Хотелиерите все още се опитват да удържат цените

Очаква се 20% поскъпване на хотелиерските услуги, каза Димитър Балтов
22 дек 2021 12:33, Ния Христова
37
Хотелиерите все още се опитват да удържат цените
Снимка: БГНЕС
"Поскъпване на всичко може да се очаква, включително на нощувките в курортите, защото всички продукти, които формират цената, поскъпват заради галопиращата инфлация. Процентът на увеличение ще зависи от начина, по който се управлява енергийната криза, но 20% нагоре може да се очаква". Това каза пред Нова тв Димитър Балтов от "Обединение Бъдеще за Туризма".
Още по темата
 
"Мораториумът в цените на тока и парното е за битовите потребители, за бизнеса има компенсации, но те се случват отложено във времето", допълни той.
 
Той каза още, че хотелиерите се опитват да удържат цените и не ги вдигат толкова, колкото е редно, но 20% поскъпване може да се очаква.
 
Балтов подчерта, че в чужбина цените вече са с 20-30 процента нагоре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 2 години
ТРИ БОНА за ТРИ ДЕНА за двама възрасни и дете на 13 години...?. Без никакви екстри, да не говорим за лукс.... Много ги удържате, няма що!!! Нямам пари за селташките ви хотели. По изгодно ми е вече на Малдивите! ФАКТ!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли статията не ме интересува? Какното искате правете. Аз като клиент гледам цена-качество-местопорожение-доходи-икономичесща конюнктура-нужда и желание да се случи точно определена почивка и решавам. Вашите цени си ви вълнуват само вас.
7
2
 
10
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Хотелиерите в бухарско мост ме фанат за шнура. Не стъпвам. Има къде да се похарчат едни пари по приятно и разумно, да не се безпокоят.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама моля ви се, почивка на Бали или Дубай започва да е по-евтина от почивка тук. А я сравнете Банско с Бали? Или Пампорово с Дубай? Ама какво се меша, то цените на панелка в София станаха по-високи от апартамент в Берлин... Докато има улави да се вързват на цените - ще растат.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вдигайте цените за да минем през истинска криза.Каква е тази криза без фалити бре ?Това не е криза,а имитация на криза
4
1
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Да правят каквото искат. Това е като таксиджиите. Не е нещо от първа необходимост. Има вече много хора, готови да платят висока цена за нощувка и хранене, но наред с това се повишават драстично изискванията за качество на услугата и храната! Да не си мислят, че ще сложат +30%, а нивото ще брутално ниско. Има супер скъпи хотели във Велинград с много ниско ниво на обслужване, лоша база и отвратителна храна. Има и хотели с прилични цени и високо ниво. Клиента плаща, но и избира!
3
1
 
15
 
! Отговори
. преди 2 години
Ами тогава ще си играят на туристи и хотелиери посемейному - родата им само ще почива при тях :)
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 лв кифте. опитват се да ги дигнат
1
2
 
23
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Ами то като погледнеш в Интернет и слабо ще го интересува някой за високи цени в България. Надувайте и чакай де да дойде турист да ви напълни гушата.