24-годишен мъж получи инфаркт, втори за 2 години

Причината за първия удар бил стрес около изпит
22 дек 2021 17:00, Елка Василева
48
24-годишен мъж получи инфаркт, втори за 2 години
Снимка: архив, БГНЕС

Млад мъж – на 24 години, с диагноза миокарден инфаркт, е приет за лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, пише вестник „Борба“.

Той е хоспитализиран в понеделник. Случаят му шокирал медиците, тъй като сърдечен удар обикновено получават хора над 40 години.

Най-фрапиращото обаче е това, че същият човек вече веднъж е преживявал инфаркт и тогава е станал най-младият жител на региона, изпаднал в животозастрашаващото кардиологично състояние.

Пациентът е от община Полски Тръмбеш. През 2019 г. той за първи път се е преборил за живота си, след като е било установено, че е получил сърдечен удар.

Диагнозата тогава е била поставена 3 дни по-късно, тъй като лекарите, при които ходил на прегледи, категорично изключвали възможности да става дума за инфаркт поради това, че е само на 21 години.

В крайна сметка специалистите от частната кардиологична болница в старата столица констатирали, че се касае за животозастрашаващото състояние и го приели за лечение.

Причината за инфаркта тогава е бил стрес около предстоящ студентски изпит. За да потуши напрежението, младежът изпил доста кафета и изпушил много цигари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива инфаркти имаше още от социализма, когато студентите пиеха амфетамини от аптеката.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова милиарди спасени животи от ваксината, а само един инфаркт. Успех.
16
0
 
11
 
! Отговори
жалко но факт преди 2 години
Тази МБАЛ отдавна трябваше да я пишат погребално бюро, истинско чудо е някой да излезе жив и правилно диагностициран от нея. Смятай че 3 дни го успокоявали че не е инфаркт, а колики и лошо храносмилане , та по-късно частни доктори открили ,че е преживял инфаркт,
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината не прощава. Но ползата превишава вредата.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подготовка,майка.
13
6
 
5
 
! Отговори
Жените имат 9 живота преди 2 години
Като чуя млада жена да получи.......тогава говорете!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето бабите в селото ни казваха - не са нервирай, не пуши и не пий, оти ша умраш млад!
11
0
 
14
 
! Отговори
От анонимен 5 преди 2 години
Ами...аз ви казвам, това, което споделиха лекарите! Гледаха го и му се чудеха как се е запазил на тези години - вътрешно! Но през живота си - нито е пушил, нито е пил, нито сладко е ял. Храни се само 3 пъти на ден и то по малко. Ляга си в 22:00, става в 5:30. Без *** си се придвижва, макар и бавно! Всичко е до битова и обща култура на живот!
10
5
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен 5: Забравил си да напишеш ,че и пие по една ракия всеки ден :) Стига с тези дядовци и глупости. Дълго се живее от повече рибна храна. Виж Япония,Гърция,Италия .. Испания...
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превод: "Граждани! Инфарктите при млади хора са нещо нормално! Не са, повтаряме, НЕ са огромно изключение. Поздрави от Министерството на Истината. Край на съобщението."
8
3
 
8
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Веднъж пре..*** ли сърцето, отиде! Баща ми е така...на 74 г., ама разви преди няколко месеца сърдечна недостатъчност, задържа вода, целият се подул, едвам диша, не може да си довършва изреченията от недостиг на въздух, едвам и върви, и всичко това от сърцето! Ама посягаше и често към чашката + цигарки....ето го резултата! Всеки ден се моли да умре, защото с това нещо не се живее, ама а де, можеш ли на сила?!
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 97 годишният ти дядо, ей така си репил, направил си видял, разбрал .. аман.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 - Ok.... И?
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо ми е на 97 години. За първи път в живота си реши да си направи медицински изследвания миналата година. Лекарите се шашнаха, какъв здрав човек! Кръвно - 110/60, кръвна захар на гладно - 3 мола. Пулс в покой - 65 удара в минута. Лекарите го питаха как така на тази възраст е с такива показатели, дядо ми вика - едно време имахме кози и родителите ми, ми даваха да пия сурово козе мляко. Те го успокоиха, че може да изкара поне още 20 години с тия показатели! Инфаркт е изключено да го сполети.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано момчето да се хване в ръце и да откаже тези пусти цигари, алкохол и кафе. Редовното спортуване може да промени живота и ние в България подценяваме това много.
3
0
 
26
 
! Отговори
МЕДИИТЕ ДНЕС! преди 2 години
Медиите днес нямат нужда вече да поддържат журналистически екип - просто отиват и преписват регистрите на Бърза помощ и хоп, имат медия! Какъв бизнес само!
2
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да живее много дълго! Макс до 40....
1
1
 
23
 
! Отговори
Мисли преди 2 години
Втора доза.Дано се оправи!