404
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ни занимавате с този празен и глупав челяк и неговата също толкова празна и глупава блондинка ? Нито искаме да чуваме за него, нито искаме да чуваме хленченето му, нито нищо ! :)))
403
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква, каква радост, че откраднали на Плевнелиев джипа.... Тоя народ съвсем оскотя.
402
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да откраднеш кола на президент се изисква не само бързина, но и смелост на автоджамбазите.">>>>>>На бивш президент, понастоящем г-н Никой.
401
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
444 коментар се отнася за 443-нещо става разместване. Що ли?
400
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Аз не съм го откраднала
399
3
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Да бяха откраднали noмака Плевнелиев,щеше да е по-добре,ама такъв некачествен предмет не може да бъде продаден и на битака. Има още един noмак евреин,който лично познавам и е със същите характерни черти на лицето-Желев(катедра Нов Завет в Богословски факултет в СУ). Беше ми преподавател . Отвратителен прогръцки преподавател.
398
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буожиии, каква трагедия. Е, ще си купи нов. Тоя се осигури доживот и ще си купи 10 джипа с джобните, че и на синоптичката, че купи.
397
3
 
3
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Рашкоф къде си маскара да гониш!
396
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 456Роско и бизнесмен ? :)) Добре че беше Боко да го издигне, щото тоз е празен отвътре, нема собствено мнение :))
395
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 456- не знам тираджия милионер, особено ако проституира под мостовете във Германия.
394
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си взимайте кола с кейлес ако има възможност.
393
3
 
13
 
! Отговори
Мдаааа преди 2 години
Явно на ВлаТко (Горанов) му е нужен нов Жип... оригинален!!
392
16
 
10
 
! Отговори
. преди 2 години
Роско беше изключителен бизнесмен,направи милиони в Германия,направи и в България и после мина в политиката.Един-единствен.Всички останали влизат в политиката за да направят пари.Който има акъл,да си направи сметката,кое е по-полезно за обществото.Та пука му на Плевнелиев за джипа-да му мислят застрахователите.Колкото и да му завиждате и да го мразите,Роско има пари всеки месец да си купува такъв джип.
391
4
 
8
 
! Отговори
Язък преди 2 години
Синоптикчина не можа да се порадва на автомобилчето... Бившият премиер буци влиза в бившата си роля на конекрадец(крадец ва автомобили)... А и да каже колко лошо става без него...
390
6
 
11
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
Нещо става с кадрите на ГЕРБ! Преди 4 дни клонирали джипа на Горанов, вчера на Плевналиев! А бе, защо така става с тези честни хорица?