A1 и "Теленор" не могат да вдигнат цените си и със стотинка, това не важи за "Виваком"

Операторите са обжалвали заповедта
6 яну 2022 15:20, Нели Христова
51
A1 и "Теленор" не могат да вдигнат цените си и със стотинка, това не важи за "Виваком"
Снимка: БГНЕС

"Мобилните оператори изпратиха съобщение, че ще вдигнат цените от февруари, но това тяхно намерение е спряно със заповед на КЗП и Министерството на икономиката, тъй е като е нелоялна търговска практика", заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова относно увеличаването на цените от страна на мобилните оператори.

"Тази заповед е въведена в предварително изпълнение, тя важи и те не могат да увеличат и с една стотинка таксата. "Виваком" не подлежи на тази заповед, защото са поискали увеличение само за 2021 г. Това е записано в договорите с потребителите", добави тя, цитирана от "24 часа".

"Ако в договорите на останалите два оператора имат в договорите си предвидено увеличение за 2021 г., те могат да го направят също", каза още Нинова. "Вчера операторите са обжалвали заповедта. Ние ще чакаме съдебното решение, докато то не излезе те не могат да вдигнат цените."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
19
 
! Отговори
L. преди 2 години
Вече не виждам нищо от пазарната икономика тук. Нека да вдигат цените, но и нека клиентите им да могат веднага да се откажат от договора си поради промяна на условията му едностранно от другата страна. Всъщност чисто юридически това трябва да стане по взаимно съгласие.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви села аз нямам и в град тия са пълни измамници ,април минавам Виваком
7
2
 
16
 
! Отговори
... преди 2 години
Демек Корни не е свърши никаква! Само прах в очите и мн приказки, за да се прави, че извършва няква дейност!
6
4
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Ами Ментел в моето село имат 4g+ и 350Mbit/sec. Натовареността на мрежата е 2%. Друга глупост да кажеш? Външна антена знаеш ли какво е? На всеки рутер можеш да я сложиш и безпроблемно с 2 Mimo Yagi антени за 130лв. хващаш клетка на 12км.. Ама то това не е за празни глави.
5
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ментел нямат покритие по селата и качеството е много зле, а Свиваком съсипаха кабелните телефони и сега хората нямат и телефони по селата. Сичките са мафия заедно с Борисов и Нинова които им дават пари за изборите... Телфоните трябва да се национализират и и да се изгонят западните защото е държавна сигурност.
4
1
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Добре, че им казвате какво трябва и те да направят, за да си вдигнат и те цените!!!!! Хахахахаха
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече ме заплашиха с увеличение от 1 лев с много любезен есемес.
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде пак циркове... Това ще довете до съкращения. И ток поскъпна, и бензин, имаме безспорно най-евтините мобилни услуги в цял ЕС (извинвайте за 30лв. имам безкраен интернет, а дейтата в роуминг ясно показва за толкова пари колко е средното за ЕС- около 12GB спрямо безкрайни тук).
1
5
 
9
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Браво Корнелия !! Сега виж сметката и на Иван Иванич.