24-годишен мъж получи инфаркт, втори за 2 години

Причината за първия удар бил стрес около изпит
22 дек 2021 17:00, Елка Василева
48
24-годишен мъж получи инфаркт, втори за 2 години
Снимка: архив, БГНЕС

Млад мъж – на 24 години, с диагноза миокарден инфаркт, е приет за лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, пише вестник „Борба“.

Той е хоспитализиран в понеделник. Случаят му шокирал медиците, тъй като сърдечен удар обикновено получават хора над 40 години.

Най-фрапиращото обаче е това, че същият човек вече веднъж е преживявал инфаркт и тогава е станал най-младият жител на региона, изпаднал в животозастрашаващото кардиологично състояние.

Пациентът е от община Полски Тръмбеш. През 2019 г. той за първи път се е преборил за живота си, след като е било установено, че е получил сърдечен удар.

Диагнозата тогава е била поставена 3 дни по-късно, тъй като лекарите, при които ходил на прегледи, категорично изключвали възможности да става дума за инфаркт поради това, че е само на 21 години.

В крайна сметка специалистите от частната кардиологична болница в старата столица констатирали, че се касае за животозастрашаващото състояние и го приели за лечение.

Причината за инфаркта тогава е бил стрес около предстоящ студентски изпит. За да потуши напрежението, младежът изпил доста кафета и изпушил много цигари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано се оправи момчето. Ще трябва да спре кафетата, цигарите, енергийните напитки, мазното, сладкото, може би и да отслабне (ако е с наднормено тегло). Мента, глог и валериана и никакъв стрес! Пожелавам му дълъг живот и да живее разумно! Явно сърцето му е слабото място и трябва пазене!
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40,на антиваксера никога не му е тъмноА на теб трябва да ти светне,че подобни статии манипулират.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извода е смао един за да губиш и ти по 150 млр кръв на месец стани млада жена
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъра стреля пак в тъмното. Нищо, че човекът е получил първия инфаркт през 2019, когато нито ваксини, нито ковид имаше. Важното е лъжите да се пишат и преписват...
34
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Много събития не ни се вярва ,че се случват но те се случват.Трябва да свикваме след като не желаем да ги предотвратим.
33
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Има си научно обяснение за младите жени, имат цикъл и на месец губят по 250 мл кръв и посе тя се обменя, мъжете НЕ. Затова е препоръчително мъжете да даряват кръв. Тромбозите не са типични при млади жени. И липиния профил при мъжете е различен поради по-високите нива на тостестерон.
32
6
 
4
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 2 години
Човекът е прочел че ваксините водят до инфаркт и толкова се е притеснил, че го е получил преди да се е ваксинирал.
31
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега страхуващите се да се ваксинират получават инфаркти от страх от вируса и от страх от ваксините.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2019 не само ваксините ги нямаше, ами и ковид нямаше. Стига спекулации!
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко бустера е имал?0250
28
4
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРИДВИЖА СЪС АВТОБУС 111 ОТ МЛАДОСТ ПО ОКОЛОВРЪСТНОТО ДО ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И БЕШЕ ЗАДРЪСТВАНЕ И ВИСЯХМЕ 1 ЧАС И ПОЛОВИНА И МИ ПРИЛОША ОТ НОСЕНЕТО НА МАСКАТА! ТЪЙ, ЧЕ АКО НЕ НИ УМОРЯТ С НОСЕНЕТО НА МАСКИ , ТО БЛАГОДАТНАТА ВАКСИНА ЩЕ СИ СВЪРШИ РАБОТАТА!
27
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха! Заобикалят отдалеч. Очакват се рекорди от инфаркти и инсулти при инжектираните с т.н ваксини и подобни писания трябва да ни убедят,че това е нормално, случвало се е и преди "ваксинацията". Толкова са прозрачни, че няма накъде.
26
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бил ли е ваксиниран е въпроса?
25
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кафета и цигари има от векове, ваксини против ковид има от година - две, от когато е бил първият инфаркт. Сафпадение?
24
2
 
15
 
! Отговори
Тъй де преди 2 години
Изпил много кафета, изпушил много цигари, вероятно и енергийни напитки е пил. Ние преди 45 г. пиехме Фитин и пак ходехме като улави от учене, какво оставаше кафета и цигари. И за някакъв изпит не си заслужава да си съсипваш здравето, ама то акълът после идва.Дано се оправи момчето и да си пренареди приоритетите
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще излезе доц. Тромб и ще каже че ваксината няма нищо общо, да се продължава...
22
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се е бил ваксинирал за да може да ходи на заведения.Стреса при нас младите е много по-голям отколкото при бабите и дядовците по селата които пасат овце.
21
1
 
9
 
! Отговори
179 преди 2 години
Държави като Алжир , Иран ,Чили и Куба имат по-висока продължителност на живота при мъжете от нас.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диагноза която е сравнително рядка , но се среща. Сърцето е като всеки друг орган, може да си е дефектно от рождение . Лошото е че не може лесно да се забележат проблемите му , не боли, не може да се заменя, а може да е твърде късно когато се разбере .Да си припомним млади спортисти които просто падат на полето ...и до там
19
3
 
16
 
! Отговори
Ех, че сте значи.. преди 2 години
цяла статия въртене и сучене, как виж ли ти бил му втори инфаркт, подробно какво се случило през 2019г! Нещо за втория му актуален, защо не се сетихте да напишете ?? Пак ли е имал изпит или е бил на ваксинацийка последните седмици/месеци ? Да споменете дали и ваксиниран, както правите, ако някой почине без регистрирани предружаващи заболявания или е неваксиниран !?!

Спонсорирани публикации