Календар събира средства за уреди за деца с увреждания

Продава се благотворително в Русе
30 дек 2021 16:50, Анисия Иванова
3

Календар с фотографии събира средства за закупуване на уреди за деца с увреждания. Той се продава благотворително в Русе.

Идеята за благотворителния календар се ражда като продължение на документален филм, който показва работата на социалните работници с децата и младежите в центровете за деца с увреждания.

"Кориците на календарите са фотографии на госпожа Весела Банова, която е председател на сдружението и русенския фотограф Николай Ковачев, който за поредна година ни предоставя безвъзмездно такива красоти", сподели управителят на СНЦ "Дете и пространство" Зорница Божанова пред Bulgaria ON AIR.

Средствата са необходими за закупуването на четири уреда, които ще помогнат в развитието на децата с увреждания.

"Събраните средства ще отидат за децата и младежите от тези центрове, за да може да им бъде закупен тази година лифтер, който ще подпомогне изцяло техния живот. Сложили сме една минимална цена, защото това, което искаме да закупим, е много скъпо наистина. Един такъв лифтер е от порядъка на 2500 - 3000 лв. Ние имаме 4 центъра за настаняване от семеен тип, тоест ще са ни необходими 4 лифтера", обясни Божанова.

Благотворителният календар е плод на доброволен труд на фотографи любители и професионалисти, които предоставят безвъзмездно снимките си. Те представят различни красиви места от България и някои характерни за тях птици, животни и растения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Асан събира средства за Асанчо
2
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Календари,капачки.А КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА?
1
0
 
5
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Календари за деца с увреждания за да може да им се закупи апаратура, а за здравите деца тестове за 26 милиона до тука! Това е шизофрения!