"Българската Коледа" събра почти 2.5 млн. лева

Инициативата в подкрепа на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение продължава
26 дек 2021 11:56, Петя Славова
24
"Българската Коледа" събра почти 2.5 млн. лева
Снимка: БГНЕС

Благотворителната инициатива на държавния глава „Българската Коледа“ в подкрепа на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение продължава. Над 2 455 000 лева достигна набраната сума за деветнадесетото издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, който се състоя в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, предава БГНЕС.

Към момента са изпратени над 345 000 дарителски кратки съобщения на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в последния ден на месец ноември. От тогава до сега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 2 055 000 лв., a над 55 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

В подкрепа на децата с тежки заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти. Тази година концертът бе реализиран от екипа на „Дрийм Тийм” и излъчен пряко по bTV и Българското национално радио. Спектакълът ще бъде излъчен отново и тази вечер в ефира на БНТ 4 от 20.30 часа.

В благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се включиха обичани български музиканти, сред които Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, „Фондацията“, Тони Димитрова, Росица Кирилова и група „Жестим“, Дара Екимова и Никола Тодоров. Водещи на тазгодишното издание на спектакъла бяха актьорите Павел Иванов и малката Ая Алексиева. Участие взеха и детска вокална група „Бон-Бон“, възпитаници на „Voice Academy“, българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детска вокална група „Нови гласове“ от Търговище, Национално училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия. В спектакъла с рецитал се включи и актьорът Владимир Пенев.

В рамките на спектакъла бяха отправени послания за солидарност и съпричастност от любими български музикални изпълнители, от олимпийските ни шампиони, волейболните ни таланти, изявени спортисти, лекари, общественици и журналисти, които също се включиха с призива за подкрепа на инициативата, посветена на здравето на българските деца. На сцената излязоха и деца, подпомогнати от „Българската Коледа“, за да разкажат за своите усилия и мечти. Бяха излъчени репортажи за осигурената от инициативата подкрепа за деца и дарената в лечебни заведения специализирана апаратура. По време на концерта хиляди българи се присъединиха към каузата като дариха и показаха на децата, че не са сами в борбата им с болестта.

Вече 19-та година общите усилия на хиляди добродетелни българи, които правят възможна каузата „Българската Коледа“, утвърждават дарителските традиции в страната и печелят обществена подкрепа за благотворителността. През годините на своето съществуване благородната кауза на "Българската Коледа" е набрала близо 40 млн. лева.

Благодарение на активната подкрепа от дарители и партньори, инициативата подпомага всяка година средно 500 деца и осигурява високотехнологична медицинска апаратура за 28 лечебни заведения от цялата страна.

19-ото издание на „Българската Коледа“, което ще продължи през цялата 2022 г., е под надслов „Дари надежда на дете в беда“ и е посветено на децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Бойко Борисов каза преди 2 години
Az dadoh CELi 2 leva. CELIIIIIIIIIII 2 leva.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искахме да гледаме бтв онлайн но не може. Пуснаха реклами, бисквитки, кодове, пак реклами големи мъки, но колкото толкова и без тях ще минем.
19
3
 
2
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
Като чета коментарийте на по-доло - незвестните от различните постове, които не са дали една стотинка за тази Коледа се сещам за една прекрасна песен на големия БГ певец-Емил Димитров: Ако си далТа ,всички тези или нямат деца и не знаят какво е детска плач са лицемери .Може и да не са християни. Весела Коледа на всички християни!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и айдуци около него са върнали една част от откраднатото от нас и сега се правят на ,, благотворители" .Благодарни са му , че ги докара с лъжи и измами на власт
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо пари за двойно тройно и четворно и петорно повече ваксини от необходимото а също и тествания и сертификати и много други напълно излишни неща, вие събирате капачки за кувьози на недоносени деца.......
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е какво дадоха телевизиите, операторите, хипермаркетите ?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единия минус не се спря нито на бъдни вечер нито на коледа, ясен си ни.
14
0
 
0
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
какъв процент от събраните пари могат да задържат по силата на действащото у нас законодателство, като "разходи"
13
1
 
9
 
! Отговори
11 преди 2 години
Такава инициатива нямаще да има, ако имаше държава и здравеопазване.
12
1
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Президента е част от тези лицемери ве пич.Той не се поколеба да опатка ~300 милиона лева, за скапания си втори мандат и да се намърда в изпълнителната власт.300 милиона лева.Има една приказка полу преведена "Докато дойде кефа на богатите, бедните ще умрат от глад".
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите ги събраха бедните и средните по възможмости добри хора.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано президента да проконтролира по някакъв начин раздаването и оползотворяването тоже на тия жалки пари. Те са по малко от възможностите на високоплатените категории, особено от въпросните медии как имат очи да говорят за сумата като те си имат всеки един от тях много повече пари по сметкиге както и високоплатени лекари, спортисти, културтрегери, чалги и *** и мутри, мутреси лъжци и крадци
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами елате хора и ни платети разноските по шоуто, защото шоуто трябва да продължи. Ние може да дадем парите на бедни и болни деца. Никой не знае как точно става това. Но не ни питайте за заплатите и хонорарите. Те са ни от дядо Мраз и Снежанка и няма да ги дадем за някаква си коледа.
8
2
 
20
 
! Отговори
Повдига ми се ! преди 2 години
Водещи, организаторите, политици с дрехи и обувки за по 3-4 хил., коли за по 100-200 хил., заплати по минимум 10 хил.( + разни бонуси, премии, добавки, джобни) излизат и ни обясняват за каузи, добрина и съпричастност. На всичко отгоре после крадат и от събраните средства !Върха на лицемерието! Смърт за неверниците!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сумата е срамно малка от гледната точка на мутрите и мутресите с джипките. Те са позор за нашия беден но благороден народ който събра тия пари от залъка си. Господ да благослови бедните хора даващи на деца които са в беда. Позора за богатите мутри тепърва предстои.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пpoф. Лъчезар Филипов почина и нито една дума от страна на този сайтCрамота
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедните хора даряват но богатите се скатават и това е голям позор за тях. Високоплатени водещи и културтрегери какво са дали по едно левче на кратък номер дали са изпратили. Срамувам се от известните и богатите.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 300М за избори и 40М за тестове. Да ви *** на президента и на Българска Коледа.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският народ и особено бедните хора даряват и нека бог ги бпагослови, но но богатите се скатават по празници никакви ги няма. Не само богатите хора, ами богатите телевизии с най високи заплати от двайсе години с несменяемите водещи милионери те какво са дали. Дали са изпратили поне по едно левче на кратък номер. Но тях не ги питате !
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте ги сега за ваксини срещу омикрон за деца. Ще се харесате на шефовете.